Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2000

  ResultatlistaFoton  Andra årskrönikor: 2000, 2001, 20022003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia

Av 2000 års PPP-mästare  Anders Bladh

 

 

Det 30:e PPP-mästerskapet spelades på Portmarnock Golf Links utanför Dublin. Uppslutningen var god med 12 deltagare som hörsammat kallelsen.

Basen för vistelsen blev det bra och centralt belägna hotellet där vi var förlagda. Det föll sig extra naturligt eftersom det hade en stor och livlig pub i gatuplanet och ett disco i källaren med live musik. Goda tillfällen gavs och togs att fraternisera med the locals.

Enda kruxet med hotellet var orienteringen mellan det och vägarna till golfklubben. Det krävde en  chaufför med överblick och en säker kartläsare. Det hade vi för det mesta utan den morgon Lacke opåkallad bänkade sig bakom ratten. Den platsen var kanske mer bekväm? När vi 10 minuter senare var lost somewhere i Dublin så fick han dock krypa tillbaka till baksätet och det inkörda paret Anders B och Tobi lotsade snabbt sällskapet till golfklubben.

Dag 1 – Slipsfinal och Inspelning

Vädret var bra. Tobi och Anders B spelade slipsfinal i en 2-boll och övriga ägnade sig åt avslappnat inspel.

Portmarnock visade sig vara förhållandevis snäll och öppen de första 6 hålen. Därefter ändrade den karaktär och blev linksmässig med dyner, djupa bunkrar, lättgången och tät turf och krävande green-områden.

Anders tog tidigt ett visst grepp om matchen. Greppet hårdnade när vi nådde linksdelen fr.o.m. 7:e.   Matchen slutade 3/2. Detta innebar Anders första PPP-titel någonsin.

Efter en Guiness i den till  klubbhus och hotell ombyggda herrgården så återvände vi till hotellet.

En lugn kväll vidtog med middag på en närliggande restaurang och någon/några pilsner i puben.

Dag 2 – Mästerskapet rond 1

Ronden spelades i bra väder men inga detaljer från första ronden har överlevt tidens tand. De 4 i täten var  Bobby, Lacke, Anders B och Ola M.

På kvällen förväntades galamiddag på en bättre restaurang, med det blev lite si och se med det. Gastronom Ola M underkände varmrätten och höll sig till mestadels till flytande kost.

Efter middag skedde återtåget under ordnade former till hotellet för fördjupad fraternisering med lokalbefolkningen.

Tobi och Anders B besökte discot på källarvåningen och Anders blev ett något avundsjukt vittne till hur det framtida Hovrättsrådet raskt blev uppbjuden av ung Dublinska. Efter dans såg sig Tobi nöjt om och beställde en stor Guiness.

Dag 3 – Mästerskapet rond 2

Vädret var nu mer grått, men regnfritt när vi startade. Bobby, Lacke, Anders B och Ola M gick i ledarbollen.

Ola M tappade tidigt kontakten med ledarna. Även Anders B sladdade men behöll viss tätkontakt. Vid vändningen låg Bobby och Lacke ganska lika, men sen gjorde Bobby ett ryck och Lacke hamnade i klitter. Det gjorde att Bobby ledde med 4 poäng före Anders efter 12 spelade hål. Vädret började bli än mer grått, men Anders spelade nu bra och knaprade in på 13 och 14.

15:e var en ganska kort par 4 men med 90 graders dog leg och mycket vatten och vass. Bobby tog en tiger line över detta, men träffen blev inte den bästa och bollen slutade sina dagar nånstans i vattenhindret. Anders B gjorde en bra par. På 16:e kom plötsligt ett våldsamt skyfall. Bobby slog i chocken bort två drivar medans Anders fick en säker bogey. Plötsligt ledde han med 3 poäng. Dock gjorde Bobby en mycket vacker  par på det tuffa 17:e hålet. En lång par 3 med upphöjd green. Anders räddade med nöd och näppe en dubbelbogey och skillnaden var nu bara en poäng inför 18:e.

Båda låg runt 18:e green på två.  Bobby slog  ner i bunker men räddade en bogey med en sandie. Anders fick då en tuff en-meters putt för vinst men sänkte säkert för sitt första PPP-mästerskap. Sammanlagt 65p mot Bobbys 64. Lacke tog 3:e platsen på 57, följd av Conny och Ola M på 55. Anders vann även the Open Mug och tog därmed en trippel.

På kvällen samlades vi för drinkar, middag och nattliga äventyr. Ett gäng började direkt på ett danshak för fullvuxna, medans andra halvan började med att besöka ett disco med lägre medelålder. När en av PPParna vänligt tilltalade en ung flicka fick han snabbt svaret ”you look like me daddy”. Ganska snart var även denna grupp på det mer mogna danshaket. Stämningen var hög och nära relationer etablerades med  lokala representanter.

På småtimmarna fann sig festrepresentanterna ”Bonny” kallade att inspektera området från hästdragen vagn. Inspektionen utföll till belåtenhet.

Vid det här laget var klockan mycket och sällskapet splittrat så krönikören sätter här punkt för kvällen.

Dag 4 – Hemresa

Ett trött gäng samlades för att spela Royal Dublin inför hemresan. Banan var mycket spännande de första nio, men sedan ganska platt och enahanda.

Under utbytande av irländska anekdoter reste PPP hem, nöjda och belåtna med en varierad vistelse på Irland. Ola S stannade dock kvar för att träffa en gammal bekant.

Vid pennan
/Anders B

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN