Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen

2019

30 juni

 

15 juli

 

15 augusti

 

25 augusti

 

 

 

Johan F

HC

Johan
HC 5/4

Stefan

4/2

Melvin

Melvin

2/0

Melvin

9:de
Lelle

Conny

Conny

4/2

Conny
1/0
Bobby
Conny

Anders F

4/3
Ola S

Ola S

7/6

Tobi

Tobi 5/3

 

 

Lite regler

Det åligger båda spelarna att ta kontakt med varandra. Spel efter utsatt sista datum kan endast godkännas av Golfkommitténs ordförande, i år Stefan.

I första matchen gäller följande: Spelare som står överst i resp bye har hemmamatch om inte annat överenskommes mellan spelarna.

I följande matcher skall den spelare som haft hemmamatch ha bortamatch. Vid lika antal hemma resp bortamatcher får spelarna träffa överenskommelse om spelplats. Om överenskommelse inte sker skall lottning om spelplats ske.

 

Meddela resultat

Resultat meddelas till Kansliet via mail med berättelse och foto.

 

Conny mot Bobby den 10 juni 2019 på Lidingö

 

 

Slipsen 10/6 på Lidingö. Bonny mötes för att avgöra vem som skulle gå vidare till nästa omgång. Hela matchen var jämn till det 18:e hålet. Där jag hade slag på Bobby. Siffrorna skrevs till 1/0. Bobby bjöd på en födelsedags pilsner. Trevlig runda.

/Conny

 

Ola S mot Anders F på WGCC den 17 juni 2019

Händelserik match samma dag då Tele2 hade störningar i sitt nät. Anders kunde inte använda sin mobil straxt före matchen. Sände då sms till Ulrika med texten "död". Detta innebar att Ulrika blev synnerligen orolig, förskte komma i kontakt med Anders, som naturligtvis inte kunde svara. Efter att ha fått kontakt med Ola S lugnade hon sig och fick veta att Anders var i färd med att spela slipsen mot Ola S som vann med 7/6 mot Anders trots att Olas eldrivna vagn verkligen dog på 9:de hålet.

 

Melvin mot Lelle på Kungl Drottningholms GK den 18 juni 2019

 

 

Supervackert väder och lite folk på banan som var i toppskick (som vanligt). Vi knagglade oss fram till ett resultat som gjorde mig Melvin till vinnare efter att matchen bröts på nionde hålet. Efteråt vars en kall alkoholfri läskande öl. Tack för trevlig match!!

Melvin

 

Stefan mot Hans Christer spelades den 25 juni Ljusterö Golfbana.

 

Jämn och trevlig match med växlande ledning. Till slut vann Hans Christer med 4-2 Ingen höjdarbana.

/HC

 

Tobi mot Ola S på WGCC den 9 juli 2019

Idag, 9/7-19, spelade undertecknad och Ola S vår slipsmatch. Detta skedde på WG&CC.

Ola mötte upp på första tee med support av Anita och sonen David.

Under första nio hade Ola dock trots detta svårt att få igång maskineriet och vi vände på fyra upp i min favör.

Ola kontrade dock med en chip dead för par på tian. Detta följdes upp med en chip i kopp för birdie på 12:an.

Två upp, liv i matchen! Efter två bollar i vatten på 13:e från min sida såg matchen ut att vara en öppen historia.

Ödet ville dock annorlunda och trettonde slutade i min favör med en åtta. Stärkt av detta tog jag även de följande två hålen och matchen slutade 5/3.

Tack Ola för en trevlig eftermiddag på Wermdö.

Tobi

 

Johan mot HC på WGCC söndagen den 14 juli 2019

 

I strålande väder möttes de gamla vännerna H-C och undertecknad på WGCC, den 14 juli, den franska nationaldagen. H-C har gjort framsteg med golfen, och 4/2 segern mot Stefan, innebar att inget kunde tas för givet. Efter två hål var H-C ett upp, en birdie av undertecknad på trean gjorde ställningen jämn. H-C 3 ner efter 9 hål, 2 ner efter 11, sedan kom en svacka som jag utnyttjade. Segern skrevs till 5/4, men med egna klubbor hade H-C säkert pressat mig några hål till.

Johan

Tobi mot Conny på Åda GK tisdagen den 23 juli 2019

 

 

Nu har Tobbi och Conny spelat sin match på Åda GK i underbart väder. Vi var 3 i bollen med Eva som markör. Matchen började bra för min de första 4 hålen. Tobbi hade lite otur vid några tillfällen. Efter 12 hade jag tappat och var 2 upp. Matchen avgjordes på 15:e, 4/3 till min favör. Efter duch åkte vi över till Anne-Marie och Tobbi för att inmundiga PPP mässig middag. Jätte gott och trevligt.  Tack värdparet.

 Eva o Conny 

Johan F ./. Melvin på Viksjö GK den 22 augusti 2019

En vacker dag på den neutrala och fina Viksjöbanan spelades denna semifinal med nästan förutbestämd utgång. Och på den vägen verkade det också gå. Johan ett upp efter första hålet och jag funderade på om jag skulle roa mig med att räkna Johans stigande vinnarresultat på svenska eller italienska. Men se det blev inte så.

 

Jag spelade bra och var i princip inte ute på äventyrligheter och besökte aldrig en bunker, Johan gjorde en del misstag. Detta, plus den "lilla" detaljen att jag hade många slag, gjorde att jag raskt gick upp till 3 upp som jag höll fram till 9:e hålet. Jag var på topp! Detta firade jag med en TopHat-glass. Jag kyldes ner och var inte lika het som tidigare och Johan knappade stadigt in och efter 16:e var vi lika efter att jag där besökte ett sidovattenhinder.

 

Och så kom då 17:e, ett viktigt hål och ett riktigt skithål som en gammam Viksjö-medlem uttryckte det. Hålet betår i princip av tee, ett enormt vattenhinder och en green.

 

Johan slog i vattnet,

jag slog i vattnet,

Johan slog i vattnet,

jag slog i vattnet,

johan slog in på green men bollen rullade tillbaka ner i vattnet och

jag slog över och lade mig nästan på green.

 

Johans boll låg c:a en decimeter under vattenytan nära stranden och Johan började klä av sig. Den Störste ger sig inte så lätt. Men det räckte med en strumpa och sko och så ut lite i vattnet och testade den nya regeln att man får grunda klubban i hinder. Det hjälpte tyvärr inte och Johan fick inte upp bollen och gav upp hålet.

 

Johans inspel på sista hålet resulterade i besök i vänstra bunkerns bakkant. Jag slog ett perfekt inspel. Johans försök att få upp bollen ur det svåra läget blev en topp och out of bounds. Resultat 2/0.

 

Tack Johan för en trevlig match!

 

Långt referat? Ja, jag vet. Men det är inte varje dag, år eller årtionde som Den Störste blir slagen; i vart fall inte av mig.

/Melvin

 

Melvin ./. Conny på Ombergs GK söndagen den 25 augusti 2019

Finalen spelades i högsommarväder på Ombergs GK mellan Alvis och Conny. Matchen var ej välspelad. Hål 1 började med par för mig, 1 upp. Hål 2 vann jag med lite tur. Sen blrjade Alvis knapra sig ikapp och var lika i flera hål, 8:an och 9:an vann jag, två upp när vi slår ut på 10:an. 12:an var vi lika igen. 13 var jag 1 upp. 14 spelades dåligt av båda, jag i vattnet och fick droppa, jag vann hålet även 15 och 16. Till slut  blev resultatet 4/2 till min fördel, inget att skriva hem om. Tack Alvis för en trevlig runda trots dåligt spel. Imorgon får vi tagga upp om vi skall placera oss i PPP. Bild kommer.

Hälsningar 

Ordförande

Conny 

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN