Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2015           

 
 

 

 

 

 

 

      

                           

 

Senast

30 juni

Senast

30 juli

Senast

30 augusti

Spanien

Vinnare
         
  Bobby      
    Adde    
  Adde 6/4    
         
      Adde  
Anders F     6/5  
  Lelle      
Lelle  19:de      
    Tobi    
Tobi   w.o.    
  Tobi      
HC 4/3      
        Adde
Conny       5/3
  Conny      
Stefan 5/3      
    Conny    
Ola S   3/2    
  Ola S      
Lacke 6/5      
      Johan F  
      3/1  
  Melvin      
         
    Johan F    
    2/0    
   Johan F      

Lite regler

Det åligger båda spelarna att ta kontakt med varandra. Spel efter utsatt sista datum kan endast godkännas av Golfkommitténs ordförande, i år Adde.

I första matchen gäller följande: Spelare som står överst i resp bye har hemmamatch om inte annat överenskommes mellan spelarna.

I följande matcher skall den spelare som haft hemmamatch ha bortamatch. Vid lika antal hemma resp bortamatcher får spelarna träffa överenskommelse om spelplats. Om överenskommelse inte sker skall lottning om spelplats ske.

 

Meddela resultat

Resultat meddelas till webmaster med berättelse och foto.

 

Kungliga Drottningholms GK den 11 Juni 2015 Melvin ./. Johan F

 

Selfie tagen tordagen den 11 juni 2015 på Kungl Drottningholms GK

 

Alvis väljer Kungliga Drottningholm GK, ett strålande väder möter oss på första tee, tillsammans med ett tyskt äkta par som får följa matchen på nära håll. Alvis får ett slag per hål.
På hål ett, par 4 slår jag min bästa drive för dagen, det räcker inte, vi får båda 5 i, på tvåan upprepas det hela, 2 ned. 3:an delas.

Efter par på 4,5 och 6:an blir jag ett upp. En drive i skogen på 7:an förstår det hålet för mig. 8:an delas och 9:an vinner jag. Ett upp i halvtid, båda har spelat bra, vi är i stort på våra hcp.

På andra halvan blir spelet sämre, jag hankar mig fram till tre upp efter 15:e och Alvis är dormie. 16:e par 3 145 m delas på bogey, två upp. På 17:e par 5, är jag i greenbunkern på tre, Alvis i greenkanten på 4, efter ett missat bunkerslag får vi båda 7 i, ett upp.
På 18:e, par 3 med 175 m över en stor damm, slår Alvis i vattnet, jag ligger i höjd med greenen, Alvis droppar och hamnar på nytt i vattnet, som en gentleman ger han mig hålet och matchen.

Det blev tight till slut som en bra match skall vara. För några år sedan möttes vi på Åkersberga, då vann jag på 19:e, får hoppas på lättare lottning nästa år.
Den Störste

 

Lidingö GK den 16 juni 2015 Conny ./. Stefan

Rapport från slipsknytning på LGK, match mellan Stefan och undertecknad. Vi träffades på LGK kl. 10 00 med start kl. 10 30, Stefan såg  ut att vara vältränad och taggad. Kul att ha med Stefan igen efter operationer av höfter.

 

 

Efter de två första hålen var jag 2 upp. Trean vann Stefan utan några problem. Jag slog två dåliga slag och bollen var uppslukad och gick ej att finna. Därefter spelade vi jämt fram till hål nio, då var jag 2 upp.

Med varsin korv i magen fortsatte vi, Stefan vann tian, jag ett upp. Därefter hade Stefan lite otur och jag lite tur. Matchen slutade efter hål 15. Resultat 5/3 till undertecknad.

Det var glädjande att se att Stefan är på gång, han kommer bli farlig i Spanien kan jag lova.

Med Midsommarhälsningar

Conny

 

WGCC den 22 juni 2015 Lelle ./. Anders F

Lelle och Anders F möttes idag på WGCC i ett härligt väder. Både spelade jämnt fram till hål 5, sedan fick Lelle ett litet övertag med 2 upp.

 

Efter kioskbesöket efter hål 9 förändrades matchbilden och Anders spelade allt bättre medan Lelle kroknade. Hastigt byttes en ledning för Lelle ut mot det motsatta.

Dormy närmade sig men Lelle kom tillbaka (med kniven mot strupen). Sänkt putt 18:e och plötsligt var vi tillbaka till ruta ett. Vi fortsatte ut på 19:de (hål 1)  och avgörandet avgjordes på den greenen. Anders fick en kopprull, Lelle sänkte och matchen var slut.

 

 

En härlig dag med en av mina allra äldsta kompisar är det jag minns allra mest.

/Lelle

 

WGCC den 28 juni 2015 Ola S ./. Lacke

Hej alla i sommarvärmen!

Lacke och jag spelade vår match som säker stoppboll efter WGCC:s söndagstävling.

Vår golf har sett bättre dagar så vi hade problem att hålla framförvarande partis fart trots bil.

En tursam birdie på åttan och mängder med dubbelbogeys. Vi avslutade matchen efter 13:e

med Ola som segrare. Resultatet blev 6/5.

Det skall (efter hårdträning) bli kul att möta Conny i juli!?

Ha det bra

Ola

 

Viksbergs GK den 9 juli 2015 Tobi ./. HC

På torsdagen kl 11.00 på  Viksbergs GK påbörjades bataljen mellan undertecknad och HC. Som spelande banguide medföljde Zingo de första nio.

Prognosen vad gäller vädret innehöll regn, men därav blev intet.  Trots detta var förutsättningarna inte tillräckligt Rivieramässiga för att HC skulle känna sig riktigt komfortabel, under det att undertecknad - mer van vid nordiska förhållanden - höll bollen i spel ganska hyggligt.  

När sista nio började hade HC dock fått skaplig  ordning på svingen.  Detta kom dock lite för sent och matchen tog slut efter femtonde med ointagliga 4/3 i min favör. Segern firades hos Ola och Helén på Bockholmssätra.

 Tobi

 

WGCC den 15 juli 2015  Cony ./. Ola S

Hej i sommarvärmen!

Conny och Ola har spelat kvartsfinal på WGCC. Conny gick ut hårt och var 4 upp efter 7 hål.

Sen jämnade det ut sig och efter 14 var favoriten bara 1 upp.

Då parade Conny både 15:e och 16:e och vann med 3/2.

Conny uppträdde både trevligt och värdigt!

Ola S.

 

Lelle ./. Tobi

Tyvärr var Lelle tvungen att lämna WO i vår match. En muskelbristning  i vänster arm satte stopp för allt spel.

Mvh

Tobi

 

WGCC, Bobby ./. Adde den 28 augusti 2015 ?

De senaste två årens slipsmästare detroniserad!


Skrev för några år sedan efter vinst mot Johan att "Adde slog den störste från en buske!". Rubriken här skulle kunna vara "Slipsmästaren förlorade matchen från en buske!".


Mästaren Bobby mötte undertecknad beväpnad med nytt hälsosamt hcp. Det blev tufft för Mästaren. Adde var 4 upp efter 7 hål. Bobby kämpade på och var endast två ned efter 9 hål. På det tionde dock sjönk modet hos Bobby avsevärt efter att ha slagit sig tätt intill en buske till höger om gren, han försökte slå den från fel håll, det blev för svårt och jag var 3 upp. Av bara farten vann jag sedan de följande två hålen och var 5 upp. Bobby räddade mirukalöst en bogey för delning på 13:e efter skogs- och därefter vattenbesök. På 14:e tog det dock slut då jag vann hålet på par. Tack Bobby för trevlig match!

/Adde

PS Bobby fick ge mig 7 slag vilket inte blev lätt då jag 7 par på de 14 hålen vi spelade och 33p.... DS
 

WGCC, Conny ./. Johan F den 31 augusti 2015

På augustis sista dag möttes undertecknad och Conny på WGCC, ca 20 grader, 50 % sol och 50% moln. Conny får 3 slag, på hål 4, 11 och 15.

Conny går ut hårt och börjar med 2 par, jag missar inspelen och är 2 ner. På trean, par 5, missar Conny inspelet, jag vinner på par. På fjärde hålet har Conny ett slag som inte behövs, han gör par, 2 ner. På " Dammhålet" gör Conny par igen, 3 ner! På 6:an gör jag dagens andra par,  2 ner. 7: an delas på par och 8:an delas på DB(!). 9:an vinner jag på bogey, 1 ner efter 9 hål, Conny har spelat bra, 6 över med två DB, själv har jag en hel del missade slag att rapportera. 

 

Efter ett stärkande äpple tar jag nya tag. Båda treputtar på 10:an, delning, på 11:e har Conny slag, jag gör par och vi delar. På 12:e missar Conny sitt enda utslag idag, all square. 13:e vinner jag på par, ett upp! Conny har tappat lite sting, när jag gör par på 14:e blir jag 2 upp. På 15:e med slag för Conny, räcker bogey för delning. 2 upp, tre att gå. 16 delas på bogey, Conny är dormie. Matchen tar slut på 17:e när jag får vinna på bogey, 3/1. 

 

Conny spel från tee höll hög klass, korta inspel och kortputtar var inte Conny melodi idag. Conny gick första nio på sin hcp. jag sista nio, runt 30 p för Conny och några p till för mig.

 

 

Alltid trevligt att spela mot Conny, lika trevlig och korrekt i motgång och medgång. Hoppas på revansch efter finalförlusten mot Bobby förra året.

  

/Den Störste

 

Adde ./. Tobi på WGCC den 14 september 2015

Första delade hålet var på 11:an!

En blåsig men solig höstdag på WGCC. Vi vann i princip vartannat hål t.om 6:an och det var oavgjort. På sjuan, 8:an och 9:an fick Tobi en svacka och jag var 3 upp efter nio hål. Då jag vann även 10:an så hoppades Tobi på att vinna 11:an där han hade slag. Men det blev en dubbelbogey och delning med min Bogey.

Sedan slog Tobi i vattnet på 12:an medan jag låg strax  utanför greenkant. Då droppade Tobi och slog elegant in bollen 1,5 m från hål. Jag lyckades dock lägga min putt så nära att den skänktes och därmed hålet. 13 var sista hålet med motvind, Tobi klagade över att inte gilla dessa omständigheter och det besannades, mitt par räckte för seger på hålet och därmed matchen.

Vi spelade inte lysande golf någon av oss, det som avgjorde var spelet kring green och puttningen. Tack Tobi för en trevlig match, som vanligt. 

/Adde

Adde ./. Johan F på Los Aqueros Golf & Country Club, Spanien den 5 oktover 2015

Att möta giganten Johan är alltid kul och utmanande. Man vet att för att vinna måste man själv ha en bra dag och hoppas på att Johan har en mindre bra dag.

I Spanien spelade vi totalt 4 rundor golf, slipsfinalen var den första. Det visade sig att Johans 30 poäng skulle bli hans sämsta runda under 4 dagar och mina 35 poäng min bästa.

Redan efter två hål var jag 2 upp, efter 7 hål 5 upp. Sedan sprattlade Johan till och vi delade eller han vann så efter 13 hål var jag endast 3 upp. Jag tog dock det 14:e och var 4 upp. Man kan vara säker på en sak och det är att Johan aldrig slutar kämpa.

Jag vann dock även det 15:e och matchen var min. Resultatet blev 5/3. Härlig dag med härligt väder och tuffast tänkbara motståndare.

Tack för trevlig match Johan, som alltid.

/Adde

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN