Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2012             

 
 

 

 

 

 

 

      

                    

 
Senast 15 juni Senast 15 juli Senast 15 augusti Senast 30 augusti  
         
  Zingo      
     Bobby    
  Bobby  WO    
         
       Johan F  
Conny      3/2  
   Johan F      
Johan F  4/3      
     Johan F    
Anders F   WO    
  Melvin       
Melvin 19:de       
         Johan F
Lacke        4/3
   Tobi      
Tobi  WO      
     Tobi    
Lelle    8/6    
   Lelle      
Ola S  1/0      
       Adde  
       1/0  
  Adde      
         
     Adde    
     WO    
   Anders B      

Anders F ./. Melvin den 12 juni 2012 på Lidingö GK

Vi spelade i hop med Den Störste "DS" (även kallad Johan F) och Conny. Den matschen får beskrivas av vinnaren mellan Conny och DS.

 

Melvin tog direkt ledningen mot Anders med två upp efter två hål. Sedan böljade det fram och åter mellan två upp och lika. Efter 16 hål var det två upp för Melvin och dormi. Melvin tycktes mycke riktigt sova de två sista hålen medan Anders var vaken värre och det blev att gå ut på 19:de hålet (=1:a hålet på Lidingö som är ett par 3-hål). Där lade sig Melvin två meter från pinn medans Anders hamnade i bunkern på sina respektive utslag. Melvin gjorde ett komfortabelt par medan Anders fick en bogey.

 

Det var utmärkt golfväder. Banan var ofattbar tom på golfare. Greenerna långhåriga och trögputtade. I övrigt var allt bra. En synnerligen trevlig golfdag. /Melvin

 

 

Upp på sidan

 

Conny ./. Johan F 12 juni 2012 på Lidingö GK

För andra året i rad lottas jag mot Conny, och bortamatch på Lidingö igen.

 

Sedan förra året har Conny sänkt sig ordentligt, (hur många PPPare har gjort det?) jag behövde lämna 2 slag mot 7 förra året, nästa år kanske jag får slag?

 

Efter en stark start med par, dubbelbogey och par blir jag tre upp. Conny kommer tillbaka med diverse par och en birdie på 7:an, lika. På 8:an missar vi båda rejält och delar på dubbelb. På 9, 10 och 11:an sätter Conny sina utslag i skogen och jag blir 3upp. Efter bra spel av båda och par av mig på 12, 13 och 14 är jag 4upp, svåra 15:e delas på bogen, matchen är slut 4/3

Johan F

Upp på sidan

 

Lelle ./. Ola S 18 juni 2012 på Lindö Park

Hej, Ola och Lelle möttes i match på Lelles hemmabana, Lindö Park. Efter 4 hål var Ola 3 upp och tillvaron för Lelle var just då på nersidan. Lelle kom emellertid tillbaka (kanske inte beroende på det mest glänsande spelet men lite färre misstag än Ola).

Efter 9 var Lelle 1 upp och sedan pendlade det runt likasträcket. Efter 16 var Lelle 1 upp, spänningen olidlig och nerverna i dallring. Ola vann 17:e och således fick matchen avgöras på sista hålet. Efter ganska bra utslag hamnade Ola tyvärr i vattnet på nästa slag och efter ytterligare harvande från bägge två så lyckades Lelle till slut sänka putt och vinna.

Tack Ola för en trevlig golfrunda

Lelle

Upp på sidan
 

Johan F ./. Melvin,  22 juni 2012 på Nacka Sjukhus

Johan och Madeleine bjöd på midsommarfirande på Granholmen. Som vi kunde läsa i tidningarna präglades midsommarfirandet som vanligt av fylla och knivslagsmål.

 

Tummen upp för Den Störste

 

Jag "gav bort" en kockkniv till Johan och Madeleine (de betalade symboliskt en krona; enligt skrock skall man inte ge bort en kniv eftersom det betyder otur). Trots dessa försiktighetsåtgärder så blev det att fira stora delar av midsommaraftonens kväll på akuten p.g.a. ihopsyning av vänster tumme. Kan inte greppa klubban.

Upp på sidan

 

Lacke ./. Tobi 21 juni 2012 på WO GK

Vi hade en lång match med perfekt slagna mail. Hovrättsrådet och docenten tillhörde detta år de upptagnas skara. Det var fyllt med studentfirande för hovrättsrådet och helgarbete för docenten. Tyvärr fick vi inte ihop något speldatum. I forntiden vet jag att Tobi lämnat wo på mycket vänliga grunder och nu ville docenten göra rätt för sig. Det blev som för några år sedan en to (talk over). Jag tyckte att hovrättsrådet spelade mycket bra så det är inget att säga om att bäste man gick vidare.

 

/Lacke

 

Upp på sidan

 

Zingo ./. Bobby den 8 juli 2012 på WO GK
Efter moget övervägande har jag nu lämnat w/o till Booby. Ryggen är stelare än övriga delar och nu låter jag den störste och en av de stora mötas i semifinal.

 Zingo

Nu detroniserad mästare

 

Det verkar som om vi uppfunnit den självknytande slipsen!

Wobbandet fortsätter och en av De Stora och dennes bror, velourbror, går i brächen för spel på WO GK (WO Golf Klubb).

Det är bara att konstatera att vi blir äldre och att vi får mer och mer krämpor. I vart fall är vi duktiga på att "känna efter". Kanske lyssnar vi på våra kroppar lite väl mycket, vem vet?

Skriver Melvin med sin skadade tumme.

 

Upp på sidan

 

Adde ./. Anders B den 11 juli 2012 på WO GK

Dessutom vann jag över Anders B på WO

 

/Adde

 

Upp på sidan

 

Tobi ./. Lelle på Åda GK, Trosa den 21 juli 2012

En match har spelats !

 

I lördags i perfekt väder gick min match mot Lelle av stapeln på Åda.

En sammanfattning av våra prestationer skulle kuna sägas vara att

Llle hade en väldig otur med ideliga koppsnurrrar och felstudsar under det att lyckan log mot mig.

Denna orättvisa fick till följd att Lelle aldrig riktigt kom in i matchen och slutsiffrorna skrevs till 8/7 i min favör.

Vi hade dock en trevlig dag som avslutades med middag på Alpgatan.

Tobi

 

Upp på sidan

 

Bobby ./. Johan F på WGCC den 13 augusti 2012

Match i strålande solsken och lagom varmt sommarväder. Bobby vann senast vi möttes på Svartinge med 3/2.

 

Båda öppnar med bogey, Bobby med treputt. 2:an vinnar jag på par, Bobby dubbel efter svagt utslag. Jag slår out på trean, gör ändå bogey, Bobby vinner på par, lika. 4:an delas på bogen. Bobby vinner 5:an par tre på tre, jag i  bunkern 4 i, ett ned. Bobby out på 6:an, jag vinner på par, lika. Bobby i skogen på 7:an, par igen, ett upp. På 8:an par tre gör jag birdie, Bobby par, två upp. Bobby gör en snygg par på 9:an, lång par fyra i motvinden.

 

Ett upp efter halva matchen.

 

10:an, par tre delas på bogey. På 11:an par 4 gör jag birdie och blir två upp. 12:an, par tre delas på par, 13:e par 5 delas på bogey. 14:e par tre, över 200 m idag delas på bogey, två upp och fyra att gå. Får ett slag i matchen av Bobby på det 15:e, vi gör båda par och jag vinner på slaget, tre upp och dormie. På 16:e par 5, ligger jag tre i bunkern, Bobby tre på green, efter vackert bunkerslag från 20 m till en meter från flaggan, måste Bobby sänka, hans Putte blir 1 dm kort och jag sätter min boll för seger med 3/2. Av bara farten gör jag par på 17 & 18 och summerar antalet slag till 77. Bobby hade tre bollar ut, utan de misstagen................

/Den Störste

 

Tobi ./. Adde på WGCC den 16 augusti 2012

Lyckades slå Tobi med siffrorna 1/0.

 

Vi spelade på Wgcc. Jämn och avvaktande start från bägge håll med bogeys på hål 1 och 2.

På trean gick jag ett upp efter par. Fyran delade vi vartefter jag slog i vattnet på femman med dubbelbogey som resultat när Tobi gjorde par. Vi delade 6 och 7. På åttan gjorlde jag birdie och var ett upp. Tobi tog igen det nian där jag gjorde en trippel. Lika efterr nio hål.

 

Sedan vann jag 10 och 11, Tobi vann 12:an men jag kontrade på 13 och var 2 upp. På 14 träffade jag för bra och gick över hela green i bunkern, lyckades inte rädda par vilket Tobi gjorde. På 15 slog jag i vattnet (toppad wedge) och Tobi vann hålet. Lika igen. På 16 tappade jag helt swingen med dubbelbogey som resultat.

 

Nu var Tobi ett upp för första gången i matchen. 17 vann jag efter par. Lika alltså när vi gär ut på 18:de.

 

På 18 hade vi bägge, lätt spända, drivarna vid eken. Tobi hade ett jättebra slag mot green men hamnade lite oturligt i bunkern, jag slog min bästa järnsjua på år och dag rakt mot flagg men ca 7 meter för lång. Nu mindes jag min 4-putt mot Tobi på 18 några år tidigare. Jag slog bort de tankarna och vann hålet och matchen.

 

Tack Tobi för en jättetrevlig och spännande runda!

 

Med vänlig hälsning,

 

Adde

 

Johan F ./. Adde på WGCC den 29 augusti 2012, FINAL

För en gångs skull är prognosen uppehåll/sol. Adde har vunnit två finaler på rad mot mig, jag är revanschsugen. Förutsättningar, undertecknad 9,7, Adde 10,8, innebär två slag, på 4 och 15:e.

 

På1:an träffar vi båda höger bunker, två dåliga slag upp, jag sänker en långputt för par, 1 upp. På 2:an schabblar Adde lite, jag gör par från skogen. På 3:an gör jag par, Adde chip plus två Putte, 3 upp. 4:an par fem har Adde slag, jag treputtar, båda 6 i, Adde vinner. På 5:an par tre ligger jag nästan i vattnet, Adde höger green, delar på 4:or, jag två upp. På 6:an slår vi två säkertsdrivear Addes inspel lite kort till höger, jag på men ca 12 m ifrån, jag sänker för birdie, 3 upp. På 7:e par 4 delar vi på bogey. På 8:an gör jag par, Adde treputtar, 4 upp. 9:an delas på bogey, hålet ca 380 m idag, ingen rull.

 

I halvtid vid kiosken tillstöter ledamoten Ola S för att beundra vårt spel. Vi blir allt för tagna av åskådaren och schabblar båda på 10 & 11 och delar båda hålen på dubbelbogey!

 

Adde gör par på 12:an, min svacka fortsätter och jag gör bogey, 3 upp.

 

Nu p å13:es par fem: Adde lite till höger, jag mitt i, båda andra slagen så där, jag sätter upp min Adde i bunkern plus dåligt bunkerslag 4 upp. 14:e, lång trea, båda lite kort, min chip stannar 1,75 m kort, Addes 1,5 m kort, båda sänker för par, 4 upp och dormie.

 

Adde har nu sitt andra slag på 15:es par 4, jag slår en bra drive mitt i, Adde till höger i ruffen, Addes inspel något kort i greenkanten, jag sätter upp min till 8 m från pinnen, Adde chip stannar 4 m från pinnen, min putt 1,25 m förbi, Adde tvåputtar och jag sänker för par, vi delar hålet, men matchen är slut, seger & revansch med 4/3, många år sedan senast. Var det 2004?

 

Alltid trevligt att spela med Adde, en gentleman också på banan! Med ett helt knä på Adde vet man inte hur det hade gått..............

 

29/8 2012

 

Johan

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN