Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2011

 

Senast 15 juni Senast 15 juli Senast 15 aug Tallinn
Adde
Tobi Adde
Bobby 3/1
Bobby 3/2
Melvin
Anders F w.o.
Melvin
Melvin 2/0
Melvin
Lelle w.o.
HC
HC 4/3

Ola M /Zingo)

Conny

19:e

Johan F
Johan F 5/4
Johan F
Stefan 19:e
Lacke
Lacke
Ola M
Anders B 4/2
Anders B
Ola S 2/0
Ola M
Ola M 2/1

 

Resultat med kommentarer inrapporteras till Melvin.

 

Anders B mot Ola S på Svartinge den 9 juni 2011

PPP-Matchslips besökte Svartinge torsdagen den 9/6 för match mellan Anders B och Ola S. Vädret var strålande och spelet ganska bra från båda, men med lite darrig puttning här och där. Vi hade inte förvarnat så vi spelade utan crowd. Matchen svängde fram och tillbaka. På 14:e sänkte Ola en bra putt för 1 Upp. När krutröken skingrades efter 18:e hade dock Anders gått fram till seger med 2/0. Detta efter att ha slutat Par-Bogey-Par-Birdie på Svartinges ganska tuffa avslutning. En trevlig rond rundades av med ett par kalla på terassen.

/Anders

 

Lacke mot Stefan i Kungliga huvudstaden den 12 juni 2011

Kungliga huvudstaden 12/6 (ett sk mittemellandatum efter Bobbys men före Addes födelsedag) Matchen mellan Stefan och Lacke avgjordes redan på söndagsförmiddagen på ett inte helt ovanligt sätt för en doktor-doktor. Efter diskussion om golfens inverkan på ryggen skrev Papa Doc ett läkarintyg innehållande ett för Lacke förmånligt utlåtande. Lacke är således i kvartsfinal. Själv tyckte jag spelade ganska bra mentalt.

Lacke

 

Johan F mot Conny på WGCC den 13 juni 2011

Match Conny-Johan, Conny valde sin hemmabana Lidingö, men pga problem med greenerna är banan stängd, varför det blev spel på Wermdö. Förusättningar, sol och varmt, stark vind från väst. Conny får 4 slag.

Jag började starkt med par,par, birdie, par, par och par vilket resulterade i fyra upp. Conny tog 7:an på par, jag vann 8:an på bogey och 9:an på par, halvtid 5 upp! Efter stärkande kaffe och smörgås fortsatte jag med par på 10:an mot Connys bogey, 6 upp. Nu kom Conny igen med par på 11:an, själv var jag i diket och fick en sexa. Conny forsatte med birdie på 12:an efter ett fint järnslag i motvinden till 2 m från flaggan, själv var jag i vattnet igen, 5 i och dubbel bogey. 13:e delades på 6or, 4 upp. Matchen tog slut på 14:e efter en par från mig, resultat 5/4. Vi spelade färdigt och Conny avslutade starkt med 18 p på sista 9, för totalt 32, jag hade 22 ut och 15 in = 37.

 Johan

 

Tobi mot Bobby den 21 juni 2011

Matchen började solsken och vi vann varannat hål men Bobby ryckte på 7:an och 8:an och var 3 upp efter 9:an.då kom regnet och åskan

Sen missade B en meters- putt på 12:an för att bli 5 upp

Sen vann Tobi 13 o 15.men slog 2out på 16 och gav upp denna något svängiga match.

Bobby

 

 Lelle mot HC på Lindö Park den 16 juni 2011

HC/lelle 16/6 på Lindö.4-3

Mvh

H-C

 

Melvin mot Anders F på WGCC den 14 juni 2011

Kanongolfväder. Jag blixtrade till med bogey, birdie och par = tre upp efter tre hål. Jag trodde att det skulle bli lätt....

Men Anders spelade bra och knaprade sakta men säkert in. Par 3-hålen blev ett av hans vapen med långa säkra sänkande puttar till birdies. Vips så var det lika efter sjunde hålet. Sedan på åttonde hålet tog Anders ledningen och så böljade det fram och åter: Anders ett upp - lika, Anders ett upp - lika.

På trettonde hålet vände det och jag tog ledningen men föll tillbaka till minus ett igen.

Efter 16:e lika igen. Men sen! Jag tog de två sista hålen och det blev 2/0 efter en mycket trevlig och härlig match. Inga framför och inga efter. Vi hade banan och spelet. Bra golf!

/Melvin

 

Johan F mot Lacke på WGCC den 9 juli 2011

Match mellan en av de stora Lacke och den Störste idag söndag den 10 juli i perfekt golväder, mest sol och ca 23 grader. Med i bollen, Lackes spelande söner Fredde & Jan. Lacke får 7 slag, jag började i sedvanlig ordning starkt, dock med en hel del flyt & sänkta puttar, +4, efter fyra hål innehållande 2 par och 2 bogeys, Lacke öppnade med fyra dubbla. %.an delas på bogey, på 6:an gör jag par och vinner hålet, +5. /:an vinner Lacke på bogey, 8:an delas på par och 9:an delas på bogey, +4 och ca 17 p för mig mot Lackes ca 14 p, god utdelning alltså. 10:an par 3, vinner jag på par och blir 5 upp. 11:an delas, Lacke 7 i, jag 6, 12:an vinner Lacke på par, jag slår i vattnet, 13 delas på bogey. 14:e vinner Lacke på bogey med slag, +3. 15:e vinner Lacke på bogey med slag +2 och lite gummiarm. Lacke spelar allt bättre och jag allt mer osäkert. På 16: slår vi båda hyggliga drives + träfemmor, Lacke slår en järnsjua mot green, jag en åtta kort på green, efter treputt från mig +1. På 17:e har Lacke slag, jag två i greenkanten Lacke 3, båda 5 i, Lacke vinner på slaget, nu all squere. På 18:e ligger jag två på green ca 10 m från hål, Lacke i kanten på 3, jag missar en en metersputt för par, vi delar på 5, mot 19:e!

Fredde och Jan lämnar oss på första tee, Jan har spelat jättebra, 38 p och sänkt sig till hcp 50, han har dessutom spelat snabbt och uppfört sig mycket väl, bra gjort! Fredde har spelat Ok tycker jag, men själv är han säkert inte nöjd.

Nu 1:an igen, Lacke slår sin drive i ruffen vid 150 m pinnen till höger, jag slår en bra drive på ohögersidan ca 25 m förbi 150 pinnen, Lacke lägger en träfemma i högra bunkern, jag slår en järnåtta till en knapp meter från hål, jag vinner hålet och matchen med en birdie, lacke får 5.

Etfer 18 hade Lacke ca 31 p och jag ca 30p, Lacke börjar komma tillbaka till ett riktigt spel igen, kul! Jag hade lite tur som vann, var nog lite för säker vid 5 upp efter 11:an också.

mvh/Johan F

 

Adde mot Bobby på Täby GK den 5 juli 2011

En runda med inte allt för mycket skönspel en helt vindstill dag på Täby GK. Jag var ett upp redan på hål 1 efter att Bobby tre-puttat. Bobby kvitterade på tvåan men efter trean var jag 1 upp igen och släppte sedan aldrig ledningen. Efter vattenbesök av Bobby på 17nde så blev ledningen ointaglig.

Vi skyndade oss efter rundan till St Eriks bridgeklubb för att spela sommarbridgetävling. Vi kom 5:a efter att ha blivit betraffade med poängavdrag för långsamt spel, annars hade vi kommit 3:a. Månne tog golfen lite på krafterna....

Tack Bobby för en trevlig dag.

Adde

Sent from my iPad

 

 Anders B mot Zingo påDjursholms GK den 5 juli 2011

SIGNALKONTROLLTEKNINKERNA MÖTTES

Ola M och Anders B, välutbildade signalkontrolltekninker från Uppsala, möttes tisdagen 5 juli på den 80-åriga välrenommerade (dessutom SM-bana 1975) DGK i det av många med rätta avundade Djursholm.

Ola malde på och hade c:a 23p efter 10 hål och var då 4 upp. Därefter spelade Anders finare golf och Ola blev tröttare och tröttare och gjorde skäl för epitetet Dubbel-Zingo. På 15:e missade Ola chansen till dormie och efter 16:e var Ola endast 1 upp. Dock vann Ola 17:e och resultatet skrevs till 2/1 (efter 17 hål hade Ola c:a 33p och Anders 31p).

För Olas del var det bästa rundan i år och han fick revansch för motsvarande möte på Svartinge ( även benämnt Negerrätten) förra året. Tack Anders fören  som alltid trevlig samvaro och spel.

 

Zingo

 

Zingo mot Johan F på Djursholms GK den 24 augusti 2011.

Den störste och klasskamraten till den störrsste och bror till en av de stora möttes på DGK onsdagen den  24 augusti. Spelkvaliteten skiftade och Ola var 3up efter 9. Den störrsste skall man aldrig räkna bort så efter 13:e var Ola endast 1up. Vinst för Ola 14-15-16 gav resultatet 4/2. Ola hade då (efter16 hål) 30p.

Johan var som vanligt gentleman och tog sig snuvande från det ärevördiga DGK.

 

/Zingo (Ola M)

ps Jag vet att det är långt till att nå de storas sällskap, men nu kan jag kalla mig för årets hittills STORE (vinst generationsgolf+kommit till final i slipsen)

 

HC mot Melvin den 24 augusti 2011 på den sk virtuella banan

HC anmäler att han inte hinner spela eftersom han är ansvarig för sin roddklubbs kräftskiva senare på kvällen. Det är symptomatiskt att en sport som sker med ryggen mot framtiden äter djur som också förflyttar sig baklänges. Själv går jag med blandade känslor framåt......

/Melvin

 

Melvin mot Adde den 29 augusti 2011 på den sk virtulla banan

Adde ligger på operationsbordet och ringer för att meddela att nageltrånget blivit för påträngande och måste botas. Själv går jag, med blandade känslor, vidare mot Tallinn och en final med Zingo.

/Melvin

 

Melvin mot Zingo på Tallinn G&CC den 31 augusti 2011

Vi spelade på Sea course. Banan var mycket bra och matchen spelades samtidigt som vi alla spelade in oss på banan inför kommande mästerskapet.

 

Vår markör var Anders B. Melvin ett upp efter ett hål. Sedan tappade han och Zingo gick upp till ledning med 2 upp. Men det varade inte så länge utan Zingo föll tillbaka. Matchen böljade sedan fram och tillbaka, Zingo ett upp - lika. Zingo var ett upp vid utslag på 18:e. Melvin vann hålet och det blev att gå ut på 19:e (hål 1 som är par 5 och där Melvin har slag).

Båda hade bra utslag. Melvin ett bra andraslag från faiway medans Zingo hade det svårare att slå från semiruff. Efter tre slag ligger Zingo på green medans Melvin ligger i den tjocka förruffen c:a 20 meter kort om green. Melvin duffar och inte kommer ur ruffen. Femteslaget fortfarande i ruff, nu lite snett bakom green, för att komma in på green på 6!

 

Efter en ganska dålig putt från Melvins sida så gav han hålet och matschen till Zingo. Snöpligt slut, tyckte Melvin, men Zingo var bättre, särskillt hans puttar från bunkrarna (på två hål) som bägge la sig dead. En inovation att inte ta efter.

Melvin

 

 

 

Tillbaka tills slipsen

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN