Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2009              

Senast 19/6 Senast 10/7 Senast 21/8 Senast 3/9
Tobi
Anders B Tobi
Lacke 3/2
Lacke t.o.
Johan
Johan F 4/2
Johan F
HC w.o.
Johan F
7/5
Lelle
Adde
Conny

3/2

Conny
Zingo 19:de
Conny
Bobby 4/2
Bobby
Ola S 2/1
Adde
Melvin 2/1
Adde
Adde 5/3
Adde
Anders F 5/4

 

Diverse kommentarer från deltagarna:

 

Conny ./. Zingo på "ny bana i skärgårdsmiljö" Svaret finns längst ner i berättelsen) den 10 juni 2009

Info första slipsmatchen mellan Zingo och undertecknad. Matchen spelades på en ny bana i skärgårdsmiljö i tidvis duggregn och hällregn. Efter dividerande om lämnade slag började spelet eller vad man kan "kalla" det vi skulle göra. Efter grävande och letande efter bollar ligger Zingo 1 upp efter 2 spelade hål. Mera regn och fler dåliga slag, efter hål 16 var jag 2 upp, efter 17:e 1 upp, efter 18:e lika.

Zingo gjorde med andra ord en fantastisk upphämtning. På 19:e träffade jag green och Zingo gick några kilometer till höger på par 3:an, 2 duffar så var sken klar, jag lyckades vinna på 19:e. Denna runda var duffarnas och skogskänningarnas dag. Jag tackar Zingo för en, trots vädret, trevlig runda på Lgk:s nya bana.

/Conny

 

Melvin ./. Adde på Kungl Drottningholms GK den 26 juni 2009

Det var med en viss oro jag anlände till parkeringen till Drottningsholms golfbana i arla morgonstund (07.30). Min golf hade inte alls fungerat under våren. Jag hade därför tagit en desperat lektion dagen innan där min pro Mats Jansson bestämt kortade ned min swing för att jag inte skulle hinna med att göra så mycket fel…

 

När jag packade ur mina grejor ur bilen gled Melvin in på platsen bredvid. Han såg oförskämt pigg ut tyckte jag. Efter lite övningsspel äntrade vi första tee. Det visade sig åtminstone inledningvis att min oro varit obefogad då jag efter de fem första hålen var 5 upp efter lika många par. Melvin var troligtvis (sömn)drucken då han trots ett extra slag på varje hål inte var i närheten. Nåväl mitt fina spel bedarrade något samtidigt som Melvin spelade  upp sig så efter 11 hål var jag bara 2 upp och kände att detta var långtifrån klart. Jag hittade dock tillbaka till mitt fina spel från inledningen och lade enkelt upp bollen på green på tolvan (enda hålet där Melvin inte hade slag) en något darrig Melvin övade sig i bunkern några gånger innan han gav upp hålet. 3 upp således. Ett par på 13:e räckte för delning. Ytterligare ett par på 14:e gav vinst och således var läget dormy inför 15:e. En pressad Melvin lyckades inte stoppa blödningen utan jag vann även detta hål varför slutresultatet skrevs till 5/3. Vi spelade klart rundan under avspänt samspråk varefter lunch och en kall intogs.

 

Samtidigt som Melvin inte var i slag lyckades jag prestera min i särklass bästa runda för året, frånsett 10:an där jag plockade upp bollen och gav upp hålet var jag 7 över par på övriga 17.

 

Tack Melvin, detta kanske kan vända på min hittills dåliga trend i år.

/Adde

 

Anders B ./. Lacke på telefon den 28 juni 2009

"Matchen" mellan en av de stora och en av de snart vardande stora blev en ren telefonmatch. Lacke ringde och ordnade dag för spel med Anders B. Det bar sig inte bättre att den söndag vi kommit överens om inte var så nådig. Det var 8 grader och regn. I detta läge ansåg Lacke att Anders skulle vinna på walk over. Anders accepterade med viss tvekan. Efter en tid tog en talk over över. Anders hade då vandrat vidare till Cannes och insåg att walk over var att bra beslut (Cannes man så Cannes man). Lacke blev alltså talked over och har idag spelat i 30 graders värme på Wermdö golfklubb. Resultatet av denna match får jag dock lämna till Sir Toby - en sk carry over.

/Lacke

 

Tobi ./. Lacke på WGCC den 28 juni 2009

Här kommer mer heta nyheter bokstavligt.

 

Lacke och jag spelade vårmatch i söndags (28/6) i 30 C, vilket kändes som ökenhetta.  Det hela blev dock uthärdligt då Lacke var hygglig och lät mig åka med i den av honom förhyrda golfbilen.

 

Spelet gick lite knackigt  på bägge sidor, dock att jag missade något färre gånger än Lacke och var tre upp när vi nådde oasen efter nian. Lacke återställde där vätskebalansen med öl, vilken fick en omedelbart positiv effekt på hans spel och mitt försprång krympte raskt till ett upp efter 12. Efter par från min sida på 13 och 14:e var jag dock åter tre upp. Lacke svarade då med att ta 16:e och det var fortfarande liv i matchen. Vi behövde bägge två bollar från tee på 16:e och låg därefter ganska lika med bra fairwaylägen. I det läget hade nog ölen slutat verka och Lacke drabbades av någon slags duffåkomma som resulterade i fyra duffar i rad. Matchen slutade därmed med 3/2 i min favör. Vi avslutade med varsin välbehövlig kall på 19:e. Hettan till trots var det en angenäm runda.

Med varma sommar PPP hälsningar 

/Tobi 

 

Adde ./. Anders F på WGCC den 7 juli 2009

Mötte Anders F på Värmdö 6 juli. Anders smällde till med en kanondrive på ettan medan jag själv slicade ut på 18:e. Detta gick inte att reparera. 1 upp till Anders. Jag lyckades kvittera på tvåan med ett lyckosamt par efter lite utflykter i terrängen. Efter detta lyckades Anders inte riktigt komma tillbaka utan jag var 4 upp efter 9 och efter 14:e tackade vi varandra för trevlig match. Resultat 5/4.

 Avslutning som brukligt på Le Golf’s verandra och en kall.

/Adde

 

Conny ./. Bobby på Lidingö GK den 9 juli 2009

Två rapporter via state of the art communication:

Melvin,

 Är på landet och har ingen dator här.

Det är jobbigt att skriva från telefonen.

Dessutom förlorade jag mot Conta I en bra match på Lidingö med 3-2.

Ha en skön sommar.

Skickat från min iPhone

Bobby

 

Skickad via mobil. Slipsmatch Conny-Bobby slutade 4/2. Bobby inte i form.

 H//Conny

 

Lelle ./. Johan F på WGCC den 12 juli 2009

efter gemensam lunch på WGCC, startade vi vid 1300, Lelle tyckte att hans hemmabana hade för tjocka ruffar så vi valde Wermdö. Vi fick oväntat sällskap av Lill-Claeson(Rickard) och en kompis till honom i bollen, trevligt med PPP närstående!

Efter en stark start med fyra par var jag fyra upp. 5:e delades på bogey, på 6:e slog Lelle till med par och blev tre ner. 7:e vann jag på par, 4 upp igen, 8:an delades på par och nian vann jag sedan Lelle slagit bort sig, 5 upp efter nio hål. Tian vann jag på par, 11:an vann jag på bogey sedan Lelle haft svårigheter, se foto! 7 upp och dormie. På 12 slog jag i vattnet och Lelle vann hålet. På 13:e fick Lelle dubbelt vattenbesök och jag vann sista hålet i matchen på par, alltså 7/5. Det är nog den näst största vinsten för mig i PPP, kan bara komma ihåg "slakten på Wermdö" när jag besegrade  Zingo med 8/6! Chocköppningen + att Lelle varit skadad och inte kunnat spela fällde avgörandet, nu väntar den omöjlige Tobi...............

/Johan

 

Johan F ./. Tobi på WGCC den 19/8

Semi finalen mellan de senaste fyra årens suverän Tobi och meste slipsvinnaren avgjordes idag på Wermdö i perfekt väder. Båda spelarna laddade lite på rangen, utgångstempot var tufft, par av båda på 1 & 2an, på tredje par 5 blir min wedge lite kort, jag treputtar för bogey, Tobi gör sin tredje par i rad, och vinner hålet. På fjärde, också par 5 slår Tobi sitt tredje slag in i tjock ruff, fjärde upp på green + treputt, jag vinner hålet på par trots slag till Tobi. Lika efter fyra hål. På femman par 3 lägger jag upp den, Tobi studsar på vattnet till kanten och slår in sig på två, jag sänker för birdie, ett upp. På sexan har Tobi slag, efter nytt vattenbesök, denna gång stannade bollen i vattnet, blir det sex, själv får jag 5 slag efter treputt, l 7:an & 8:an vinner jag på par, Tobi har bogeys, tre upp. På nian slår vi båda till vänster(?), jag har tur och vinner hålet på en 6:a, Tobi har 7 slag. Halvtid och 4 upp, med lite flyt och motsvarande oflyt för Tobi.

På 10:an par 3 gör jag birdie och Tobi par, 5 upp. 11:an delas på bogey.

12:an vinner jag på par, 6 upp och dormie. Nu börjar nerverna ge sig tillkänna

Tobi sätter en lång drive i vattnet, jag ligger kort, men slår andra och fjärde slaget i samma vatten,

Tobi vinner hålet på 6 mot 8 för mig, 5 upp. På 14:e, lång trea, har vi båda par, men Tobi vinner på slaget, 4 upp. På 15:e hcp 1 har Tobi slag, jag i greenkanten på två, Tobi i bunkern på två, resultatet blir 2 bogeys och Tobi vinner hålet, tre upp. På 16:e par 5 över träsket missbedömmer Tobi utslaget och går out, själv lyckas jag ligga på greenen två meter från pinn på fyra då Tobi ger upp matchen, han ligger på sex slag ett antal meter bort. Resultatet blir 4/2, Tobi hade ca 30 p och jag ca 37.

Tobi inledde sin svit för 5 år sedan med att slå mig på Fågelbro, i em match där jag var 2 upp efter, 7 hål, sedan klappade jag ihop fullständigt, nu tog alltså Tobi otroliga serie slut! Kanske är det dags för Tobi att vinna R:sons Vpris i år och de kommande tre åren?

Jag ser fram mot finalen mot Adde på Sands!

/Den Störste

 

Adde ./. Conny på Lidingö GK den 19/8

Conny och jag spelade en jämn och inte alltid så välspelad match på Täby GK i strålande sensommarväder. Banan är perfekt, troligen en av Stockholms/Sveriges absolut bästa just nu. Matchen stod och vägde hela tiden och ledningen växlade ideligen. Det som avgjorde var troligen att Conny inte lyckades utnyttja de 3 tre hål han hade slag på, två av dem förlorade och en vunnen. Slutresultatet blev därmed 2/1.

/Adde

 

Johan ./. Adde (på Sand GK den 3 september) och den 11 september på WGCC

Sand bjöd på ett vidrigt väder och banan var helt ospelbar efter att Adde och Johan kämpat sig igenom 12 hål. Banan var helt enkelt för blöt och bollen kunde aldrig ens droppas i spelbart läge.

Jag tror att detta var den första gången i PPP:s 38-åriga historia som en viktig match eller mästerskap har fått avbrytas!

Så Johan och Adde beslutade helt enkelt att spela om hela matchen på WGCC och så skedde också fredagen Den 11 september:

 

Adde slog ut Den Störste, från en buske!

Vår inställda match från Sands blev nu av på WGCC istället, till ackompanjemang av strålande väder och tusentals frånvarande åskådare.

Efter lakoniska försök från bägge spelarna att spela hygglig golf blev de första 9 hålen ganska avslagna och min ledning från hål 1 var också ställningen i halvtid. De sista 9 blev desto mer spännande och välspelade.

Den Störste kom ut från Cafeterian som en hungrig tiger och jag var tvungen att hänga på och därmed höja mitt spel.

Efter 13:e och mest par från bägge var min ledning fortfarande 1 upp. 14:e hålet visade sig vara avgörande med en spektakulär upplösning. 14:e är ett par 3,  180m. Den Störste lade sig på green 6m kort om flagg. Jag fick en våldsam slice som lade sig i snåren till höger, kort om green. Det visade sig att bollen låg mitt i en liten klyka, omgärdad av grenar i centrum av en liten buske. Läget var allvarligt, vem som helst utom den rutinerade Störste hade räknat hem hålet redan. Jag ställde mig över busken, jag kunde uppifrån inte se bollen utan att jag flyttade kroppsvikten till höger, vilket jag gjorde.

Jag chansade med min sandwedge och till bägges förvåning flög bollen med hög fart mot centrum av green men tvärstannade och skruvade sig till höger, mot flagg och stannade knappt 3m från densamma. Nu var jag med och kämpade om hålet igen.  Den Störstes första putt var något för hård och passerade flaggan med ca 1,5 m. Jag lyckades tråckla i min putt för par och nu var läget omvänt.

Den Störstes nerver höll inte denna gång utan han missade putten och jag var två upp vilket utökades till ointagliga 3 på det 16:e efter en lyckosam chip.

Jag tackar Johan för en trevlig match som blev alltmer välspelad ju längre den led.

 

/Adde

 

 


 

 

 

Tillbaka tills slipsen