Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2006

       
Fler bilder från 2006      Resultatlista för 2006    Andra årskrönikor: 2000, 2001, 2002 2003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia

Av 2006 års PPP-mäster  Johan Robbert

Vid årsmötet 2006 hos Lacke lade jag fram Kalmar som alternativ spelplats för detta år.

Till min stora förvåning godtogs detta förslag av nästan samtliga PPPare som deltog i årsmötet. Jag hade nog en liten baktanke med detta förslag. Här har jag en chans att ta hem årets PPP mästerskap. Men under sommaren så tycktes mina förhoppningar grusas då jag fått en inflammation i högerfoten och tyvärr var tvungen att tacka nej till semestergolf.

 

Träningsdagen:

Torsdag den 17 augusti hade jag tyvärr inte möjlighet att delta. Ännu ett hinder för mig att ta hem PPP mästerskapet 2006.

 

Första tävlingsdagen den 18 augusti:

Alla PPPare kom tidigt ut till Kalmar GK:s mycket trevliga och välskötta golfanläggning för gemensam träning och lunch. En del drack den sedvanliga ölen etc.

Jag hörde talas om PPP bröder som slog många bollhinkar med blandat resultat. Själv är jag övertygad om att man inte skall slå bort sina bra slag på ”driving rangen” utan spara de bra slagen till själva huvuduppgiften, dvs de första 18 hålen.

Jag hade turen att bli lottad tillsammans med Ola S, Tobi och Lacke. Ola spelade mycket bra med långa fina raka utslag följt av bra fairwayspel och bra greenspel.

Efter första dagen ledde Ola S tätt följd av Johan R, Johan F och Bobby.

 

Första (Andra för de flesta) kvällen:

Drinkar hos vår egen bartender Anders F. STORT tack Anders för detta initiativ!

Därefter tågade vi gemensamt till restaurangen Helene & Jörgen.

De flesta valde en mycket god meny bestående av Hummervariation till förrätt följt av Kalvfilé med bearnaisesås och Fläskkarré med rödvinssås till varmrätt därefter åts det olika efterrätter. Allt detta nersköljt med massor av vin, öl, Cola etc.

En del gick tillbaks till hotellet, vissa undersökte Kalmars nattliv och några spelade bridge tror jag. Alla hade i alla fall en mycket trevlig afton med eller utan flugor. Getingarna lämnade vi på golfbanan.

Andra tävlingsdagen den 19 augusti:

Första boll spelade ut klockan 11:00 därefter följde de andra med sju minuters mellanrum.

Ledarbollen gick som vanlig ut sist. Vi som hade det stora nöjet att spela i denna boll var:

Ledaren själv Ola S, Johan R och två av de största Johan R:son F och Bobby.

Vädret var hyggligt, ganska varmt och soligt. Vädergubbarna hade lovat regn vid 14:00 tiden och så blev det.

Ola S och jag hade dåliga utslag på första hålet medan Johan F och Bobby slog rakt och långt. Jag tänkte att detta blir en svår nöt att knäcka men jag gav inte upp utan försökte spela mitt eget spel utan att psykas av de andras spel eller kommentarer.

Till min stora förvåning så uteblev alla försök till psykningar etc. utan tvärt om så fick jag goda råd och peppningar från mina medspelare i bollen. Detta resulterade i att jag vann, men mycket knappt med två slag bättre än Johan F och Bobby på tredje plats.

  

Finalkvällen:

Återigen drinkar hos Anders F. Tack än en gång! Middag på Kalmar Hamnkrog.

Alla deltagarna enades om att äta en Skaldjurstallrik. Men efter ett tag ändrade sig några (utom Conny) vilket fick till följd att de flesta följde efter och åt Ostron eller Löjromstoast till förrätt och ”Steak Frites” till varmrätt till detta dracks det ett mycket gott Chablis samt ett gott rödvin från Sydafrika.

Därefter skingrades skaran åt olika håll. En del återvände till hotellet. Vart alla tog vägen exakt vet man inte, men ryktet säger att kvällen för vissa avslutades tidigt på morgonen i Kalmar vattentorn (där fanns väl inga flugor kan jag tänka mig).

 

Ett STORT TACK till vår eminenta styrelse som genomfört årets PPP mästerskap på ett utomordentligt bra sätt

 

/Johan Robbert

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN