Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2005

    
Fler bilder från 2005  Resultatlista för 2005    Andra årskrönikor: 2000, 2001, 2002 2003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia

Av 2005 års PPP-mäster Anders Bladh

Det första PPP-mästerskapet på skotsk mark ägde rum på S:t Nicholas i Prestwick. 145 år efter att det första British Open hölls på grannbanan Prestwick GC.

9 medlemmar hade axlat utmaningen att mäta sina krafter på en typisk links, därtill som det visade sig i typiskt skotskt väder: Mycket vind, mycket regn. Lacke visade prov på stor optimism när han lämnade kvar regnkläderna på Thulegatan! På hemmaplan höll Alvis förtjänstfullt världen uppdaterad på hur mästerskapet framskred.

 

Uppvärmningen

En förtrupp använde måndag och tisdag att bekanta sig med de lokala förhållanden varefter Anders*2 och Bobby anslöt.

Tobi hade satt sig i respekt under inspelningen och gick ut som favorit i onsdagens slipsfinal, därtill laddad med för säsongen nya vapen. I halvlek hade Tobi tagit grepp på matchen. Bobby stretade emot men fick  ge sig med 2/1. Grattis Tobi!

Favorittrycket inför mästerskapet var så påtagligt att det på kvällen endast gjordes förströdda försök till sweap stake. Kulorna satsades istället på mat och dryck.

 

Jubileumsgolfens första dag

Torsdagens första PPP-rond spelades i vind, men utan regn. Tobi  motsvarade ganska väl förväntningarna. Stadigt spel, kryddat med ett par haverier resulterade i 75. Den Största hade hårt baissat sina chanser, men när väl kortet signerades så var det med en 73:a! Avslutningen var magnifik med en sandie från 40 m från en av de fruktade djupa skotska bunkrarna. Anders B lyckades hålla bollen igång och kom in på 75. Mycket tack vare att Tobi på 13:e hittade både Anders provisoriska och första drive i djup ruff. Övriga var på 81+.

 

Vi stannade kvar på klubben och åt en bra middag, under uppsluppna former. Utsikten över Irländska sjön var magnifik. När stängning av baren annonserades så blev det en något brådstörtad återresa till hotellet. Åter i hotellbaren saknades dock Den Stora Advokaten. Han lyckades dock etablera kontakt, få reda på hotellets namn, ta sig tillbaka i egen taxi och få sig en dram.

 

 

 

Andra tävlingsdagen

På fredagen laddade vi med besök på Glengoyne-destillerit. Därefter var dags för finalrondan. Nu i regn och blåst. Tobi var nog tagen av torsdagkvällens aktersegling och fadade successivt ut ur slutstriden. Johan F gick bra och var i ledning med 2 slag när fem hål återstod att spela. Nu var dock linksgudarna på Anders sida. Par-par-birdie-par gav seger när Johan fastnade i gorsen på 17:e. Tobi blev 3:a.

 

Prisutdelning

Den sedvanliga prisutdelningen skedde i Dirty Bar, dit vi tidigare hänvisats pga någras brist på propra skor. Två av fyra pokaler fanns på plats vilket får betraktas som ett hyggligt resultat. Anders B vann Muggen och Anders F vann Melvin’s Runner-Up pris.

Segerbanketten avhölls i Air. Preludiet med att Bobby skålade för sin 4:e plats var snabbt avstökat. Därefter höll vår ordförande, Den Stora Läkaren, en serie lysande tal. Med fast stämma och grumlig blick så gratulerades och  avskålades i tur och ordning alla deltagarna för sina placeringar och pokaler.

 

Kvällen rundades av i hotellbaren. Några tog en omväg och köpte några pussar av en möhippa. PPP á la 2005.

 

Extra speldag

På lördagen spelade vi Dundolden. En bra bana med PPP-fähig stil. En butler stod beredd och putsade våra skor så fort vi bytt om. Vi spelade 3-boll bästboll om lunchen, vilket blev dyrt för alla utom Bobby, Tobi och Anders F.

 

Lyckad resa

Sammanfattningsvis en mycket lyckad resa. Bra golfbanor, bra hotell, trevliga middagar och kvällar och gott kamratskap. Den Största kan nu även lystra till Den Stora Researrangören. Tack Johan!

/Anders Bladh

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN