Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2005              

Senast 16 juni Senast 30juni Senast 31 juli Senast 24 augusti
Johan R
Tobi Tobi
Tobi wo
Zingo 4/3
Tobi
Lacke 4/3
Lacke
Lelle 6/5
Lacke
5/3
HC

Tobi

Melvin

2/1

Bobby
Bobby 1/0
Bobby
Ola S 1/0
Olsa S
Anders B 7/5
Bobby
Conny 2/1
Anders
Anders F wo
Johan F
Johan F 6/5

 

Diverse kommentarer från deltagarna:

 

Conny-Anders F

Matchen mellan mig och Anders F. är avgjord. Lätt match,

Anders vann på WO p.g.a skada. Enligt läkare kommer min säsong troligtvis ligga bakom mig./Conny

 

OlaS mot Anders B, WGCC 8/7

Det ryktas inte bara på Solvalla utan också bland oss PPP:are. Denna gång att den IT-löse Ola S vann en klar seger över Anders B den 8 juni på WGCC. Närmare omständigheter har ännu inte nått web-master eftersom den överväldiga(n)de segararen nyttjar äldre kommunikationemedel. Kanske kan den i teknikbranchen hårt arbetande förloraren hjälpa till med lite digitala nyheter om matschen?

 

Melvin mot Bobby på WGCC 12/7

Bobbys hybris var nära att knäcka honom. redan på första hålet! (Typisk kvällstidningsrubrik)

Bobby trodde nämligen att han var den enda som spelade på en så fin boll som Callaway. Så fort han hittade en sådan i ruffen efter första utslaget så spelade han på den. Men som den sportlige man Bobby är så inte bara upptäckte han felet - det fanns tydligen ngn annan som använder samma typ av boll - utan gav upp hålet och Melvin tog en lätt ledning.

 

Sedan böljade matchen och "Farbror Allsqu" dök upp lite då och då men mest ledde Melvin med som högst 3 upp.

Melvin tappade och "Farbror Allsqu" vaknade till liv igen efter 13:e. Bobby var på gång!

Men så det det helt fantastiska 14:e hålet med dess välinvesterade vatten. Melvin i det två gånger och låg efter en del annat med 7 slag på green. Bobby två slag i högra green-bunkern. Bobby behövde fem bunkerslag för att komma upp. Man skall aldrig ge upp! Melvin var på gång och samlade på sig 2 upp inför de långa hålen hem.

De var lite för långa. Lika inför sista hålet. Bobby spelade bra även här!

Grattis Bobby!

 

Lacke mot Lelle, WGCC 12/7

I samma boll som Bobby och Melvin spelade Lacke och Lelle. Lelle tog ledningen och därför ledde både Melvin och Lelle över de två Stora! Men ganska dåligt spel från Lelle och allt bättre från Lacke skänkte Lacke en bra seger. Här bilder (klickbara) av de två stolta segrarna och de två glada förlorarna.

Två glada vinnare

Två glada förlorare

    

 

Johan F mot Anders F, WGCC 13/7

WGCC var i ett synnerligen bra skick. Vattensamlingarna från de häftiga regnen var borta och banans var saftig och fin.  Dock var banan i stället full av damer med allt vad detta kan föra med sig. Bollen startade kl 16:00 och kom in i klubbhus kl 21:30! Flera bollar framför oss hade då redan givit upp. Väntan på damerna var för lång.

Johan hade nog greppet om matchen från första början och spelade bara bättre och bättre och uppnådde så småningom en score som hade sänkt honom om det inte hade varit matchspel.

Anders var inte i samma form och hade svårt att hitta swingen. Resultatet 6/5 bekräftar allt detta. Men efter machen - de sista fem hålen spelade Anders en riktigt bra golf.

En glad Johan F direkt efter segern

 

Tobi mot Zingo, Trosa GK 17/6

Fredagens kamp på Trosa banan mellan mig och Ola slutade med hemmaseger 4/3.

Efter hyggligt spel var jag fyra upp efter nian. Ola kontrade med tre raka par och plötsligt var det bara ett upp!

Match igen ! Ola mattades dock något på det följande tre hålen och snipp snapp snut så var matchen slut.

Trots dåliga utsikter fick vi en solig och bra dag.

Tobi

 

 

Lacke mot HCB, WGCC 19/6

Den 19/6 möttes Papa Doc och Blood Hound en skön sommarkväll på den fashionabla countryklubben WGCC. På tee 1 var ställningen all square.
Blood Hound hade enorm bollträff medan Papa Doc hade fina inspel så efter 10 hål var Papa Doc hela 5 upp efter att ha gjort sex par. Blood Hound dräglade dock fullödigt och tog in flera hål men, matchen kunde avgöras på femtonde hålet för vinst 5/3.
Papa Doc
 

Johan R tvingas lämna wo mot Tobi.

Johan R hade inte möjlighet att spela. Godtagbara skäl. Lämnade wo till Tobi.

 

Bobby mot Ola S, WGCC, 6/7 - Bobby la in en pris och gjorde en repris

Bobby har ringt in följande spännande berättelse från en löddrig mobiltelefon:

Bobby spelade till en början riktigt dåligt och Ola låg upp nästan hela tiden. Vid nian låg Ola hela 3 upp och när det så var dags att gå ut på hål 11 så låg Ola S hela 5 upp!

 

Bobby la väl in en pris och spåttade i nävarna. Jag vet inte vad, men han gjorde en kopia av hans infart mot klubbhuset tillsammans med Melvin några veckor tidigare: Bobby vann nämligen hål 11, 12, 13, 14. När det var dags att gå ut på 16:e låg Ola 2 upp. Men så Bobbys traditionella raka in mot klubbhuset: med vinst på 16:e och 17:e hålen och de ligger alltså lika inför 18:e hålet!

 

Båda har parputtar på avgörande green. Bobby ligger dryga tre meter och Ola S dryga en meter från hål. Som Bobby uttrycker det: "Jag hade tur som hade fördelen av att putta först" Och Bobbys parputt gick i hål! Pressen var stark på Ola och bollen gick så när i hål. Bobby vann med 1/0 - igen!

 

Tobi mot Lacke på Fågelbro GK, 16 juli

Tobi har sänt in detta lilla segerode:

 
Först spela ja dåligast
sen spela vi lika dåligt
sen spela Lacke dåligast
sen spela vi bägge riktigt bra i tre, fyra hål
men ack, på 15:e kom Lacke på sne, 
osså vann jag med 4/3.
 
Åskan och regnet höll sig på avstånd.
 
Noterart i övrigt.
På tolvans green saknades Lackes putter.
Lacke tog då sjävsäkert fram sin gamla träspoon och sänkte från åtta meter.
Dagens bästa putt !
 
Tobi

 

Bobby mot Johan F på Svartinge GK, 16/8

Båda spelade ganska bra och till en början jämnt. Efter 8 hål låg Johan 2 upp efter att ha gjort fyra par. I det läget svarade Bobby med att göra birdies på 9:an och 10:an och de låg då lika. Detta varade fram till och med 13:e hålet.

På 14:e hålet treputtade Johan och förlorade. Bobby vann även 15:e.

På 16:e hålet, det enda hål som johan hade slag på Bobby, gjorde Johan trippelbobbey och Bobby en dubbelboggey och de delade alltså hålet.

På 17:e kom så avgörandet i och med att det delades och Bobby vann med 2/1 och Bobby satte kronan på verket på 18:e med en liten birdie.

Båda spelarna tycker att det var en tuff match. Med detta instämmer även vittnena Anders B och Rickard Claeson (som också spelade en liten match - 2/1 till Anders B).

 

Tobi mot Bobby på Prestwick St Nicholas Golf Club, Skottland, 24/8

Bra spel i dåligt väder på bra och svår bana. Tobi vann över Bobby efter bra spel från bägge. Båda spelarna anser sig vara favoriter inför stundande PPP Mästerskapet på samma bana i utlovat bättre väder.

 

Tillbaka tills slipsen