Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2014

 

Senast 30 juni Senast 15 juli Senast 1 aug
Bobby
Ola S Bobby
Ola S 6/5
Stefan 3/2
Bobby
Melvin 6/5
Adde
Adde 5/4
Lacke
Ola M 1/0
Lacke
Lacke 2/0

Bobby

Tobi

20:de

Tobi
Lelle wo
Johan F
Johan F 1/0
Johan F
Anders F 4/2
Johan F
  4/3
  Conny
 
Conny
HC 6/5

 

Resultat med kommentarer inrapporteras till Melvin.

 

WGCC tisdagen den 27 maj 2014, Joahn F ./. Anders F

I kylslaget väder med delvis sol spelade undertecknad mot Anders F på WGCC idag. 3 dubbelslag lämnades, Anders började svagt och förlorade de två första, för att vinna 3:an och 4:an. Sedan delade vi två hål, innan några par trillade i mig, pausvila 2 upp.

Anders vinner 10:an, jag 11:an och 12:an, 3 upp. 13 och 14 delas, på 15:e har jag en metersputt för par och vinst men missar. Avgörandet kommer på 16:e som vinns på par, 4/2.

Anders har förbättrat sin golf avsevärt, ingen går säker längre! Var bara något slag över min hcp, så se upp för Flo i framtiden.

Den Störste

 

Djursholm den 28 maj 2014, The twins

Twins möttes på en fin Djursholmsbana onsdagen 28/5. Vi valde en dag fylld av vädrets makter. Tempen steg faktiskt till 8 grader och det var en fin gråskala med isande vindar. Vi åkte bil och det är verkligen ingen fördel under dessa isande väderförhållanden. Ola ledde efter 2 hål men sedan låg Lacke ett upp eller square länge. I slutet gjorde Lacke par på 17 och 18 och lyckades vinna med 2/0! Janne var med som support och tom han tyckte det var kallt. Hoppas på bättre väder på generationsgolfen.

Lacke=

 

Kungliga Drottningholms GK den 9 juni 2014, Melvin ./. Adde

Strålande sommardag på Kungliga Drottningholm!

Anlände i mitt tycke i god tid till Drottningholm. Såg till min förskräckelse att Melvin redan var där, färdigövad och endast lite puttning återstod. Glömde min GPS-klocka dessutom. Melvin medförde dessutom egen coach i form av dotter Ulrica och egen supporter gestaltad av Flosse.

Men Adde hade glömt trygghetslarmet hemma

 

Nåväl, slog några slag på drivingrangen vilket räckte till ledning 2 upp efter 2 hål. Melvin kvitterade omedelbart på de nästföljande 2 hålen. Därefter spelade vi oavgjort på hål 5 och 6. Melvin kroknade på hål 7,8,9,10,11 samtidigt som jag hade några lyckade slag. 5 upp således. På hål 12 utsåg Melvin Ulrica som sin officielle coach och bad om råd i eländet. Detta gav omedelbart resultat på hål 13 som Melvin vann efter klokt och inte minst strålande spel.

Ulricas coachning var förmodligen för koncentrerad till hål 13 för Melvin tappade koncentrationen avsevärt på hål 14 och matchen tog slut.

Tack Melvin, Flosse och Ulrica för trevligt spel och dito samvaro.

/Adde

 

Lidingö GK den 25 juni 2014, Conny ./, HC

 

Behövde inte följa skylten.......

Hej,

HC och ego spelade idag vår match i slipsen. Vi träffades på LGK. HC hade mjukat upp med en 5 km promenad från båtklubben. HC hade införskaffat nya klubbor för matchen "klubborna var inköpta på blocket". Jag fick lämna 8 slag, kändes tungt. Jag vann 1, 2 och 3 an. HC vann 4 an med galant spel.Därefter visade det sig att HC s klubbor inte höll det förväntade måttet. Efter 9:an var jag 5 upp. Matchen slutade efter hål 13, resultatet blev 6/5 till undertecknad. Det ända vi kunde glädja oss av var vädret, det kom inte en droppe regn. HC fick skjuts till båten och slapp gå. Med golf hälsningar

Conny

 

WGCC torsdagen den 26 juni, Ola S ./. Stefan

En härlig dag och Stefan är åter i spelbart skick efter flera års skador. Stefan chockstartar och ligger tre upp efter tre hål. Har Stefan verkligen varit skadad eller varit på USA-touren några år? Men jag tröskar på och är snabbt i kapp- Sedan går det lite upp och ner för oss bägge men jag tar ett bra tag om matschen och kniper den på upploppet. 3/2 till mig. Inget toppspel från någon av oss. Vädret var bättre. Se upp för Stefan i Fjällbacka!

Ola S

 

Viksbergs GK Söndagen den 13 juli 2014, Tobi ./. Johan F

 

Johan F:s klubbor verkade vara vassare än Tobis rakhyvel

 

Söndagen den 13/7, med start 11:08 möttes mesta matchvinnarna Tobi(7) och undertecknad(11) på neutral plan, Viksbergs GK, vädret klart PPP-mässigt med sol, trots att regn var utlovat.

 

Det blev en mycket jämn och tuff match, där velour bror fick gå med sista nio.

 

Tobi fick 6 slag som han hade nytta av på 5 hål. På tredje blev jag ett upp, Tobi utjämnade på 7:an, efter nio var vi lika. På korta 10:an slår vi båda i dammen och delar på dubbel bogey. På 12:an blir Tobi ett upp, jag vinner 13:e, 14 och 15 delas, jag vinner 16:e, ett upp, Tobi vinner 17:e, lika. På 18:e, par 4, missar Tobi utslaget ligger 3 i greenkanten, jag på 2, en för lång chip från Tobi avgör matchen, jag vinner sista på bogey.

 

Första nio spelades på våra hcp, andra nio sämre, ingen var mer än ett upp, en härlig match med ett lite snöpligt slut!

 

Johan

 

WGCC måndagen den 14 juli 2014, Bobby ./. Ola S

Dagens resultat från matchen Bobby-Ola S, 6-5. Vi spelade tillsammans med Lacke o Adde.

 

PBI (PPP Bil Index) måtte ha varit högt

 

Kort redogörelse från vår match där Bobby fick ge Ola 10 slag:

 

Bobby inledde starkt,Ola lite mer Hawaii (utan kavaj);Bobby 5 upp efter 5 hål, Ola tar det 6:te,vi delar 7,8 o 9:an PÅ 10:an slår jag ett av mina vassaste bunkerlag någonsin i nedförsläge och vinner på par. 6 upp

11:an: Bobby slår en skitspoon till höger och samt en 6:a turligt genom?! eken som hamnar i bunkern till höger Ola med  3 slag på green missar paret,bobby sänker en 5 meters för par o delar.

Ola tar 12:an på par,men strular till det på 13 där Bobby vinner 6-5.

 

Trevlig match med lite regn de sista hålen,där matchen mellan Adde o Lacke blev riktigt spännande...........

 

Bobby

 

WGCC Måndagen den 14 juli 2014, Adde ./. Lacke

Fyra PPP-are möttes för kvartsfinalspel på WGCC, se bild ovan.

 

Lacke och Adde möttes för spel med hjälp av bil respektive moped. Adde tog första hålet, sedan delning tre hål i rad och utjämning efter fem hål. Sedan satte turbon på bilen fart och Lacke 2 upp halvvägs. Adde började se mer beslutsam ut och det var jämnt snart igen. Hål 11 delade vi efter att Lacke gjort dubbelslag med sin putt. På 15:e förslog jag delning vilket förbryllade Adde med han gick med på det (det skulle jag aldrig ha gjort!). Efter 16 hål ledde Adde med ett. De två sista hålen vann dock Lacke som således vann med 1/0. Lacke gick på hcp för en gångs skull.

 

Sedan återresa till Gräsö med en 43-milskörning fram och tillbaka. Ska bli kul att möta Bobby så småningom i semifinalen. Han imponerade mot Ola S.

Lacke

 

WGCC, 30 juli 2014, Johan F ./. Conny

I strålande väder på WGCC möttes Johan F och Conny för att utse en av finalisterna till årets Matchslipsfinal. De senaste fyra åren har vi mött varandra 3 gånger. Innan vi slog ut dök Bobby upp (en av de Stora), och önskade oss lycka till. Conny har sänkt sig rejält sedan förra året och fick nöja sig med två slag, på 4:an och 15:e.

 

Conny började svagt, två dubbla och en bogey på trean, jag bogey, par, par, 3 upp. 4:an och 5:an delades på bogey. Nu fick Conny ordning på slagen och gjorde 3 par i rad, jag lyckades med två, två upp efter åtta hål. På 9:an gjorde jag par och Conny bogey=3 upp.

 

Conny matar på med två par, jag gör en, 12:an och 13 delas på bogey, fortfarande två upp.

På 14:e ligger vi båda kort, hålet spelades säkert 210 m i motvind idag, jag chip två putt, Conny chip treputt, tre upp. På 15:e har Conny slag, motvind här också, jag placerar driven mitt i, Conny på kullen i ruffen, nära ett träd, och kan bara spela fram sig, jag sätter min till 5 meter, Conny spelar in och treputtar, jag tvåputtar för par, seger 4/3!

 

Matchen var välspelad, jag något slag under min hcp, Conny givetvis inte nöjd med sin insats, trots dryga 30 p!

 

I år, som förra året blir det en Stor-final, Bobby och Lacke möts på andra halvan och får möta mig i Fjällbacka den 17 augusti!

 

Johan

 

WGCC den 3 augusti 2014, Bobby ./. Lacke

Semifinal iPPP;s matchslips mellan Lacke o Bobby slutade 6/5 till Bobby

 

(Ola M kan inte hålla tyst många sekunder,man borde ha lärt sig!!!)

 

 

I tryckande värme mötes två av de STORA på WGCC idag.

Nysänkta Lacke fick 14 slag på mig.

Bobby startade med ett sandy par och fortsatte och spelade bra de första 5 hålen ; 4 upp.

På 6:an slog jag ut i skogen så det blev en trippel 3 upp.

Vi delade 7,8,9 och 10:an då Lacke stakaren brände två enmeters puttar för vinst,där hade han flera chanser att ta in på mig som spelade lite sämre.

Sen vann jag 11 o 12:an på bogey och 13:on på par.

 

Ser fram emot att möta den störste i Fjällbacka

See You

 

Bobby

 

Fjällbacka GK söndagen den 16 augusti, Bobby ./. Johan F seger för Bobby på 20:de

Bobbys redogörelse av Matchslipsfinalen PPP 2014 i Fjällbacka:

 

Den Störste gratulerar Bobby, en av de Stora till segern

på 20:de hålet

 

Matchen var ganska jämn ingen mer än 2 upp, vilket även var ställningen när vi går ut på 17:de hålet; Bobby 2 ner.

I kraftig motvind lyckas jag slå en bra järnfemma upp på green på andra slaget och göra par. Johan bogey.

Så kommer vi för första gången till detta mycket speciella 18:de. Johan till höger, jag till vänster med en spoon i vattenbrynet.

Jag försöker trycka på med en 6:a över vattnet men misslyckas men bollen stannar turligt innan vattnet. Johan slår däremot sitt andra slag i plurret!!

Efter ytterligare lite strul vinner jag på en dubbel.

Vidare till första hålet; Johan i greenkant på två slag. Jag 5 meters birdirputt som jag bränner och vi delar på par.

På 20:de (hål 18) ligger Johan 7 meter kort green på två slag och jag lyckas slå upp en bra järnåtta 5 meter kort flagg och vinner på par.

En skön seger över den Störste för andra året i rad.

Bobby

 

 

 

 

 

 

Tillbaka tills slipsen

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN