Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Segrarens Krönika 2001

 
Fler bilder från 2001        Andra årskrönikor: 2000, 2001, 2002 2003, 2005, 2006, 2008, 2009        Till PPP Historia     

 

Av 2001 års PPP-mäster Anders Bladh

2001 års mästerskap spelades på Gotland.  Flertalet hade en träningsrond dagen innan, på annan bana, medan några anslöt via driving range till torsdagskvällens välkomstmiddag.

Första dagen
En som vanligt lite spänd skara samlades på fredagsförmiddagen på Visby GK i strålande väder. Resultaten blev ganska bra och efter första dagens spel ledde Bobby med 73, före Anders B 74 och Lacke 75. Notabelt var att den flitige slagspelsförordaren Anders B öppnade med ett läckert greenbunkerslag ut i Östersjön, följt av  två plums på andra, resulterande i 7 över efter två hål!

Första kvällen
På kvällen avhölls ett mycket lyckat kräftgille. Tack Johan R! Styrkta med dessa gåvor lyckliggjorde PPP Visbys hetaste ställen. Detta fiskafänge ledde inte till några påtagliga framgångar. Dock etablerade några viss verbal kontakt med det täcka könet med hjälp av strategisk placering utanför damernas puderrum.

Finaldagen
Lördagens final skedde i oförändrat bra väder på Visby GK. (Vi hade lyckats övertala klubben om den ära som stod att vinna i att ha PPP som gäster inte bara en utan i hela två dagar.)  Kampen kom att stå mellan första dagens tättrio. Bobby och Lacke öppnade bra och hade efter nio hål ryckt loss från Anders B med 3-4 slag. Stora förändringar skedde dock på hålen 11-13. 

Lacke kroknade och blev avhängd. Bobby kom i en hel del bekymmer. Detta tillsammans med bra spel av Anders ledde till att han tog ledningen med Bobby tätt efter. Avgörandet kom på 15:e, ett kort men lurigt dog leg. Anders spelade safe med god marginal, medan Bobby i birdie-tankar gick på tiger line, men för tight. När Bobby så småningom hålat ut så hade Anders fått en säker ledning som hölls in i mål. Bobby kom tvåa, ett slag före Lacke. Muggen vanns av Anders på +9 med Bobby som runner-up.

Finalkvällen
På kvällen avhölls en väl genomförd bankett med efterföljande barrunda och på söndag skingrades skaran, väl taggade för nästa års PPP.

Bl.a. krönikören håller detta för ett av de bästa PPP-arrangemangen. Miljön och vädret var på topp, inklusive bad i Östersjön. Banan utmärkt, måltider och hotell var bra och samvaron mycket trevlig. Very well done Hans-Christer och Johan R! – AB -

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN