Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2009

Resultatlista,  Foton  Andra årskrönikor: 2000, 2001, 2002 2003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia

 

Av 2009 års PPP-mästare  Anders Bladh

 

För fjärde året i rad höll sig PPP inom rikets gränser.  Årsmötet beslöt Lidingö och verkligheten blev Sand i Jönköpingstrakten. Det visade sig vara en bana så nära en true link som vi kommer i Sverige. Likheterna var stora med St Nicholas som PPP besökte vid sin senaste utlandsresa, både ban- och vädermässigt.

Torsdag –  Slipsfinal och Inspelning

Styrelsen, slipsfinalisterna, Tobi och Conny samlades för lunch på torsdagen. Väderutsikterna var inte lovande och utfallet kom att bli värre. Det som istället gladde alla var den stilrena och vacker vajande PPP-fanan. En nyhet för året, signerad Alvis och Den Störste.

Golfrepresentant Anders B ombads gå med i finalmatchen mellan Johan F och Adde. Som fore caddies spelade Anders F, Conny och Tobi.  Ordförande Alvis översåg spelandet med kamera i handen.

Regnet startade kring andra hål, för att sedan fortsätta och förstärkas under ytterligare fem timmar. Finalisterna höll dock spelet väl uppe fram till vändningen. Johan blev snabbt 3 upp varefter Adde kontrade med 3 raka hål och all square efter 6:e. Ställningen var oförändrad efter nio hål. Då hade fore caddies fått nog och avbröt.  Övriga fortsatte ett tag till. Johan vann 12:e och erbjöd då Adde omspel på Värmdö  eftersom banan blev blötare och blötare.  Adde antog erbjudandet och finalisterna varvade ner med ytterligare 2 hål för att sedan avbryta. Golfrepresentant Anders B fortsatte på egen hand, men nödgades nesligen gå de två sista hålen i hällande regn pga lusigt spel framför.

Under eftermiddagen hade även bröderna Mattsson och Ola S anlänt. Bobby hade fått förhinder och skulle ansluta på fredag förmiddag. Sammantaget kom 11 till start i årets mästerskap.

Tokeryd Herrgård hade valts för torsdagens middag och övernattning. Det var ett trevligt gammeldags ställe. Efter upptorkning och bastu och drinkar så intogs en god tre-rätters måltid under trevligt samkväm. Det blev en lugn kväll, som några avslutade med biljard.

Fredag – Tävlingsdag 1

Sand är en krävande bana med mycket sanddyner, bunkrar och andra bekymmer. De flesta hålen är inte nominellt långa, men med smala fairways och talrika hinden så  är det en tuff utmaning. Greenerna är bra men svåra.

När vi samlades till start så blåste det redan ganska hårt. Det skulle komma att gälla för hela rundan, dock var det bara begränsat med regn. Spelformen i år var 36 håls slaggolf, liksom de senaste åren.

Ordförande Alvis öppnade mästerskapet med ett säkert utslag mitt i fairway. Därefter slog åtta mer eller mindre förväntningsfulla PPPare ut, med varierande framgång. Hovrättsrådet lyckades slica över alla dyner för en bra placering på 2:a fairway. Starten avslutades med att regerande mästaren Anders B träffade fairway med en bra drive. Därpå följde dock ett vinkelskott med wedgen långt ut i sandöknen. Mirakulöst räddades dock en bogey. Detta blev signifikativt för Anders under hela tävlingen. Svåra lägen räddades ofta med lite flyt.

Bobby öppnade hårt och var ett fåtal över efter 8 hål. Därefter vidtog dock bekymmer på bekymmer. Vid vändningen låg Johan F, Bobby och Anders B i täten. Många hade många problem och scorerna blev därefter. Vind och väder och en svår bana krävde sin tribut.

Anders B lyckades dock avsluta med 5 raka par och ledde efter första dagen på 78, följt av Johan med 82. Tredje plats i ledarbollen togs sensationellt av Anders F på 86. Bobby tog 4:e platsen med 88.

 

 

 

 

 

Värt att notera är att en av 4-bollarna nästan lyckades ta sex timmar på sig. Detta med 2 bilar och ingen väntan. Det sprack dock med 10 minuter.

Trötta drog vi nu in till Stora Hotellet i Jönköping. Där möttes vi av röd matta och ett flaggspel med ännu en vackert vajande PPP-fana.

Efter vederkvickelser intogs en fiskerestaurang vid Vättern där vi avnjöt superba svenska kräftor, kalla snapsar och en hygglig köttbit. Fiskaren själv surrade runt oss. Styrkta avtågade en delegation till Jönköpings hetaste disco för att bli omsurrade av fagra 40+ damer. Det var dock dåligt med både 40+ och omsurrandet så de  återtågade snart till övriga kamrater i hotellets pub för kvällens sista pilsner.

Lördag – Tävlingsdag 2

Inför omstarten äskade Johan F på uppmärksamhet. Det hade indirekt uppstått ett definitionsmässigt problem pga Hovrättsrådets stora framgångar i Slipsen. Tobi har nu sällat sig till de traditionella Tre Stora i kraft av nio titlar, samtidigt kan det inte vara Fyra Stora. Johan hade hittat lösningen och med ett Alexanderhugg klargjorde han att det fortsättningsvis fanns två kategorier: Den Största, kompletterad av de Tre Stora där Tobi numer ingår tillsammans med Bobby och Lacke. Kungörelsen möttes med lättnad och muntration.

Spelet startades av Lacke. Vädret var något bättre än både torsdag och fredag. Vinden hade lagt sig och det förväntades bara glesa regnskurar. Torsdagen och fredagen satte dock sina spår och resultaten fortsatte att vara mindre imponerande.

Tobi fick dock bättre ordning på spelet och 10 slags förbättring jämfört med fredagen räckte till dagens näst bästa rond (82 netto) och vinst av Runner-Up priset.

I ledarbollen hade Anders B en hel del flyt och gick de första nio på 5 över par. Det gav en ledning på 7 slag före Johan vid vändningen. Johan tog dock tillbaka 2 slag på 10:e men en olycksalig drive på 11:e gjorde att hans charge kom av sig och Anders B kunde successivt utöka ledningen. Anders F och speciellt Bobby hade en tung dag.

När resultatet vunnit laga form hade Anders B vunnit på 78+78, klart före Johan. Tobis 82 räckte till 3:e plats följt av Anders F. Bästa bruttorond vanns av Anders B.

På kvällen avnjöts en galamiddag på Stora Hotellet, ackompanjerat av Ungern-Sverige och två stora bröllop. Ett av bröllopen blev tillfälligt än större när några PPPare accepterade inbjudan att sprida glans över evenemanget. Vi andra drack pilsner i pubben.

Undertecknad har ingen hågkomst av att styrelsen explicit avtackades för en förtjänstfull insats. Vi (ordförande Alvis, festrepresentant Anders F och golfrepresentant Anders B) var dock nöjda. Bana, hotell och måltider var bra och humöret gott, och vår förhoppning är att även de utanför styrelsen var nöjda, med reservation för själva golfspelet.

Vid pennan
/Anders B

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN