Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2008

       
ResultatlistaFoton  Andra årskrönikor: 2000, 2001, 2002 2003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia

Av 2008 års PPP-mästare  Anders Bladh

 

 

Årets evenemang spelades på svensk klassisk PPP-mark, dvs Wärmdö. Banan var ombyggd och vädret var bra.

11 PPPare hade hörsammat kallelsen varav dock tyvärr bara 10 spelade tävlingen. Johan F var förhindrad att spela pga krånglande rygg och nacke.

Fredag - Tävlingsdag 1

En av favoriterna inför mästerskapet  var Tobi. PPPs egen Walter Hagen. Alltid elegant klädd och närmast oslagbar i match. Han hade just vunnit sin 4:e raka slips.

Bland övriga segeraspiranter nämndes bl.a. Anders B, Bobby och Adde.

Lacke var inte bland förhandsfavoriterna men visade sig bli en dark horse. Mycket tack vare intensiv coaching av Johan F.

När första ronden hade spelats så låg Tobi och Lacke i täten. Några slag efter låg Bobby och Anders B.

Efter pilsner och vila så återsamlades vi på kvällen på Kalsvik. Ander F bjöd generöst på ett klassiskt kräftkalas med ett överflöd av svenska kräftor, snapsar och pilsner och tilltugg. Även Hans-Christer hade hittat en lucka i sin kalender och deltog till allas glädje.

Det blev en mycket trevlig kväll, som dock nog satte sina spår i nästa dags spel.

Lördag - Tävlingsdag 2

I ledarbollen gick Tobi, Lacke, Bobby och Anders B. Anders fick en kanonstart med 3 birdies på de första fem och 2 under par! Anstormningen bedarrade dock väsentligt och ersattes med en sträcka av bogeys och lite darriga par. Bobby fick en tung start.  Ett kraftfullt  inspel på  4:e seglade över flaggan och upp i djungelliknande gräs. Efter ett flitigt utnyttjande av machete noterades en nia, varefter Bobby kom att spela en statists roll.

Tobi och Lacke spelade hyggligt och vid vändningen var det jämnt mellan dem och Anders B. Ställningen förblev oförändrad de närmaste hålen, men sen började Hovrättsrådet få mer och mer bekymmer.  Trötthet? På 16:e fastnade driven på fel ställe och avståndet till ledarduon blev för stort. Samtidigt började Lacke darra medans Anders spelade steady och kunde putta i för par på 18:e och seger framför Lacke. Conny tog med en bra ronda hand om 3:e platsen, ett slag före Tobi.

Anders B vann bruttopriset för bästa rond på nio över par. Conny's avancemang från 6:e till 3:e plats ledde till Runner Up priset.

Sällskapet förflyttade sig ånyo raskt till Anders F på Kalsvik för prisutdelning och champagne i flödande sol.

Därefter skedde transport till Sandhamn och galamiddag på KSSS. Stället var fullt och stämningen hög. Vi hade som grannar ett firande tjejgäng, varav en visade sig vara en duktig fotograf av PPP, förtjänstfullt arrangerat av Anders F.

Ett antal drinkar, danser och timmar senare skedde återtransport. Med nöd och näppe lyckades alla PPPare hinna nästan i tid till båten. Deltagarna kunde därmed trötta men nöjda lägga det 38:e PPP-mästerskapet till handlingarna.

Ett speciellt tack till Anders F för hans engagemang och frikostighet, vilket nog gick lite ut över spelet här och där.

Vid pennan
/Anders B

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN