Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2016           

 
 

 

 

 

 

 

      

                           

 

Senast

30 juni

Senast

30 juli

Senast

15 augusti

Omberg

Vinnare
         
  Adde      
    Conny    
  Conny 21:a hålet    
         
      Conny  
Melvin     4/2  
  Melvin      
HC  1/0      
    Johan    
Ola S   4/2    
  Johan F      
Johan F 7/5      
        Conny
Bobby       5/4
  Bobby      
Lacke w.o.      
    Tobi    
Stefan   7/6    
  Tobi      
Tobi 6/5      
      Tobi  
      20:e  
  Anders F      
         
    Lelle    
    2/1    
   Lelle      

Lite regler

Det åligger båda spelarna att ta kontakt med varandra. Spel efter utsatt sista datum kan endast godkännas av Golfkommitténs ordförande, i år Johan F.

I första matchen gäller följande: Spelare som står överst i resp bye har hemmamatch om inte annat överenskommes mellan spelarna.

I följande matcher skall den spelare som haft hemmamatch ha bortamatch. Vid lika antal hemma resp bortamatcher får spelarna träffa överenskommelse om spelplats. Om överenskommelse inte sker skall lottning om spelplats ske.

 

Meddela resultat

Resultat meddelas till webmaster Melvin med berättelse och foto.

 

Adde ./. Conny onsdagen den 25 maj 2016 på Liding GK

Här kommer kort referat från Addes och min Slips match. Vi var tvungna att ha med en spelande och enväldig domare i bollen Den Störste Johan F..

Vi träffades på Lidingö GK i tid för en god lunch bestående av Mejramskorv med surkål och stekt potatis. Gott tyckte vi alla.

Vi peggade upp kl. 12.20. Adde var försvunnen, kvar på rangen, sen.

Matchen innehöll bra spel de första 9 hålen, vi stannade inte ens på 9:an för dryck för att inte tappa fokus. Efter hål 11 var jag tre upp. Därefter började den befarade spurten från Adde. Hål 12 och 13 gjorde jag bort mig totalt, 1 upp inför 14:e som vi delade. 15:e banans svåraste hål i stark motvind sänkte Adde en lång och svår par putt till vinst, lika. 16:e par 3 vann jag. Nu började matchen på allvar, vi delade 17:e efter lite krampaktigt spel. Inför 18:e behövdes en bra drive, Adde mitt i banan, jag något för mycket till höger i ruffen. Adde slår ett halv taskigt slag, jag en socket och är tvungen att droppa, Adde är på green efter fyra slag och jag på fem. Adde vinner naturligtvis hålet välförtjänt. Nu börjar det bli både kallt och regn i luften, även Addes el-bil började tappa gnistan. Vi går ut på 19:e för att få ett avgörande, två dåliga utslag resulterade i 2 boggy. 20:e par 5 i medvind, två perfekta drivar, inga problem, var sitt par. 21:a par 3, Adde lägger sig 10 meter från green, jag ligger höger green i gräsbunker Adde chippar kort pinnen, jag puttar från gräsbunkern något närmare, dryga halvmetern. Adde missar och jag sänker för vinst.

Tack Adde för en trevlig match med stundtals bra spel. Jag ser reda nu fram mot nästa match. /Conny 

Ola S ./. Johan F måndagen den 20 juni 2016 på WGCC

Förutsättningar; solsken & Ola får 10 slag. Vi får sällskap av en spelare med stor hund, en deutsche grosser münsterländer. Vi delar första på bogey. På andra är Ola i överläge när jag sänker en långputt för par, och lyckas vinna hålet. Med tre par i rad blir det 4 upp. Sjätte hålet delas och Ola vinner 7, för att vara tre ned. Jag vinner 8 & 9:an, kaffepaus 5 upp.

 

10:e hålet vinner Ola, jag vinner 11:e och 12:e 6 upp och dormie. På det 13:e gör jag par, det räcker till vinst med 7/5.

Ola började bra och hade läge att bli ett upp på 2:an, nu blev det inte så, kanske hade matchen fått ett annat förlopp om Ola hade vunnit hålet.

/Den Störste

 

 

 

 

 

Bobby ./. Lacke 20 juni 2016

W.O.

 

Melvin ./. HC på Kungliga Drottningholms GK den 28 juni 2016

Vi spelade i vackert väder. De första nio hålen hade vi trevligt sällskap av Lelle som underhöll och fotograferade.

Spelet var väl inte på topp men inte heller katastrofalt. Den gamla sanningen att HC spelar kort och snett visade sig inte alls stämma. HC slog rakt och långt och hade fina inspel. Men HC hade även massa missar precis som jag själv och det var väl det som till slut avgjorde spelet: Jag gjorde färre missar än HC, speciellt på sista hålet (172 meter, par 3, med stort vattenhinder) då jag lade mig bredvid green medans HC slog två utslag i vattnet.

HC tog ledningen på andra hålet och hade den ända till och med 16:e. Ibland låg HC hela tre upp. Men på 17:e gick jag äntligen ikapp och vi var lika. På artonde gick det som det både gick och beskrevs ovan.

Tack HC för en trevlig runda och tack Lelle för gott sällskap och bilder, varav en visas här bredvid.

/Melvin

 

 

 

 

 

Stefan ./. Tobi på Lidingö GK den 29 juni 2016

Jag och Stefan möttes idag på Lidingö GK. Vädret bra banan i toppskick. Stefan är fortfarande i uppstartningsläge efter en muskelbristning orsakad vid curlingspelare i vintras. Detta hade till följd att Stefan inte kom in i matchens  på ett bra sätt och jag fick tidigt en komfortabel ledning. Siffrorna skrevs  slutligen till 6/5 i min favör.

Tobi

PS Efter förfrågan om det fanns något foto så sändes detta från den alltid så anspråklöse Tobi Himselfi. Melvin

 

 

 

Anders F ./. Lelle på Lindö GK's Parkbana den 13 juli 2016

Vi träffades ute på Lindö för att göra upp på Parkbanan. Med oss i bollen hade vi en trevlig herre med golfbil.

Spelet började jämnt och efter 4 hål hade inget hänt. Sedan började Anders komma in mer och mer och efter 9:an så var Anders 3 upp, läget var då ur min synvinkel mindre bra.

Som tur var hade vi halva banan kvar och jag vinner 10:e. På 11:e, par 3, slår jag ut och hamnar vid greenkanten. Anders hamnar i lite tätare vegetation i sluttningen och vi börjar leta men hittar inte hans boll, däremot en annan som hade sällskap av en huggorm. Vi lämnade fältet, och Anders som är stor sportsman ger mig hålet. Jag var nu 1 ner och det började kännas något bättre. Anders kommer tillbaka och vinner 12:e, 2 upp för honom. 13:e blev då kanske matchens viktigaste hål som jag vann pga missad kortputt av Anders, vinst även på 14:e och ställningen var nu lika. Olidligt spännande.

Vi delade 15:e, jag vann 16:e och var nu 1 upp. 17:e, par 3 med ett stort otäckt vattenhinder mellan utslag och green blev  så avgörande. Jag slog första bollen i vattnet men nästa boll hamnade vid greenkanten, 3 slag. Anders slog också i sin  första men tyvärr gick ytterligare 2 bollar samma väg och matchen slutade till min favör med 2-1.

Vårt spel kanske inte hade intresserat Viasat men vi hade roligt, och det är huvudsaken. Tack Anders för en trevlig dag/Lelle  

Bobby ./. Tobi på Lidingö GK den 28 juli 2016

 

Idag avgjordes matchen mellan mig och Bobby slutsiffrorna skrevs 7/6 i min favör. Ingen dramatik således men trevligt ändå. Vi spelade på Lidingö i behagligt väder. Bobby började dock tidigt att sprida bollarna och kom aldrig in i matchen.
Tobi

 

Johan F ./. Melvin på WGCC den 4 augusti 2016

Sommarväder till att börja med, vi får med oss ett "äldre par" som spelar från rött. Själva är vi unga och spelar från gult. Melvin är just hemkommen från Sardinien, och har inte spelat på över en månad, jag får ge ett slag per hål.

 

Jag börjar med par, Melvin bogey, på tvåan har vi båda stora problem, delning på 7/8. 3 & 4 vinner jag på par 2 upp. Melvin svarar med birdie på 5:an, 1 upp. Melvin out på 6:an, och birdie av mig på 7:an ger 3 upp. Par på 8:an ger vinst, och 9:an vinner Melvin på bogey, 3 upp i halvtid.

 

Par på 10:an räcker, Melvin vinner 11:an på bogey. 12:an delas, 3 upp. Melvin vinner nästa hål, och 14 delas. 2 upp. Efter en bra drive på hål 15 satsar Melvin på att nå greenen på andra slaget, men diket är i vägen, 3 upp, dormie. Nu kommer en störtskur över oss, jag lyckas göra par och matchen är över. 4/2 Det blev en rätt tuff match, bra spel av Melvin, när matchen tog slut var jag något slag under mitt hcp, med trippel på 2:an.

 

Mina två senaste möten med Melvin, har slutat 1/0 och på 19:e, en svår men trevlig motståndare!

 

Den Störste

 

Tobi ./. Lelle på Lindö Park den 10 augusti 2016

Jag och Lelle  möttes i går på Lindö Park.  Matchen avgjordes först på 20:e och då i min favör. Som resultatet antyder var det en rafflande historia. Både Lelle och jag spelade en hygglig golf och det var mer slumpen än skicklighet som avgjorde matchen .Tack Lelle för en kul match. Jag hoppas Du gör slag i saken och hänger med till Omberg

/Tobi
 

Semifinal, Conny ./. Johan F den 18 augusti 2016 npå Lidingö GK

Grundförutsättningar: prognos regn och mulet, Conny får fem slag.

Vi mjukstartar med bogeys, jag gör en dubbel efter vattenbesök på 2:an, Conny ett upp. Trean delas, på fjärde vinner Conny på bogey och slag, 2 ner. 5:an delas på par, 6:an vinner jag på par, ett ner. Conny gör par på 7:an och vinner, 2 ner. På 8:an gör jag en dubbel, Conny vinner, efter birdie på 9: an är jag två ner. Hål 10 & 11 delas. På 12:an gör jag en dubbel igen, 3 ner, 13:e vinner jag på par, 2 ner. 14:e vinner Conny på par, 3 ner. På svåra 15:e gör vi båda bogey, Conny vinner på slaget och matchen med 4/3. Redan på första hålet kom regnet, det blev tuffa förutsättningar, men Conny spelade stabilt och bra, säkra utslag, bra putsning och närspel, efter 15 hål hade Conny 32p och jag 27p, jag var aldrig riktigt med i matchen. Det är alltid trevligt att spela match med Conny. Grattis till segern!

 

/Den Störste

P.S. Segraren var så till sig trasorna så han fick skrivklåda och överlät skrivandet till Den Störste. /Melvin

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN