Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Slipsen 2004               

Senast 20 juni Senast 18 juli Senast 8 aug Senast 25 aug
Bobby
Anders B Anders B
Anders B 1/0
Conny 3/2
Anders B
Adde 1/0
Adde
Melvin 4/2
Adde
Lelle W.O.
Lelle
Ola S 1/0

Johan F

Johan R

19:de

Tobi
Tobi 20:de
Tobi
Anders F 2/1
Ola M
Ola M 2/0
Johan F
HCB 3/2
Johan F
Johan F W.O.
Johan F
Lacke 4/3

 

Anders F - Zingo 13 juni 2004.

Golf är ett gentlemannaspel!

I PPP´s matchslips har efter de inledande omgångarna åttondelsfinalerna börjat spelas. Söndagen den 12 juni 2004 möttes Ola M, den store golfrepresentanten, och Anders FWGCC. Ola gav Anders 16 slag för att kulminera spänningen. Båda spelarna sade sig vara i god form.

Matchen inleddes med par på andrabollen av Anders och därmed delat hål. Även på andra hålet gällde puttarna, då Ola med en par tog ledningen. Därefter hände något vi båda inte hade väntat oss. FORMEN tog slut! Resten av hålen övergick till det gentlemannamässiga spel golf är. Vi behövde inte putta mer!!! Vi skänkte varandra hålen i rask följd och ingen var någonsin mer än två upp. Våra medföljande Präktiga Pullor var inte helt imponerade.

Matchen blev olidligt spännande. All square efter 16 och Ola tog 17:e på, kors i taket, par. På 18:e visade Ola inget självförtroende utan valde att slå ut med järn och bollen lade sig rakt fram nedanför krönet. Anders valde IDI-klubban och slicade något förbi bergsknallen innan tennisbanan. Ola lade fram en perfekt järn-4 till 17m något höger om green. Efter idogt letande slog Anders några meter ur svår ruff, knuffade vidare ut på fairway och lade nu kallt en bra chip-and-run på green c:a 8m från hål. Ola skulle nu spela safe och rulla in bollen på green, men självförtroendet under rundan hade inte förstärkts. Ola lade chipen i högra bunkern, därefter bra bunkerslag till 3m från hål. Nu låg vi båda på 4 på green och Anders hade slag. Därmed var det stor chans att Anders skulle kunna ordna särspel.

Då hände det. Anders stod i färd med att putta och upptäckte då att han spelat på fel boll i ruffen. Det var samma märke och nummer men ändå fel boll. Som den store gentleman Anders är, påpekade han felet och matchen var slut. Det är trevligt att en av grundarna till PPP uppvisar en sådan styrka!

Refererat av Ola M

Tobi mot Johan R

 

Ytterlige en match har avverkats i slipsen. Johan R och Tobi möttes på Lidingö den 21 juni.  En match som var så rafflande att Sverige mot  Italien i EM  framstår som en avslagen tillställning.
 
Efter nio var Johan ett upp. Tobi tog två snabba genom att vinna tian och elvan. Ett upp stod sig till och med 17:e. Dormie inför sista således.  Bägge hade tre slag till green och Johan vann hålet.

En vänligt inställd caddiemaster ordnade så att vi fick komma ut på nittonde tämligen omgående. Tobi lade utslaget mask bakom ladan. Johan något till höger men ändå fritt in. Johan slår ett mycket vackert inspel. Tobi  behöver två slag för att komma in på green. Johan treputtar och hålet delas med två femmor.

På 20:e fortsätter dramatiken. Väl framme på green har Johan  fem slag och Tobi fyra. Netto lika. Efter ytterligare en treputt från Johan är matchen slut. Därmed seger för Tobi på 20:e. Matchen underströk verkligen tesen att det hela avgörs på  och kring greenerna. Bägge spelarna höll det långa spelet väl uppe och med några få undantag, avgjordes de tjugo hålen på greenerna. Vädret soligt men blåsigt mot slutet. Ett kul golfminne  för både Johan (tror jag) och mig själv.
 
Tobi

 

 

Adde mot Melvin

Matchen spelades på WGCC den 28 juni. Efter 9 hål låg Adde 4 upp. Sedan åt Melvin en korv med bröd och med ens så vände matchen dramatiskt. efter 11:a n låg Adde 2 upp och det fortsattes att delas hål efter hål. Korvens makt tog slut, bland annat regnade senapen bort, och matchen vände igen. Melvin slog tre superba och långa utslag på 16:e. Alla gick dock till vänster och out. Nu tog även bollarna och matchen slut.

 

Adde spelade mycket bra - för bra  - han gick helt enkelt på sin handicap: svårslagen även om korvarna hade varit fler!

 

/ Melvin

 

 

 

Rapport från matchen Anders – Conny

 

Matchen spelades på Lidingö i bra väder, med undantag för regn några hål på mitten. Conny fick 6 slag (hål 2, 4, 7, 12, 13 och 17).

 

Anders öppnade bra med säker par medans Conny hade stora problem att komma fram till green. 1 upp Anders. På andra hålet rullade Anders i en putt för birdie, men Conny kontrade med en likvärdig putt för par. Delat hål. De följande sju hålen spelade Anders bra med ett par bogeys och resten par. Conny hade bekymmer och efter nio hål var Anders 4 upp.

 

På 10:e drev Anders till mitten av fairway medans Conny tryckte ut drivern till höger under en tall vid en stor sten. Ur mitt perspektiv såg det ut som en lugn segling i hamn med sannolika 5 upp och 8 att gå. Dock inträffade nu matchens första vindkantring. Conta knackade ut bollen, bra mellanslag och sedan utmärkt wedge och sänkt putt för par! Anders havererade i en kakafoni av skitslag. På 11:e (par 3) slog Conny snyggt ut och fick ett bra birdieläge. Anders träffade också green men en bra bit bort. Dock delning på par. Nästa hål var en par 5 med slag för Conny. Båda nära green på två, följt av en superb wedge av Conny och nytt bra birdieläge. I ivern att sänka drog Anders ut wedgen i skogen. Förlorat hål. På 13:e gjorde båda bogey efter tunna inslag. Conny hade dock slag och plötsligt var ställningen bara 1 upp.

 

Utslagen på 14:e gav Conny fördel eftersom Anders låg mask i ruff och kunde inte göra bättre än att slå ner i greenbunkern. Conny låg mitt på fairway (efter lite bergstuds). Nu kom den andra och avgörande vindkantringen. Efter några misslyckade korta järn blev det dubbelbogey mot Anders bogey. 2 upp och lite marginal att ta på. Conny hade chansen igen på15:e efter att Anders lagt drivern i ruff, mitt på fairway. Connys inspel hamnade dock i bunker och delning på bogey.

 

På 16:e par 3 slog Anders pin high men på greenkanten. Conny en bit bort efter tallträff. Pitchen till några meter från hål men putten ville sig inte. Efter att Anders sänkt parputten från 1 meter var matchen över. 3/2 till Anders.

 

Kämparna tackade varandra för god match och rundade av den trevliga ronden med ett par kalla på verandan.

 

/Anders

 

 

Lelle mot Ola S

 

Matchen spelades på Lindö Park den 4/7.

 

Vädret inbjöd inte direkt till något golfspel, åska och regn. Men vad hindrar en PPP-match!

 

Lelle öppnade starkt och låg 3 upp efter 4 hål. Ola kom dock sakta men säkert tillbaka och matchen började utjämnas. Efter 9 hål låg Lelle 1 upp och verkade ha kopplat ett visst grepp, men Ola började visa stor säkerhet i närspelet och var plötsligt 1 upp.

 

När 3 hål återstod var matchen lika och spänningen oliiiiiiidlig. Bägge spelare träffar greenen på 17:e och delar på bogie.

 

På sista hålet lyckas Lelle sätta upp tredje slaget hyfsat nära flagg  på green och lyckas vinna med minsta möjliga marginal. Trots vädret hade vi en kul golfrunda. Tack Ola!

 

/Lelle

 

 

Rapport från matchen Anders-Bobby

 

Matchen spelades den 6/7 på Svartinge med Ola M och PG som ”markörer”. Hotande moln rörde sig över spelarna, men matchen kunde till största delen spelas i bra väder.

 

Det blev en mycket jämn kamp. Anders vann första sedan Bobby haft problem i en bunker. På tredje blev det lika igen efter par av Bobby, trots pliktslag på drivern!  Matchen pendlade sedan mellan square och 1 upp för Bobby fram till 14:e när Anders gick 1 upp. (Bobby par på 3, 4, 6, 9, 10 och 13. Anders birdie på 5 och par på 7, 9, 10, 12, 13 och 14.)

 

15:e delades på par sedan bådas birdie-puttar smitit runt koppen. På 16:e, banans tuffaste hål, fick Anders för första gången riktig fart på drivern, dock ut i plumset. Bobby fick inte ordning på sin uppställning utan drev ännu längre ut i vattnet!  Därefter fick Anders en klock-drive mitt i banan, medans Bobby’s problem fortsatte med ytterligare 3 vattenbesök. Dormie 2. På 17:e (par 3) var båda på green men med långa birdie-puttar. Bobby lade sig dead medan Anders tre-fifflade. Dormie 1.  På 18:e (par 5) drev båda till rufflägen men lyckades komma på greenkanten på 3 båda, cirka 15 m från hål. Bobby’s putt blev ett par meter kort och när Anders lade sin dead var matchen över med 1/0 till Anders.

 

Den trevliga och spännande ronden rundades av med att betten klarades ut och ett par kalla inmundigades varefter en bra dag rundades av med middag och kortspel vid Mörtsjön.

 

/Anders

 

Matchen mellan HC och Johan F

 

Matchen utspelades mer än spelades. HC:s fotskada föranledde vissa indikationer på att HC skulle lämna WO. Närmare efterforskningar ger vid handen - eller snarare vid foten, att sådan, WO, också både lämnades och togs tillbaka - en dribbling som motsade att HC skulle vara skadad i foten.

 

Operation och förestående konvalescens på varma franska Rivieran var bidragande orsaker till att WO-"hotet" togs tillbaka. PPP-världen höll andan. Skulle HC:s fot bli bra? Skulle HC vrida nacken ur led på badstränderna?

 

Väl tillbaka i denna den kalla Nord så var dock HC tvungen att inte bara kasta kryckan (vilket alla gratulerar HC till!!!!) utan också kasta in handduken (vilket Johan motvilligt tar emot gratulationerna för).

 

Men redan till PPP mästerskapen är en nyreparerad HC åter på banan/bena!!!..........

 

/webmaster

 

Matchen mellan Johan F och Lacke

 

Lacke och jag spelade på WGCC igår, efter att ha chipat i hål på ettan för birdie och blivit ett delade vi fyra hål, Lacke fick sedan en svag period och jag radade upp par fram till 9:an och gick till halvtidsvila 5 upp, det skall framhållas att Lacke inte spelat på sju veckor. efter att delat 10 & 11 vann Lacke första hålet 12:an och även 13:e, jag svarade med att vinna 14 och när vi delade 15:e på par var matchen över, 4/3 till den störste ! (jag gick på min hcp)

/Johan F

 

Matchen mellan Tobi och Zingo

 

Tobi har tagit ytterligare en teknisk landvinning till sitt och PPP:s förfogande för att snabbt sända in en, kort men ändå, redogörelse för en slips-match i match-slipsen. Via SMS har följande knappats in från en mobiltelefon nere på ett soligt Mallis:

"Jag vann över Zingo med 2/1- Vi spelade på Åda. Zingo var tre upp efter sex. Lika efter nio. Ola två upp efter tolv. Sen vann jag fyra raka.

Hawaiigolf med andra ord som man väl kan sammanfatta i ett SMS-meddelande med varma PPP-hälsningar."

/ Tobi

 

 

Semifinal Anders B mot Adde

 

Matchen spelades i strålande väder på Svartinge. Adde erhöll två slag. Det blev en svängig och spännande match.

 

Anders öppnade med mycket starkt spel, medans Adde’s drives hade svårt att hitta fairways. Efter 7 hål var följaktligen Anders hela 5 upp! Adde Matchspelare gav dock inte upp utan spelade följande 7 hål på 1 över par. Bl.a. med ett inspel dead på 12:e och en vacker sandie på 14:e. Anders närspel gav dålig utdelning och efter 14:e var det bara 1 upp. Anders vann 15:e på par medans Adde fastnade i hästhage. Därefter ny kontring av Adde och på 18:e tee var matchen square! Adde drog dock ner andra slaget i vatten och Anders kunde vinna med 1/0 efter en säker par.

 

Vi tackade varandra för en trevlig, spännande och ganska välspelad match över ett par kalla på verandan.

 

/Anders

 

 

Johan F mot Tobi på Åda

 

Efter en lugn start med två delade hål vann jag 3 & 4:an, matchen var fortfarande två upp för mig efter nio hål efter att ha lämnat 4 slag på första nio, men Tobi slipade klubborna. Efter att ha fyllt på vatten på nian gjorde han en sandy på par 3 tian, själv lyckades jag inte åstadkomma ett par från greenkanten = 1 upp. På tian slog Tobi en kanondrive och lade sig fyra meter från hål på andra slaget på par fyra 11:an, då jag treputtade från ca 20 meter var matchen jämn.

12:e delades på bogey, på trettonde hamnade jag i dikeskanten (par fyra) och Tobi låg kort på två, tack vare en bra chip av mig och en för lång dito av Tobi vann jag hålet och blev ett upp. Korta 14:e vanns av mig efter lång drive och bra inspel på par = 2 upp. På par 5:an det femtonde fick Tobi en oturlig studs på driven och lade sig ospelbar i ett dike, efter dropp fick Tobi en 7:a och själv gjorde jag en par, ingen glädje för Tobi allstå trots slag = 3 upp och dormie. På 16: låg vi båda 3 på green cirka 3 m från hål, jag missade först min putt och Tobi hade möjlighet att leva vidare genom att sätta putten, oturligt nog gick den strax utanför, varför resultatet fastställdes till 3/2.

 Sammanfattningsvis kan sägas att 11:e hålet blev rätt avgörande, Tobi hade hämtat mitt försprång och var på gång, när jag vann hålet fick jag nya krafter. Tobis närspel klickade lite och han hade inget flyt med puttarna, alltså en jämn match trots allt.
 /Johan


FINALEN Johan F - Anders B

Här en första rapport från finalen, som fortsätter på fredag:
 

Finalen startade på Kevinge 23/8 vid 16.30-tiden i utmärkt väder.

 

Matchen var jämn de första 9 hålen med liten fördel Anders. Anders ryckte dock på 10:e och 11:e med bra pars och gick till 3 upp. Johan kontrade direkt, bl.a. med sin tredje birdie för dagen, och efter 14:e var det all square. På både 15:e och 16:e hade Johan chans att gå 1 upp men när vi drev i skymningen på 18:e var det fortfarande square. Johan slår i fairwaybunker medan Anders får en klocka mitt i banan (115 m från flaggan). Johan slår ett utsökt träslag och får efter en knepig pitch sin bogey. Anders blir lite adrenalinstinn och hamnar på green men säkert 25 meter förbi flaggan. Matchputten på cirka två meter blir lite kort och vi är all square efter 18!

 

Nu har mörkret lägrat sig rejält och vi beslutar att fullfölja finalen på fredag efter första PPP-ronden. Vi är båda nöjda med matchen som var välspelad, spännande och trevlig.

 

/Anders

Fredagen den 27 augusti. Matchen fortsätter efter det att PPP-mästerskapet spelats 18 hål.

Slips-Matchen slutspelades alltså efter första dagens spel i PPP-Mästerskapet. Herrar Anders och Johan gick ut med en nyfiken skara åskådare på Åda G&CC:s första hål. Precis som måndagen dessförinnan hade kombatanterna 18 hål "i bena" vilket också alla åskådarna hade. Johan vann hålet och därmed slips och pokal. Grattis! Slutresultatet för 2004.

 

 

Tillbaka tills slipsen

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN