Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Matchslipsen 2008

Senast 20 juni Senast 13 juli Senast 1 aug Senast 14 aug

Vinnare 2008

Adde
HCB Adde
Lelle 4/2
Lelle 7/5
Adde
Conny 4/3
Lacke
Lacke wo
Ola S
Ola S 2/1
Ola S
Johan R wo
Tobi
Anders B 1/0
Johan F
Johan F 2/1
Johan
Melvin 4/2
Zingo
Zingo 5/4
Tobi
Bobby wo
Tobi
Tobi 3/1
Tobi
Anders F 8/7

 

Resultat med kommentarer inrapporteras till Melvin.

 

Conny mot Lacke på TeliaSonera TelefonKlubb den 11 juni

Conny och Lacke har haft en annorlunda slipsmatch. Vi har tävlat per telefon och efter ett par hålslag föreslog Fast Hitter att Papa Doc skulle gå vidare till nästa match. Papa fann detta erbjudande mycket generöst - det innebär att Papa Doc äntligen gått vidare och ser fram emot att möta Ola S/Johan R gärna redan den 29/6 eller5/7 då Papa ska åka till sitt nya Haiti en längre tid i sommar.

 

Johan F mot Anders B på Svartinge GK den 13 juni

Här en liten rapport från några som spelat sin match i rätt tid och dessutom på en riktig golfbana!

Anders B hade valt sin Stockholms-hemmaklubb Svartinge GK som spelplats. Klockan 1400 fredagen den 13:e teeade Anders upp och inledde matchen. Som supportrar hade vi våra vackra hustrur med oss på banan.

Sloop är en mycket på Svartinge, undertecknad med hcp 9,5 fick 9 slag, vilket innebar att jag fick två slag av Anders. Vi delade de två första hålen på bogey. På långa trean gör Anders par efter att ha sänkt ett inspel från 1,5 m, själv ligger jag 30 m från pinnen och treputtar, men tack vare slag delar jag hålet!,

4 & 5:an delas på bogey, på sexan slår jag till med en par och blir +1, sjuan delas och på långa 3:an par tre gör jag par och blir +2. På nian sätter Anders i en putt för birdie och vinst, halvtid, +1 till mig.

Efter kaffe och bulle slänger Anders i en långputt för birdie igen, jag gör par och vi är all square. 11 delas, på tolvan är det pardags igen och jag blir +1, 13 & 14 delas på bogey, på 15:e par 5 får Anders en socket och jag vinner hålet på bogey. Nu drar det ihop sig och jag är +2 med tre hål kvar att spela. 

Hål 16: hcp 1, 392 m, par fyra och med slag för mig,  med brett vatten innan green. Anders är piskad att satsa och slår en spoon på andra slaget i vattnet, jag lägger upp mig innan vattnet för en halv wedge; duff ner i vattnet,  Anders slår 4:e slaget in på green och sänker, jag spelar in och tvåputtar! Anders vinner hålet och jag är ett upp och två att gå.

Hål 17, 135 m, par tre. Anders slår en järnåtta lite kort vänster, jag med sjuan lite långt, men på green, Anders chippar och missar putten, jag har en 20 m putt som jag sätter inom en meter och sänker för par, alltså 2/1 till mig efter en jämn och hård match, det kunde ha slutat hur som helst!

/Johan

 

Johan R mot Ola S

Tyvärr är jag tvungen att lämna WO mot Ola S.

Detta beror på hög arbetsbelastning samt Emmas studentexamen.

/Johan R

 

Melvin mot Zingo på Kungl Drottningholms GK den 25 juni.

Spel i bra väder. På tredje hålet kopplade nog Zingo greppet. Det var visserligen lika ngn gång men på åttonde låg Zingo tre upp. Melvin slog på nionde en bra drive in i skogen men den kom ut mitt på fairway. Zingo skrek "Tack Eva, nu kan Du gå hem!" Hade han inte skrikit detta hade Melvin, som framgår senare, kanske vunnit matchen. Det var med andra ord Zingos fel att Zingo vann!

Efter detta nionde hål och strax före varmkorven och kaffet var Zingo bara två upp och Melvin började nu så smått tro på ett liv efter korven och därtill ett glansfullt liv som segrare.

Men Melvins öde beseglades på 14 hålet efter att han slagit sina drivar rakt in i skogen på både 13:e och 14:e hålen. Eva hade, på Zingos uppmaning och som tidigare nämnts, då gått hem och bollarna stannade följaktligen i skogen och det gick bildlikt, sorgligt och boksvaligt åt skogen för Melvin.

För övrigt kan nämnas att Zingo spelade bättre golf än Melvin.

/Melvin

 

Bobby mot Tobi på Wermdö den 25 juni.

Efter givande och tagande från bägge sidor under första nio, med tidvis hyggligt spel med katastrofinslag, var jag ett upp när vi vände vid nian. Jag kopplade då greppet genom att vinna såväl tian som elvan. Jag höll sen undan och vi var dormy efter 15:e. Bobby vann 16:e med endast två bollat out. (Jag hade tre). Jag kom dock igen och vann 17:e med ett säkert par och saken var klar – 3/1. Jag hade åtta par på de sjutton hål som matchen varade, vilket naturligtvis var tufft för Bobby som hade att ge mig 7 slag. Bra väder och trevlig samvaro gav en angenäm inramning till bataljen.

Tobi

 

Tobi mot Anders F på WGCC den 30 juni.

Min match mot Anders slutade 8/7 i min favör. Anders var återhållen av problem av nuptiala karaktär och ett värkande knä.

Då Anders nyligen genomgått en positivitetskurs konstaterade han dock med gott humör efter matchen att vi i alla fall hade tur med vädret.

/Tobi

 

HC mot Lelle på Fågebro GCK den 2 juli

HC och jag hade till slut enats om spel på en bana vilket blev Fågelbro GCC. HC hade valt en ny taktik med att spela med seglarskor vilket tyvärr ej blev helt lyckat.

Första och andra hålet gick till Lelle, tredje till delning,  fjärde till HC som då vädrade morgonluft men sedan började Lelles spel stabiliseras alltmer medan HC:s varierade. Vid vänding var Lelle 5 upp. På 10:e hamnar bägge i vattnet, men med fina inspel delar vi hålet. 11:an delas likaså. 12:an går till Lelle och därmed dormy i matchen.

På 13:e slår Lelle en drive mitt i fairway medan HC hamnar i skogen. Efter en del letande tackar tackar HC för sig och matchen slutar 7/5 till Lelle.

En härlig dag på en trevlig bana avslutades med en ölsner i restaurangen.

/Lelle

 

Lacke mot Ola S på WGCC den 5 juli

Den 5:e juli var Left Swing och Papa Doc på WGCC och spelade kvattsfinal (så säger en sportreporter på SVT). Det var länge sedan Papa kommit så långt i turneringen. Efter de första nio hålen låg Left Swing ett upp. Han ökade därefter på till tre upp men Papa tog hålen 13, 14 och 15 så att det plötsligt var all square. På 16:e slog Papa bort ytterligare en Noodle (boll sponsrad av Tobi) så nu du Tobi - nu är Noodlebollarna slut!

På 17:e försvann ytterligare en boll och den från fel håll slående kunde avgöra matchen med slutresultatet 2/1.

/Papa Doc

 

Adde mot Lelle på Täby GK den 10 juli.

Adde rapporterar in att Han vunnit över Lelle på fin bana och med fint väder.

 

Johan F mot Zingo på Viksbergs GK den 11 juli.

Johan rapporterar in resultatet via sms:

"Johan - Ola 4/2, dåligt spel av bägge på Viksberg. Meddelas endast på detta sätt. mvh Johan"

 

Adde mot Tobi på WGCC den 14 augusti

Tobi vann för fjärde året i rad. Man undrar vad det ligger för speciellt i Tobis matchspel? Han kan tydligen det där på ett bättre sätt än vi andra. PPP_historia igen: ingen annan har vunnit slipsen fyra ggr i rad.

 

Den här gången var det spännande värre. Först lite hjälp med an wo från Den Störste, som hade ambitionen att ta alla pokalerna i år! Han började ju bra och tog de två första och var uppe i semifinalen i slipsen. Men diskbrocket lade hinder i vägen och Tobi fick bra skjuts upp till finalen.

 

Ganska dåligt spel i finalens första hälft, jämnt dåligt. Bättre spel andra hälften och lika efter 17:e, vad mer kan man begära i en PPP-final spelad av två gamla rävar!

 

Addes utslag på 18:e var nästan out och bollen låg under buskage och andra hinder. Ett fantomslag behövdes. Tobi hade ett bra utslag. Adde slog ett fullkomligt fenomenalt slag rakt in på green och rullande över men låg puttningsbart. Tobi slog två slag för att komma på green.

 

Så vid två för Adde och tre för Tobi så puttade bägge och lade sig båda på sänkarläge. Tobi var övertygad att Adde skulle sänka och vinna. Han missade. Så sjabblade Adde till det ännu mer och missade även nästa putt. Tobi hade bara att putta i, vilket han också gjorde!

 

1/0 till Tobi alltså. Grattis Tobi.

 

 

 

 

Tillbaka tills slipsen

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN