Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

2022 års Matschslips


Johan F refererar följande:

 

 

I strålande höstväder spelades idag den 7 september finalen på WGCC, mellan årets PPP R:son vinnare Bobby och årets runner-up Johan. Banan i fint skick med mycket snabba greener. Bobby var generös och gav mig fyra slag.

Bobby vinner första hålet på par efter ett magnifikt 35 m långt bunkerslag. Jag kontrar på 2:an med bra inspel. Spelet svänger fram och tillbaka, jag är ett upp efter 7 hål. Efter 3 putt av Bobby på 8:an och dubbelt bunkerslag på 9:an, är jag 3 upp. Bobby får nya krafter efter stoppet vid Kiosken, jag förlorar 10:an och 11:an, 1 upp. På 12:an vinner jag på par, efter 2 putt från 30 m, Bobby kort chip två putt. 13: e delas, Bobby vinner 14:e. På 15:e där jag har slag, slår  Bobby slår sin drive out med någon meter, 2 upp, 16:e delas på par.  På 17:e har Bobby en 3 meters för par för att ta matchen till 18:e, jag slår i min putt från 1 m för vinst med 2/1. En spännande match mellan två stora är slut. Tack för en trevlig match Bobby!

Johan

 

 Sant: Årsmötet hölls live den 1 april

 

 

Så hölls äntligen ett årsmöte live igen! Lite senare än vanligt, men vad gör väl det när vi får träffas, dricka och äta gott, umgås, argumentera och fatta visa och kloka beslut.

 

Ett stort tack framföres till Johan (alias Werner) för en synnerligen välplanerad afton i det magnifika hemmet med god mat och dryck, och med visa och bitvis mycket konstruktiva och överraskande beslut. Allt nedskrivet i protokoll av den försträfflige sekreteraren Anders B.

 

Och så några bilder från årsmötet.

 

Det blir således regel- och speländringar i både Johan R:sons Pokal och Matchslipen. Guldpeggen slopas. En del pokaler och priser blir därmed "arbetslösa" och söker nya uppgifter - ett förmedlingsarbete som den nya styrelsen får arbeta med. Guldpeggen?? Runner Up Pokalen?? Brutto?? m.fl..

 

Det blir många golfaktiviteter i vår och på försommaren. Vi skall spela av 2021 års mästerskap och Matchslips. Sedan kommer Matchslipesen i ny skepnad. Spännande!! Vi ser fram emot den nya styrelsens konstruktiva hantering av årsmötets beslut.

 

Väl mött ute på banorna.

 

  Jubelstämning på Malmen

 

 

Traditionell Julmiddag hölls i år den 7 december på Restaurang L'Est i chambre séparée. God mat och dryck i en aning ekande chambre. Vi var tyvärr bara 7 ledamöter. Hade vi varit flera så skulle nog akustiken vara lite bättre. Men nästa år!!....

 

Stämningen var dock mycket god. Vi skålade för de ledamöter som tyvärr inte kunde komma på grund av diverse sjukdomar.

Och så såg vi fram emot 2022 som vi förutsatte oss skall bli ett mycket mer aktivt golfår.

 

 

 Jubielum med förhinder och med jubelstämning

 

 

Mästerskapet på Visby GK ställdes in p.g.a. att krämporna hos flertalet ledamöter gjorde sig påminda. Reservmästerkspet den 8 oktober på WGCC kunde - av samma skäl - inte heller genomföras.

 

Men det blev ett värdigt jubileum i Villa  Adolfsberg. Tyvärr kunde inte alla vara med men vi som var där hade synnerligen roligt och alla verkade tycka att det var ett lyckat och festligt arrangemang och en härlig gemenskap.

 

Det skålades för ledamöter och respektive som inte kunde vara med. Det åts och dracks gott och så dansades det...

 

Om vi inte kunde spela golf i år så kunde vi i alla fall festa och ha roligt!!!!

 

 Slipsen verkar knyta sig själv i år.... och "pokalspelet" slog knut på sig själv......

Solen skiner och WO:n står som spön i bunkern vilket gör att slipsen sakta men säkert knyter sig själv.

Men nu har den fått hjälp av Bobby och Conny. Äntligen har en match spelats!!! Bra grabbar!

 

Den 28 juli så kom så ett nytt resultat: Matchen mellan Johan F och Adde.

 

Den 31 augusti spelade årets sista semi mellan Tobi och Conny på Lidingö GK.

Här resultatet.

 

Tyvärr var vår oinbjudne ledamot William Ohlsson (WO) där och samoterade tillsammans med diverse skador så finalen planeras att spelas i maj 2022.

 

PPP-Mästerskapet i Visby ställdes in. Likaså jubileumsspelet på WGCC den 8 oktober, alltså exakt på dagen 50 år

 

 Digitalt årsmöte 2021

För första gången i PPP:s 50-åriga historia samlades ledamöterna till ett digitalt årsmöte, som var förberett för att undvika "kacklamtion" och för att eftersträva acklamation. Vi lyckades och det blev det kortaste årsmötet med en effektiv mötestid om c:a 35 minuter.

 

Vissa av oss hade tränat med det digitala PPP-mötena genom att i december ha en digital juldrink i stället för den traditionella julmiddagen.

 

Det fattades visa beslut. Bl.a. att vi skall spela mästerskapet på Visby Golfklubb den 18-21 augusti och att alltså Visby blir årets festplats. Dessutom beslutades det om en galamiddag mm den 9 oktober, vilket ju är exakt 50 år sedan det första mästerskapet spelades på WGCC.

Det digitala består ju av ettor och nollor. Men när vi hade vårt digitala möte så var det ju bara ettor på plats och det blev alltså en summa av tretton jubilerande PPP-ledamöter som, tillsammans med de frånvarande Ola S och Lelle, ser fram emot ett fantastiskt jubileumsår!!

Den avgående Kalvsviksstyrelsen avtackades och en juriststyrelse, med Johan F, Tobi och Melvin, tar nu över under jubileumsåret.

Vi skålade för absents friends och speciellt för Lelle och vi hoppas att vi alla, så snart som möjligt på ett eller annat sätt, skall kunna mötas fysiskt igen.

Så nära en traditionell gruppbild vi kunde komma... (foto: JohanF)

50:e Mästerskapet på Ingarö GK och WGCC

 

Alla PPP-ledamöterna samlade på platsen där allt började för 49 år sedan.

Klicka på bilden så kommer du till bildgalleriet!!

 

För femtionde gången och för femtionde året i rad gick så PPP-mästerskapet av stapeln den 18/8 respektive 19/8 på de två s.k. födelsebanorna Ingarö GK och  WGCC (Wermdö Golf and Country Club). Solen sken som vanligt över PPP.

 

Ingarös ängsbana har genomgått en ordentlig ansiktslyftning sedan förra gången PPP spelade där år 1978 - alltså för 42 år sedan. Banan var trevlig och klubbhus med restaurang och uteservering höll högsta klass.

 

Delatagarna "kom och gick" under de två tävlingsdagarna. Första dagen var vi 10 spelare. Andra dagen 12 spelande och så blev vi alla femton till avslutningsmiddagen. Vissa spelade bara 18 hål. Bra att veta när man läser resultatet.

 

 

Klart för start dag 1 på Ingarö GK

 

Det blev en ganska traditionell inledning med Johan F i täten efter 18 hål. Den Störste hade en ganska betryggande ledning med 5 poäng före Adde på andraplatsen. Adde var in i det sista inte helt säker på kunna spela p.g.a. sensträckning i ena låret. Men med lite smärtlindring så gick det alltså ganska bra för Adde. Vi medspelare rådde Adde att ta en Alvedon redan innan första hålet på WGCC nästa dag. Vi är övertygade om att han följde vårt råd.

 

Efter första dagens spel samlades spelare samt Ols S, som stått över dagens spel, till traditionellt skryt och bortförklaringar samt omdömen om banan, medspelare, väder etc.

 

Eftersnack på Ingarö GK

 

På kvällen var det kräftskiva hos Bobby i hans och Anders F:s regi. De bägge bjöd flott på allt inklusive jättegoda kräfter, pajer, ostar, viner och öl samt - inte misnt - trevlig miljö! Bobby, Anders F samt Adde ordnade logi. Stort tack till Kalvsvikstrojkan för att ni ställde upp! Redan efter den första tävlingen 1971 så avåts kräftor hos Anders F på Kalvsvik där då också prisutdelning ägde rum.

 

Startfältet på WGCC (Adde och Anders B) tränade fortfarande

 

Så var det dags för dag två på WGCC med den spännande "finalen". 12 startande. Det blev ännu en varm och ansträngande dag ute på banan som var i utmärkt skick. För 49 år sedan spelade PPP:s första mästerskap här och det var alltså 50:e året i rad vi spelade Mästerskapet på olika banor och nu - liksom många gånger förr - var vi alltså tillbaka på födelsbanan.

 

Adde tog inte bara in Den Störste ledning utan gick fram emot en vinst med "hela" tre poäng. En upphämtning med 8 poäng.

 

Vinnaren direkt efter segerputt

 

Efter dusch och eftersnack så blev det prisutdelning nedanför klubbhuset. Vinnare och alla PPP-ledamöter strålade i kapp med solen. Den traditionsrika sedan att alla deltagarna i resultatordning drack champagne ur pokalen fick av återts kända skäl ge vika för champagneglas. Men det gick det med.

Här är hela resultatlistan. Den Störste vann Brutto-muggen och Bobby van Melvins Runnerupp-pokal i och med att han avancerade två placeringar från dag ett.

 

Tre pristagare, fr v, Bobby med Melvins Runnerupp pris, Adde med Johan R:sons Vandringspris

samt Den Störste med Matschslipsens pokal

 

Nästan hela PPP; bröderna Mattson kom lite senare till middagen.

 

 

 

Avslutningsmiddagen avåts på terassen till klubbhuset och bestod av toast Skagen samt en variant av "Biff Blå" som för fyrtio, fyrtiofem år sedan var den allenarådande kosten för PPP. Zingo höll en uppskattad resumé av vad vi alla ledamöter hade sagt för kostigheter och visdomsord under 49 år. Sedan avtackades styrelsen för mycket gott arrangemang och genomförda spelrunder samt avslutningsmiddag.

 

Det 50:e mästerskapet var därmed till ända och vi riktar ett stort tack till hela styrelse, Bobby, Anders F och Adde för väl genomfört arrangemang

 

Klicka på loggan eller på den översta gruppbilden så kommer du till bildgalleriet!!.

 

 

 

 

 

 

2020 års slips är nu färdigknuten - av Den Störste

 

 

Den 17 augusti, alltså dagen före Mästerskapet, spelades finalen mellan Den Störste (även kallad Johan F) på Ingarö GK:s ängsbana. Den Störste blev en aning större i och med vinsten, se resultat, vinnarens resumé samt bild på finalisterna.

 

2020 års slipsknytning

 

Slipsen skall knytas även i år och det är helt i linje med att det mesta roliga här i livet just nu knyts åt och begränsas.

Som vanligt kan vi följa matcherna i s.a.s. realtid på PPP:s hemsida genom att klicka här. På köpet får man också en del kommentarer från segrarna samt - bästa fall - ett foto på spelarna. Kommentarerna, liksom antalet bilder, är i år också lite åtknutet. Bättre var det förr. Kolla Addes noggranna referat år 2003. Vi saknar bara vindhastigheter ich vindriktningar. Bra föredömme Adde!

Som vanligt slår vi ett slag för att tipsa om gamla synder. Ta en titt på Resultatsidan och rota i gamla resultat.

 Kolla också lite om vår historia och väl där så läs vinnarkrönikorna, som tyvärr inte skrivs längre. Glöm inte att titta på PPP:s årsboka (by Ola S).

 

2020 års årsmöte

 

Nästan alla samlade; bara Den Störste fattades

 

Första fredagen i februari samlades vi, helt enligt stadgarna, för att fatta vis(s)a beslut för PPP under kommande året. Denna gång var avgående ordföranden Conny charmant värd med mycket god mat, goda viner och god stämning.

Det fattades många beslut som gick i nostalgins och jubilets anda. För i år spelar vi om PPP-mästerskapet för 50:e året i följd. Fantastiskt! Nästa år firar sjäva PPP  50 år. Men i år kommer vi tillbaka till PPP-mästerskapets första spelplatser - WGCC och Ingarö GK - och kommer troligen att ha efterföljande fest på Kalvsvik där ju också den första festen hölls för 50 år sedan. Stort!

Stort tack till Conny för ett bra år och en fantastisk avslutning!

Protokoll kommer.

 

Vaktombyte. Conny lämnar över till Bobby

 

Vad skall stå i protokollet?

Och vad lämpar sig inte?

 

2019 års Julmiddag

 

Traditionell julmiddag den 12 december 2019

 

Traditionell julmiddag avåts denna gång på Erik & Gösen på Birger Jarlsgatan. Jättegod mat och fantastiska viner. Hit kommer vi även nästa år.

 

Omberg 2019

 

Alla 15 ledamöterna samlade på Ombergs GK. Unikt foto.

 

Åter på Ombergs Resort och golfbana. Lika bra som förra gången. De flesta kom dag ett för inspel. Sedan slöt fler och fler upp och på de två tävlingsdagarna var vi 12 som spelade. Sista dagen, lagom till prisutdelning av galamiddagen kom Zingo, Lelle och Lacke - och så var vi alla 15 samlade som på bilden ovan.

 

Som vanligt, med Sand GK som undantag, så hade vi tur med vädret. Banan var i topptrim och vårt spel höll också toppstandard. Kort sagt, vi hade tre jättefina dagar tillsammans!

 

Och hur gick det då på tävlingen, den 49:e i ordningen? Jo här nedan är de tre på pallen, resterande ser ni här.

 

       

Segraren och tvåan stormar in till ölen                                         Tre segrare i Brutto, R:sons Pokal samt Matchslips

 

Segrare Bobby på 63 poäng. Tvåa Johan F på 62 poäng samt trea Adde på 59 poäng.

 

Avslutningsmiddag på Västanå slott

 

2019 års begivenheter

 

Vi spelar på Ombergs GK den 25-27 augusti. Vi bor på golfklubben men efter spel den 27:e flyttar vi över till Västanå slott för att PPP-mässig miljö ha prisutdelning, sedvanlig galamiddag och god nattsömn. Hemfärd sker den 28:e. I dagsläget har 10 tackat ja till hela arrangemanget. Tre har valt att bara komma till Västanå. Vi väntar svar från två resterande. Bra uppslutning med andra ord!

 

Match-slipsen är lottad och klar. Bara att sätta igång och spela, fota, skriva vinnarresumé och maila in allt till Kansliet.

 

Om Guldpeggen kommer ytterligare info inom kort.

 

Årsmöte 2019

 

Sedvanligt sedan 47 år tillbaka hölls så årmöte den första fedagen i februari. De flesta har nött in detta i sina skallar, dock inte alla. Men här är vi som kom (ihåg):

 

 

Vi tackar Den Störste (även kallad Johan F) för ett välarrangerat årsmöte och ett stadigt ledande av ett stundom kaotiskt möte. "SJ, SJ Gamle vän" ställde in och till det så att Johan R inte kom från Malmö förrän klockan 21:30. Vi hade förmånen att vara i Johans och Madeleines nya våning som, föga oväntat, var helt PPP-mässig.

 

Vi tackar även Madeleine som hade lagat och förberett en fantastisk middag!!

 

Det blev som vanligt 38 hål på två dagar, men denna gång slaggolf. Vi skall åter spela på Omberg men kanske bo på ett bra ställe i närheten. Det får styrelsen - ordförande Conny, festrepresentanten Melvin och, kanske, golfrepresentanten Stefan) gemensamt bestämma.

 

Det är alltid en liten fara med att återvända till ett favoritställe. Man kommer osökt att tänka på vad Dag Hammarsjöld så riktigt skrev, "Du återvänder aldrig. En annan man finner en annan stad" Tyvärr oftast sant.

 

Visa beslut fattades och andra fattades.... Men det kommer vi att få ta del av i detalj i Anders B:s kommande protokoll.

 

Bologna 2018

 

Spelet om Johan R:sons Vandringspris ägde rum under några fina septemberdagar i Bologna, staden med världens äldsta universitet. Just dessa dagar startade höstterminen och Bologna var full av studenter på gator, torg, barer och restauranger. PPP var som fiskar i detta akademiska vatten.

 

 

Vi spelade på Bologna Golf Club och den var mycket bra likaså spelet - för de flesta. Och så frågar den golfintresserade allmänheten hur det gick. Det intressanta är att detsamma frågar vi för att resultatlistan är försvunnen (slängd) och minnena hos ledamöterna är också förvunna. Men Johan F hann gravera in sitt segerresultat på den stora pokalen innan minnet försvann, så vi har ett segerresultat: 33+35 =68,

Tävlingskommitténs ordförande Tobi håller inte bara i prisutdelningen utan också i resultatlistan,

 

 

som var skriven på baksidan av hans boardingpass. Resltatlistan är nu försvunnen. Om någon känner igen den från fotot så mottages den med glädje av alla utom de tre på jumboplats som ju kanske är extra misstänkta för att ha sopat undan scoren..... Melvin kom näst sist med resultat 9/11 vilket gör honom extra misstänkt till sabotage. (Han är nu inte längre misstänkt, se nedan.)

Men vi har ändå lyckats samla förljande info:

 

Vad vi trodde

Det riktiga resultatet

Johan F 33+35 = 68

Conny 33+29= 62

Bobby 28+28 = 56

Tobi 24+31 = 55

Anders B 29+21 = 50

Stefan 22+?

HC 0+28

Melvin 9/11

Anders F ?

 

Johan F 33+35=68

Conny 33+29= 62

Bobby 28+28= 56

Tobi 24+31= 55

Anders B 29+21= 50

Stefan 22+17= 39

HC 0+29= 29

Melvin 11+15= 26

Anders F 0+11= 11

 

 

Som man ser så har vi nu lyckats hitta det försvunna och efterlysta boardingkortet. Tobi har en viss självkännedom eftersom han fotograferade boardingkortets baksida. Baksidan på den här lilla incidenten var tyvärr att Tobi kom ihåg att fota kortet men glömde bort att han gjort det. Slutet gott allting gott!!

 

På vår "privata" bars terass

Vi bodde på ett bra hotell mitt i den s.k. smeten. Vi hade en "privat" ung kvinnlig bartender som servade oss på vår lilla  utebar. Lägg märke till de något berusade tornen i bakgrunden

 

Mer foto finns här

 

 

Guldpeggen 2018

Det var inte något guldläge direkt för tävlingen Guldpeggen i och med det synnerligen dåliga valdeltagandet. Men guldläge var det för förra årets segrare Janne och Fredde och de utnyttjade det läget och spelade skjortorna av oss andra med hela 46 poäng. Ja, vad kan man göra åt detta i fortsättningen?

 

Banan hade tagit mycket stryk av värmen och torkan. Vi deltagare fick inte stryk bara av Janne och Fredde utan också av värmen - det var mycket varmt. Vatten och saltlakrids var en del av hjälpmedlen.

 

Det var mycket som var sig likt men också mycket som saknades, t.ex. fler deltagare, själva pokalen (Fredde hade glömt den), Biff Blå till middag (Melvin saknar t.o.m. Rune) och PPP-flaggan (vi tyckte inte att det var läge att hissa den för oss ynka 8 tappra spelande). Bara för att nämna några små aber.

MEN solen sken, spelet gick bar och - viktigast av allt - vi hade trevligt och alla var på bästa humör.

 

Ros till Johan F(alkenberg) som hade bilat från Skåne hela natten och bara sovit 1,5 timme före start. Ris till Fredde som glömde pokalen hemma.

 

Och hur gick det för oss andra? Jo, här är resultaten.

Fredde och Janne 46 poäng

Johan F och Erik F 37 poäng

Melvin och Ulrica A 32 poäng

Lelle och Johan F 13 poäng

 

Fredde och Ulrica A deltog inte i middagen. Men vi fick fina "gäster", Ola S och Anita, som hjälpte till att förhöja stämningen.

 

 

Årsmöte 2018

PPP:s årsmöte hölls som brukligt första fredagen i februari. Denna gång hos Anders F men med stort manfall.

Beslutades bl.a. att årets tävling om Johan R:sons vandringspris skall spelas i Bologna. Protokoll

 

Mästerskap och slipsfinal

på Visby GK 2017

För 47:de gången så spelade vi om mästerskapspokalen och Johan R:sons Vandringspris!!

 

De nio tappra

 

Kärt barn har många namn så Mästerskapspokalen duger om man skall spara på texten. Men i övrigt sparades det inte i Visby. Vi slösade på både bra och dåligt spel, på spänning, härlig samvaro, trevliga promenader, god mat och dryck. Ja, om styrelsens själva får tycka, så tyckte vi att det var ovanligt lyckade dagar tillsammans i Visby och på Kronholmen.

 

Måndag med inspel och slipsfinal

Lugn överreasa med färja och så inspel kå Visby GK:s underbara bana Kronholmen som var i perfekt skick. Nu spelades även finalen i Matschslipsen mellan Johan F och Conny. Johan F vann.

 

Middag på kvällen på Bolaget på Stora Torget i Visby. De Stora gav sina någiga tillstånd till att även vi andra fick äta tillsammans med dem och inte på någon sylta på Lilla Torget.

 

På Bolaget

 

Tisdag med förtsa rundan mm

Start efter lunch på golfklubben. Det varnades för åska och störtregn på södra Gotland men vi hade relativt bra vader med bara någon lätt skur. Spelet gav en del sensationer innefattande att Den Störste kom långt ner i resultatlistan och för första gången (?) inte kvalificerade sig att gå i ledarbollen. Ställningen efter första dagens spel speglades alltså i onsdagens uppställning, se nedan.

 

På Gamla Masters

 

Middag åts på Gamla Masters. Aborre, grillade lamracks och god efterrätt och mycket goda viner. Anders F komponerade en egen blandning av sin favoritdryck - Limoncello, för de få som inte är informerade om denna hans böjelse - och bjöd friskt över lag och till de flestas glädje. En del blev uppenbarligen mycket glada och hade senare lite svårigheter att orientera sig bland Visbys gränder. Det ryktas att Anders skall övertala sin svärdotter Violina att sluta spela violin för att i stället börja spela LimonCello.

 

 

Onsdagen med final och galamiddag

Tisdagens första runda gav följande bollar. Förstaboll: Conny, Anders B och Ola S. Andraboll: Melvin, Johan F och Bobby samt tredjeboll med Tobi, Anders F och Stefan.

 

Vi var utlovade solsken men med stark vind. Solen uteblev men vinden förde med sig stundtals kraftiga regnskurar. Nu skedde stora förändraingar i de flestas spel. Nästan alla spelade faktiskt bättre i det dåliga vädret och speciellt Johan F som klättrade upp till delad ledning med Anders B. Det blev omspel på 10:e hålet. Anders B slog i bunker och det var väl det som gjorde att Johan F kunde knipa sitt eget vandringspris även i år. Kanske inte en sådan där jätteskräll men duktigt klättrat vilket i sig  medförde en mindre skräll: Johan tog hem samtliga pokaler inklusive Melvins Runner Up pokal som Johan aldrig tidigare vunnit. Det blev alltså grand slam med råge!! Grattis Johan du levde verkligen upp till ditt epitet: Den Störste.

 

Bakom alla pokalerna kan man skönja Den Störste

 

Resultat R:sons Vandringspris:

Johan F

29+35=64  på 37:e
Anders B 35+29=64
Conny 34+29=63
Ola S 31+29=60
Bobby 28+25=54
Stefan 20+31=51
Anders F 20+29=49
Tobi 21+26=47
Melvin 29+17=46
   
Resultat Brutto:
Johan F  
Anders B  
Conny  
   
Melvin's Runner up Trophy:
Johan F 3 steg (från 4 till 1)
   
Match-slipsen:
Johan F mot Conny i finalen

Avslutning och galamiddag:

Galamiddagen avåts på Lindgården, i ett eget rum som var klart PPP-mässigt, och inleddes med Gotländska flodkräftor. God mat, goda drycker och jättetrevlig stämning tillsammans avslutade årets stora PPP-begivenhet på ett lyckat sätt.

 

Klart PPP-mässig avslutning på Lindgården

 

Under middagens utbringades flera skålar för "absent friends and those at sea". Vi blev inte helt kloka på Anders B:s utläggning men vi skålade för att vi alla 15 PPP-ledamöter fortfarande kans swinga glasen och - de flesta - även klubborna. (för den som vill gå på djupet rekomenderas att titta här). Kan felaktigt tolkas så att "those at sea" syftade på oss själva efter "allas" våra  besök i vattenhindren. Ett känt undantag: Johan F lär ha spelat de 54:a hålen på en och samma boll. Den bollen borde också få ett pris!

 

På torsdag var det så hemfärd och vi kan blicka tillbaka på mycket trevliga dagar på ett vackert Gotland. Tack alla deltagarna och många hälsningar till er andra. Väl mött nästa år!!!!!

Men glöm inte att se på fler bilder från Visby!

 

Guldpegen 2017

Vilket startfält!! Vilket väder!! Vilken stämning!! och Vilka resultat!!

 

Som sagt, vädret var i bästa laget och resultaten blev därefter. Trots att vissa upplevde att de spelade dåligt så hamnade alla över 30 poäng. Efter tävlingen så blev det nya krögarens variant av BrippsBlå. Bra resultat trots att vissa nog ändå saknar Rune .

Att para ihop två ungdomar i ett och samma lag visade sig vara en hit - för ungdomarna.... Vi andra får nog se upp framöver. Grattis Janne och Fredde!!!

 
Spelare Poäng
Janne och Fredrik 39
Bobby och Rickard 38
Johan och Erik 38
Adde och Hans 34
Melvin och Ulrica 32
Lelle och Sara 31

 

Bruttopriset i form av en liten tennsejdel återfanns efter många år av Adde i hans (inte Hans', trots att Adde nog hade velat få det i den riktningen) gömmor och vanns av Bobby och Rickard på 30 bruttopäng. Resultat och statuter.

 

Stort tack till Adde som axlade rollen som ansvarig för arrangemanget och därmed även de goda resultaten på och vid sidan av banan.

 
Slipsen 2017

Lotten är den som är skydig till match-fixningen inom PPP. Medskyldiga är Den Störste och Melvin. Slipsen är sålunda lottad. Denna gång skedde det via länk meddelst WhatsApp med video. Med andra ord: State of the Art. PPP ligger som vanligt i framkant av utvecklingen men i mitten på greenerna.

Den Störste - tillika tävlingskommitténs ordförande - förrättade lottningen under den Ständige Sekreterarens digitala överinseende. Allt gick rätt till och ingen hackning kunde upmmärksammas. Inga Rysslands-länkar har hittils uppdagats. I och med detta tillkänngivande är den virala spridning s.a.s. i gång och det är bara för deltagarna att sätt igång och utmana varandra. Kolla lottningen och reglerna här.

 

Mästerskapet 2016 på Ombergs GK

 

 

Spelet ocm Johan R:sons pokal närmar sig på Ombergs Golf och Resort. Efter inspel då också slipsfinalen spelades - se nedan - så åt vi en god middag och laddade gemensamt upp inför söndagens och måndagens spel och tävlan om de olika priserna.

Det var sex PPP-ledamöter som spelade in. Till lördagkvällens middag slöt fem till upp.

Så det blir elva som nu skall göra upp. Vi får verkligen se hur det går för många, ja nästan alla, har annonserat att just han själv skall vinna i år..

 

Slipsen 2016

Nu är slipsknytandet i gång igen.  Vem skall till slut på knyta den åtråvärda slipsen och lyfta den lika eftertraktade pokalen i år?

Följ matcherna här.

Två törstiga och trötta men nöjda slipsfinalister - just inkomna

 

Ja så har det varit under sommaren fram till dagens final på Ombergs GK mellan Conny och Tobi. Matchen spelades i mästa tänkbara golfväder på en jättretrevlig och fin bana.

Conny spelade ett fantastiskt spel och Tobis fina spel räckte inte allt till. Conny vann med 5/4 och är därmed 2016 slipsmästare.

I länken ovan kan vi se hela spelet fram till vinst. Vi väntar dock på vinnarens eget segerreferat......

 

Guldpeggen 2016

Årets Guldpeg spelades på Kungliga Drottningholms GK i bra väder men med kanske inte full uppställning. Men vi som ställde upp hade en spännande runda på en mycket bra bana.

Vinnare blev Adde och hans Hans. Var det första gången som Hans vann? Nej, han har vunnit många gånger förr men nu första gången med pappa Adde.

Tvåa kom förra årets vinnare, Johan F nu med Erik. Trea Melvin och Ulrica. Fyra blev Anders B med Anna samt femma Lacke med Jan.

Det är roligt att följa ungdomarnas utevckling IRL men kan även ses i fotogalleriets olika årgångar. Det är inte bara vi ledamötersom bir äldre. Skillanden är att ungdomarna bara blir snyggare och snyggare.....

För att få bollarna att gå ihop så hade vi förmånen att ha två markisinnor med i sista bollen och vi tackar Madeleine och Ulrika.

Resultat och statuter.

 

Årsmöte 2016

Årsmötet hölls hos orförande Zingo. 12 ledamöter blev trakterade god gryta och goda ostar - för att inte tala om goda viner mm.

Sjäva årsmötet gick otroligt galant, vilket framgår av ett underfundigt protokoll fört av en av De Stora. Kanske som en liten protest mot juriststyrelsen så utelämnade protokollföraren indelning av protokollet i paragrafer.

Mötesorföranden Tobi skötte sig bra vilket medförde att alla vi andra var tvungna att göra detsamma. Vågorna gick inte så höga som brukligt och vi enades snabbt om styrelse ordförande Tobi, Golfrepresentant Johan F samt Festrepresentant Melvin. Spelplats blev Omber och festplatser, som det ser ut och till en början, Ombergs GK och Vadstena Klosterhotell.

Mer festivitas kommer att läggas till, för vi firar ju 45 år!

Helene tog upp kampen med vår berömda fotograf i Bornholm om att så anbbt som möjligt försöka hitta avtryckaren. Efter en del försök så blixtrade både hon och kameran till. Resultatet blev, som synes, utmärkt.

 

 

Spanien 2015

Vinnare blev i år samma som förra året och samma som så många gånger förut. Här är resultatet. Fler bilder och reportage kommer efter helgen.

 

Efter första dagens tävling på onsdagen leder Den Störste med ganska stor marginal. Morgondagens ledarboll har följande besättning: Johan F, Adde, Bobby, och Conny.. Andra bollen : Melvin, Tobi, Zingo och HC samt Fösta bolen: Stefan, Johan R och Anders F.

 

Installering och inspelning på söndag och måndag.

Några spelade direkt 9 hål på "hemmabanan" Los Aqueros Golf & Country Club men de flesta valde att boa-in sig i Johan R:s och hans grannes lägenheter. Men innan dess så hade vi en gemensam lunch på klubben.

 

 

Söndagsunch på klubben

 

På söndagskvällen åt vi på en bra och trevlig restaurang i närheten av lägenheterna. Vi satt ute - en vana som vi hade hela vistelsen - alla måltider intogs utomhus och i härlig värme.

 

På måndagen var det inspel på Los Aqueros Golf & Country Club och dagen avslutades med magnifik middag hos Johan R. För meny och matlagning stod Conny och Johan R. Vissa PPP-ledamöter utmärkte sig med behjälplighet. Man kan sammafatta denna hjälpverksamhet med att värdlägenehetens medlemmar svarade för middagen plus en från den andra lägenheten: Den Störste.

 

 

 

Slipsen 2015

Nu är det klart. Vi har en vinnare och vinnaren är här.

Mer kommer senare men här är en trött segrare.

 

 

Guldpegen 2015

För sjuttonde året i rad så spelade två generationer om Guldpegen. Som vanligt på WGCC. I lite sämre väder än vanligt, småkyligt och i stark vind, kom sex par till start.

 

Anders F tittar lite strängt ner på Olle, som inte kunde passa tiden

och som vi därför "klippte till".

 

Det blev ganska bra resultat och segrare blev ett par bestående av den störste av alla  rävar och en ung kvinnlig rookie. Uppenbarligen en vinnande kombination.

 

Vinnarna Johan F och Lovisa

Reslutatet kan ses här.

Middagen var PPP-mässig med vit duk och brutna servetter och med Toast Skagen samt "Biff Blå" enligt gammal Torpa-tradition från vårt unga 60-tal.

Anders F avtakackades för ett fin-fint arrangemang.

 

 

Årsmötet 2015

Det fattades vis(s)a beslut på årsmötet hos Anders F med förra årets ordförande JohanR som värd. De kanske visaste besluten var fattade redan före, såsom val av mat och viner vilka alla var till största belåtenhet hos oss alla 15 PPP-ledamöter. Ett stort tack till Johan R och Anders F för utmärkt arrangemang.

 

 

Efter middagen fattades vissa beslut innebärande bl.a. att vi den 4-9/10 åker ner till Johan R och Los Arqueros GK för 45:e årets mästerskapsspel , Zingo blir ordförande, Adde golfrepresentant samt Johan R festrepresentant.

Efter ett känslosamt tal av Tobi, vilket snuddade vid näradöden-upplevelser, beslöts att vi som en extra aktivitet jubileumsåret 2016 skall åka till S.t Andrews för några vår-/försommarrunder. Anders B och Bobby skall ordna detta. Var själva mästerskapet hösten 2016 skall spelas är fortfarande höljt i dunkel.

I övrigt hänvisisas till protokoll som åter skrivits av den gamle protokollräven Anders B som till allas glädje och förvåning glatt och otvunget fattade pennan. Det är roligt att läsa och då också få reda på vad som egentligen skedde på mötet. Om man vill förta roligheterna så kan man se "eländet" också.

Slutligen riktas ett stort tack till Johan R och hans gentila inbjudan. Vi hoppas att Johan vet vad han släppt loss.........

 

Julmiddag 2014 och vis(s)t beslut

Det avåts en trevlig julmiddag på Spritmuseets restaurang. Före middagen hade vi haft en guidad visning av museet och den största uppmärksamheten fick nog avdelningen kring den svenska synden.

Väl uppe i vår matsal hade vi en god trerättersmiddag med goda drycker. Det tog en tid innan mat, smaklökar och viner hade kalibrerats med våra självutnämnda somelierer. Under middagen fattades, för andra gången i PPP:s historia ett s.k. per capsulam-beslut innebärande att de tretton närvarande med acclamation beslutade att anta en gentil inbjudan från Johan R att bo och spela hos honom respektive på Los Arqueros Golf Club i Spanien, se förslaget som hade skickats ut före middagen.

 

 

Fjällbacka 2014

Sammanfattning

Till allas förvåning kom Melvin in som ledare efter första dagens spel. Till allas ännu större förvåning kom Melvin in som delad fyra efter finalrundan. Till ingens förvåning kom Den Störste in som segrare i PPP:s 44:de års spel om pokalen Johan R:sons Vandringspris.

Alla var på plats. Skade Lelle som maskot och fotograf. Vi saknade bara Conny, som var på en lyckosam renovering. Addes hyllade arrangemang framgår nedan.

 

Startfältet dag två utfyllt med för dagen passiva  - för att höja trevnaden.

 

Söndagen med matchslipsens final

Dagarna i Regnbacka (fd Fjällbacka) inramades av regn, regn och åter regn. Inspelningsdagens ostadiga väder hindrade inte spel, men många föredrog att stå över och ladda för de två nästkommande tävlingsdagarna. Ute på banan kämpade emellertid två av De Stora om att ta hem Matchslipsen - Johan F och Bobby. Det blev en hård match. Johan ledde med två upp efter 16:e. Men vnn Bobby både 17:e och 18:e. Så det blev att gå ut på första hålet igen, som de delade. 2:a hålet (matchens 20:e) vann dock Bobby och tog hem slipsen. Grattis!

På kvällen var det middag på Bryggan med hög stämning.

 

Måndag

Den gemensamma goda frukosten på Stora hotellet präglades av olika idéer angående om, hur och när vi skulle kunna gå ut och spela. Efter nattens skyfall och det fortsatta regnet verkade det inte upplagt för spel. I varje fall inte på utsatt tid kl 09:30.

Väl ute på klubben tilltog regnet ännu mer och delar av banan lades under vatten. Vår entusiastiske värd Adde började alltmer att likna Bagdad-Bob eftersom han inte alls delade meterologers och oss andras prognosers resp. iaktagelser om regnet. Vi beslöt dock att skjuta upp start och äta en gemensam lunch och försöka gå ut vid 14-tiden.

Det blev start och spelet skedde under ganska bra förhållanden med fri dropp mm. Melvin ledde tätt följd av Johan F, Bobby och Anders B, vilka alltså fick bilda finaldagens ledarboll.

Den planerade ostronsafarin fick ställas in men vi hade en fantastisk skaldjursmiddag i Bagdad-Addes svågers sjöbod.

 

Tisdag

Nu var vädret lite annorlunda och solen tittade fram. Efter 8 hål var det lika i ledarbollen. Melvins inspel på 9:an hamnade på en liten klippavsats. Av någon underlig anledning tänkte han inte på att droppa med plikt utan slog. Och slog. Och slog. Hade han inte stoppats av sina medspelare hade han stått där än. Detta lilla äventyr hade viss inverkan på Melvins fortsatta spel....

Johan F spelade däremot som den slagmaskin han oftast är och tog hem segern. Övriga resultat finns här.

Johan F tog även hem Brutto-priset. Johan R steg tre placeringar och kammade hem Melvins Runner Up Pris.

Kvällen avslutades i splended isolation med en charmangt och trevlig galamiddag på Stora hotellets pianobar. Mycket god mat med goda viner (i överflöd...) samt hög stämning.

 

Onsdag och avslut

Avslutande frukost på Stora hotellet och sedan uppbrott. Vi kunde se tillbaka på härliga dagar i Regnbacka.

Adde hade gjort ett fantastiskt arrangemang som inkluderade allt från logi hos honom och hos hans svåger, frukoster, middagar och spel på en mycket bra och svårspelad bana. Efter de fina middagarna hade vi lugna kvällar i respektive boenden med bridge och diskussioner.

Stort tack till Adde!

 

Guldpeggen 2014

Årets tvågnerationsgolf, Guldpeggen, spelades i PPP-mässigt väder: strålande sol och värme. Sju par kom till start.

 

 

Fredrik M:s lika strålande spel gav resultat tillsammans med Anders F:s allt bättre spel. De vann klart trots att de spelade med jumboparet, Melvin och Ulrica A, som hade en riktig otursdag då inget riktigt stämde.

Johan F och Erik ryckte upp sig från ngn av bottenplatserna efter 9 hål och kom på andra plats.

Jan M:s spel blir allt bättre. De senaste årens klart yngste spelare blir snart riktigt farlig, så vi får se upp för Janne.

Som vanligt avslutades kvällen med en "Biff-Blå", låt vara i ny modernare tappning men den rätten har hängt med PPP och WGCC alltsedan starten i början av 1970-talet. Lika traditionsrikt så delades priserna ut med Guldpeggen som huvudnummer. Här är resultaten.

 

Slipsen 2014

Traditionsenligt har så lottning skett för slipsspel. Det föreligger slipstvång såtillvida att det nästan kan anses som ett tvång för friska och krya PPP-ledamöter som befinner sig i Stokholsmområdet att spela. Dessutom råder det WO-förbud. Här är årets spelplan för slipsen.

Fjällbacka  17-19 augusti 2014

Logotyp - Fjällbacka Golfklubb

Fjällbacka blir spel- och festplats för 2014 års begivenheter kring alla PPP:s pokaler med Johan R:sons pokal som främsta troffé. Vi spelar i år för 44:e året i rad. Vilken bedrift.

Adde har lagt ner ett bra arbete och vi skall bo och leva bland lokalbefolkningen i Fjällbacka. Spel blir det på Fjällbacka GK.

Det tisslas och tasslas bland PPP-ledamöterna om att vissa tänker ta sig över till västkusten lite tidigare för att s.a.s. ligga i saltlufts- och tångluktsträning inför mästerskapet. Vi får kanske återkomma till detta och göra en gemensam turné bland västkustbanorna.

Alla har tackat ja och vi hoppas att alla också skall komma till spel. Det blir i så fall en unik tävling: fösta gången spelar PPP på västkusten och därtill är alla närvarande!

Tävlingen spelas måndag den 18/8 och tisdag den 19/8, men inspel sker söndagen den 17/8 eller kanske ännu tidigare för vissa segersugna......

Grand final och galamiddag hålles på Stora hotellet i Fjällbacka. De Stora har haft vänligheten att tillåta att alla - och alltså inte bara De Stora -  kan få vistas på Stora hotellet för frukostar ocg galamiddag mm. Vi är givetvis tacksamma för detta.

Årsmötet 2014

Traditionsenligt, den första fredagen i februari, hölls så PPP:s årsmöte. Denna gång hos Melvin. Visa beslut tycks ha fattats på ett förhållandevis snabbt och odiskutabelt sätt - i PPP-ögon mätt.......

Efter middag med bl.a. Boeuf Bourguignon och Crème brulée så kom så årsmötet igång med Tobi som mötesordförande och den nye oprövade protokollföraren Stefan. Måtte han sträva efter att uppnå Anders B:s forna höga höjder!

 

Fjällbacka GK

 

Mer om hur diskussioner och omröstningar hoppas vi alltså få läsa om i snart kommande protokoll.

Snabbinfo redan nu: Johan R, ordförande, samt Adde, festrepresentant, med ansvar för att vi skall kunna spela på och bo i Fjällbacka i mitten av augusti. Mer info följer, men reservera från söndagen den 17/8 till onsdagen den 20/8.

Julmiddagen 2013

Nu är det jul igen. Det satte vi PPP för den 10 december på Zum Franziskaner i Gamla Stan med Wienerschitzel och öl. Vi önskar varandra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golfår 2014 då vi kommer att spela vårt 44:e mästerskap. Men var? Den och många andra frågor kommer förhoppningsvis att få svar på årsmötet fredagen den 7 februari 2014. Tänk till och dela med er av idéer och konkreta förslag.

Middagen avslutades med att Tobi hämtades hem av A-M varpå den Störste nästan satte en julgran i halsen.

 

 

(Klicka på oss så blir vi vi större - även Dn Störste)

Rom 2013

Conny vann både R:sons Vandringspris och Open. Ett fylligt reportage ligger s.a.s. i pressarna och kommer snart. Men här är i alla fall resultaten så länge eller här lite fler att välja på.

 

Middag på klubben den 1 oktober 2013

 

Snabbreferat 2:a dagens spel

Conny vann efter rafflande spel ända in på sista hålets green. Sedan kom Johan F, Anders B, Tobi, Zingo, Melvin, Adde, Anders F, Johan R, Lacke och HC.

 

Conny tog hem Bruttopriset och Zingo Runner Up-priset.

Styrelsen 2013

Efter prisutdelningen - men före galamiddagen.....

Första rundan i 43:e årets PPP

Efter första dagens spel på Golf Nazionale så formades följande ledarboll inför finalomgången: Johan F, Adde, Conny och Anders B. Andrabollen består av Tobi, Melvin, Anders F samt Zingo och tredjebollen består av HC, Lacke och Johan R.

 

Första omgången spelades i strålande väder och banan var i bra skick efter gårdagens häftiga regn.

 

Gårdagen (måndag) tillbringades i Rom men det digra kulturella programmet som Melvin och Tobi i festkommittén hade skapat regnade in, så det blev lukulliska övningar med italiensk mat- och dryckeskultur i stället, vilket nog de flesta ledamöterna uppskattade men även lite tröttande.

 

 

 

 

 

På kvällen åts det middag på Al Fresco i Bracciano med besök i fantastisk vin- och ostkällare.

 

PPP i Den Eviga Staden

Så är alltså PPP-flaggan hissad även i Rom, närmare bestämt på Golf Nazionale som är italienska golfförbundets anläggning vid Sutri c:a 5 mil norr om Rom.

Inspel pågår inför 43 årgången av PPP-mästerskapet och spelet om Johan R:sons Vandringspris och flera andra pokaler. Tävlingen går av stapeln den 1-2 oktober 2013.

 

PPP-flaggan vajar bredvid Italienska Golfförbundets flagga.

Utflykt till Sutri ingår också i uppladdningen. Besök på utmärkt restaurang. Sedan till in- och utbrytarförsök i buss. Vi slapp i alla fall att sova över i bussen..

Rena ramaSutri

Detronisering

Den 15 september verkar vara dagen för tronskifte. Såväl för 40 år sedan som just i dag den 15 september 2013 då Bobby detroniserade Den Störste från matsch-tronen och omöjliggjorde på samma gång att Johan F även i år skulle kunna göra en s.k. PPP-klassiker, alltså vinna samtliga pokaler.

 

Bobbys referat från matschen på WGCC och resultatet finner ni här. Bobby verkar vara i högform just nu och han skulle säkert ha visat var bollarna skulle placeras i Den Eviga Staden, men men, tyvärr kan han ju ej vara med där.

 

Vi andra ser fram emot härliga dagar och härligt golfspel på Golf Nazionale om c:a 14 dagar! Alla deltagarna verkar vara ovanligt pigga. PPP's bilindex - PBI - är i år bara 0,27 (baserat på nyligen gjord undersökning).

 

Den Störste är också en Stor förlorare i det att han lovordade Bobbys spel och bl.a. sa att han inte tilläts göra ett enda misstag.

Guldpeggen spelades för femtonde gången

Sitter alla vackert? - den Störste övervakar....

 

För 15:e gånegen spelades tvågenerationens Guldpeg. En ganska ung tävling i PPP:s 43-åriga historia, men väl så spännande där två generationer tävlar emot varandra.

 

Som vanligt spelades Guldpeggen på WGCC och i år i strålande vackert väder. Startfältet var något uttunnat - våra barn tenterar och förkovrar sig. Men med behjälpligt bidrag från inlånade barn och "in spe´s" så spelades det bra golf med vinnarscore på 41 poäng.

Här nedan är målfältet med vinnaren först. Tyvärr kunde andrapristagarna Conny och Oscar inte vara med på prisutdelningen och de finns därför inte heller i bild annat än på gruppbilden här ovan.

 

I år hade vi med oss två sjuklingar: fotografen Lelle, som tog bilder, inte på en höft för den var alldeles ny och öm, och hans chauför Anders F, som hade ont i armen.

 

 

Här är resultatet och här är fler bilder. Missa inte gamal gruppbilder och andra gamla bilder

.

 

 

Slipsen 2013

Nu är slipsen färdiglottad för innevarande säsong. Denna gången skedde lottningen av Ordförande Melvin samt Den Störste uppe i Södra Kungstonet på PPP:s kansli. Lottningen skedde således på hög höjd och vi hoppas att detta skall inspirera alla matchselare att verkligen höja spelet till dess högsta nivåer.

 

Nytt för i år är att utlandsboende HC kan vara med. Detta har varit möjligt efter välvilligt tillmötesgående från Golfkommittén.

 

Här är årets spelschema som slutar med final på Golf Nazionale GK i Rom.

 

Vi hoppas att Fru Fortuna, som kröner PPP:s kanslibyggnad skall skänka tur.

 

Glöm inte att rapportera in resultaten till webmaster (=årets ordförande Melvin) samt ge en trevlig berättesle om matschen och lite kring den. Ett foto av spelarna livar upp.

 

Några få men viktiga regler finns angivna under årets bye på länken ovan.

Årsmötet 2013

Traditionsenligt hölls årsmöte den första fredagen i februari. Denna gång hemma hos Bobby som bjöd på trevliga drinkar av varierande styrka, toast Skagen, Thai-gryta och tårta. Till detta goda viner och kaffe med avec. Grappan hade stor åtgång. Sedan var vi färdiga för att träffa visa/vissa beslut.

Spelplatsen var bestämd sedan tidigare. För första gången i PPP:s historia fattades i december ett per capculam-beslut om att spela på Golf Nazionale utanför Rom som av många anses vara Italiens bästa bana. Således klappat och klart, varför årsmötet istället under c:a en timmes tid kunde koncentrera sig på spelformen och val av spelplats i det lilla formatet (alltså från vilken tee vi skulle spela).

Övriga beslut kommer att framgå av protokollet som fortfarande är under produktion. Senaste kontakten med protokollföraren gav vid handen att protokollet var under justering. Golfvärlden väntar med spänning på det färdigjusterade protokollet.

Apropå justering så har webmaster nu återhämtat sig efter den justering han fick under själva årsmötets crescendo och har han så återigen, som synes, uppdaterat siten; en sysselsättning som han ämnar fortsätta med tills eventuella nya justeringar når honom.

 

 

Julmiddag 2012

Årets julmiddag avåts på PPP:s tillfälliga hemvist på Öfre, tisdagen den 4 december. Av hänsyn till restauratören och dennes hyresvärd så utelämnas namn och adress. Detta med anledning av att maten på intet sätt var PPP-mässig. Man konstaterar att det gamla hemvistet står sig väl så bra och att vi kanske återvänder dit nästa år.

Men, vilket är det viktigaste, vi hade trevligt tillsammans! Kul att det var lyckat och att så många som 12 kom. Vi fattade också viktigt beslut ad capsulam om Golf Nazionale och Rom i sista veckan i september. Utskick kommer inom 24 timmar.

Vi önskar varandra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golfår 2013.

Nytt årsmötesdatum är fredagen den 8 februari, kallelse kommer separat. Se även kalendariet

 

Det blev spel trots allt!  -  The winner takes it all.

 

 

Fredagen

Som framgick av tidigare information, se nedan, så blev fredagens spel inställt p.g.a. dåligt väder.

 

 

 

 

 

 

Men på fredagskvällen var det kräftkalas på Storsand, där HC var generös värd med alla kräftorna på bordet tillsammans med pajer och allehanda drycker. Stämningen var hög, kräftorna pratade svenska, vi pratade allehanda tungomål och sjöng nya och gamla låter om kullar och bullar.

 

Vi hade det perfekt på denna vackra ö trots vädret som i alla fall fick PPP-flaggan att blåsa fint.

 

Båtfärderna var uppiggande liksom det härliga bastubadandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen

Efter stor osäkerhet om WGCC skulle vara öppet för spel p.g.a. regnet så fick vi reda på att spel skulle kunna ske på en regntung bana med start kl 12:10.

 

Johan F gjorde kort sagt skäl för sitt epitet Den Störste. Han kammade hem alla de tre stora pokalerna medans Conny arbetade sig upp för vinst i Melvins Runner Up-pokal. Tvåan Bobby var kanske väntad medans trean HC överraskade.

 

Vinnartrion i R:son. Johan med alla sina tre pokaler (The winner took them all...)

 

Resultatet ses här från spelet om R:sons vandringspris.

 

Muggen, netto, vanns ju av Johan F med 87 slag, Bobby hade 90 och Anders B hade 93 slag.

 

Melvins Runner Up vanns av Conny som lyckades klättra fyra placeringa från de första 9 hålen (från 10:e till 6:e plats).

 

Det var en tung, sank bana som tog ut musten ur spelarna. Det rådde bilförbud så Lacke fick lämna WO. Adde däremot, iklädde rollen som Dr House, kämpade sig runt banan med krycka.

 

Efter spel blev det dusch, uppklädsel till PPP-gala och traditionell prisutdelning, denna gång i klubbrummet på WGCC. Därefter avåts en synnerligen god middag. Svenska tapas, kalvrostbiff (en succé) med en fantastisk dillsås.

 

De 11 spelarna hade till festligheterna utökats med tvenne tvillingar. Bara Lelle och Stefan fattades

 

Årets styrelse, festkommitté och golfkommittén hade inte bara gnällspikar, utnämnda och självutnämnda kommittér att tampas med. Även vädrets makter var ju, som sagt, på sämsta tänkbara humör. Trots detta så uträttade festkommittén stordåd. Äras de som äras bör.

 

Stort tack till alla inblandade och ett speciellt tack till HC för stor gästvänlighet på Storsand!

 

 
Klicka på oss så blir vi större

Jänkatakterna är

uppenbarligen kvar från Tallin

Skärgårdsdricka

Adde, liksom alla andra,

i hatten

Conny
Anders B HC - Värden Melvin

Glädje kan uttryckas på

många olika sätt...

Den Störste Ola S Kräftfest Vem går bakom Melvins rygg?......
       

 

 

 

Regnet ställer till det och in det.....

 

Regnet och sämre tillmälen står som spön i backen denna historiska PPP-morgon den 31 augusti 2012.

För andra gången i PPP:s 42-åriga historia ställs en spelomgång in. Beror det på regnet eller på grund av "kärringar", "fisbullar" "ynkryggar" ? Därom tvistar inte bara de lärde utan också den golfintresserade allmänheten.

Det blev liksom många gånger för detta året (i slipssammanhang) spel på WOGK. Här ser vi ett foto på ett kollektivt wobbande på Lidingö GK där vi äter en god lunch för att sedan åka båt ut till ön med det speciella smeknamnet......

Brasan på Storsand

 

Vi skall festa och ladda inför morgondagens förmodade spel på WGCC.

 

Slipsen blev färdigknuten även i år

Tävlingskommittén lottade slipsen och ville i år vara på den säkra sidan och införskaffade information från alla medlemmar om de skulle spela slipsen eller inte. Man ville på det sättet eleminera Wobbandet. Men se verkligheten ville annorledes.

Ett tag så verkade det som vi uppfunnit den självknytande slipsen. Wobbandet blev legio. Men så helt plötsligt så börjades det spelas riktig golf igen och två finalister spelade sig faktiskt till finalen: Johan F och Adde.

Efter en härlig match i bra väder på WGCC så vann Johan med 4/3. Grattis Johan. Se Johans referat och resultatet här.

Guldpeggen till ny segrare
 

Som vanligt fick vi slåss för att få vår PPP-flagga i topp på WGCC, den enda banan i världen som ens ifrågasätter PPP-flaggan. Inskränkthet? Komplex? Man bara undrar. Vi fick i alla fall potografera inomhus....

 

 

Det blev en utklassningsseger för Sandströms, Daniel och Ola, med 39 poäng. Sedan ett stort hopp ner till "byket" som samlades från 33 och ner till c:a 30 poäng.

Det var kallt och ruggigt, men i jämförelse med Sand i Jönköping så var det rena solskensvädret trots duggregn och blåst.

I jämförelse med den nu 100-åriga s.k. Solskensolympiaden i Stockholm 1912 var denna tävlingsdag "lite" svalare...lite molnigare....lite regnigare....lite blåsigare....lite kallare..... men mycket roligare!

 

 

Klicka på oss så blir vi större

 

Här kommer resultatet för de tre bästa:  Ola och Daniel 39, Bobby och Rickard 33 samt Johan F och Fredrik M 32.

En intressant start i årets tävling var Jan Mattsson som tillsammans med pappa Lacke spelade stort. Jan är en påläggskalv som vi måste se upp för!

 

KLicka på oss så blir vi större

 

Och så fyra tigrar......visst är dom gulliga!

 

Tobi, Lelle och Sara laddar

Slipsen skall knytas igen!

Den Störste och en av De Stora (Lacke) har i veckan under högtidliga former lottat årets matschslips. Som vanligt skall den vara färdigknuten före spelet om Johan R:sons Pokal, dvs i slutet av augusti.

De traditionella WO-VARNA, alltså de som frekvent WOVAT (PPP:s variant av det annars så populära Vabbandet) har i år redan s.a.s. WOVAT ut sig och är alltså inte med i lottningen. Vi hoppas alltså på aktivt deltagande och på toppresultat.

 

Här är lottningen.

 

/Melvin

(finalist 2011)

Tre Rockies på träningsläger med Den Störste

Tre Rockies, Anders F, Johan R och Melvin, var nyss på träningsläger med Den Störste. Rockien Johan R var värd i sin magnifika lägenhet nere på spanska solkusten. Vi spelade golf, åt goda middagar, drack goda drycker och hade det jättetrevligt och nu, alla ni andra PPP-ledamöter, är vi alla farliga.

 

Vi satte vissa spår, eller? (Bilden är ett fotomontage där bana, byggnader, grönska och himmel är insatta; det ända som är äkta är PPP:s flagga)

 

Johan bor i Los Arqueros med den tillhörande golfklubben med samma namn. Om någon skulle vilja veta hur man uttalar klubbens namn så går det att ringa till Anders F. Efter fem dagar lärde han sig detta, men skynda på, snart har han åter glömt både namnet och uttalet.

Vi spelade fyra 18-håls matcher mellan lag Vit och lag Blå. Lag Vit vann alla fyra matcherna. Undertecknad och Anders F vill av olika skäl inte avslöja vilket lag vi spelade i.

Middagarna åts hemma hos Johan och alltså varken på Restaurante la Ola (solly Zingo) eller på Johans Baklucka (Solly Erik Lallerstedt).

 

Vid pennan och ibland vid pannan/Melvin

PPP:s årsmöte 2012

Nye ordförarande Bobby med Ottenfrü

 

2012 års årsmöte hölls traditionsenligt den första fredagen i februari. Denna gång hos 2011 års ordförande Conny som bjöd på magnifik älggryta föregången av smarrig sillsmörgås med hackade ägg. Till förrätten serverades öl och nubbe; en standard som borde på fäste på alla årsmöten framöver. Sångerna klingade överraskande bra. Vinerna var superba.

 

Vi beslöt att vi 31/8-2/9 skall vara i Stockholms skärgård för spel om R:sons vandringspris och alla de andra pokalerna. HC upplät gentilt Storsand till en kvälls festplats med logi för alla. Conny toppade med bidrag av ett viltsvin för asado.

 

Vi ser fram emot nästa år med Bobby (ordförande), Lacke (golfrepresentant) och Anders F (Festrepresentant) vid rodret. Vi ser som vanligt också fram emot Anders B:s detaljrika och underfundiga protokoll för att se vad det var vi beslutade under de festliga formerna hos Conny, som avtackades för ett bra ordförandeskap 2011. Stort tack Conny!

Protokoll finns här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den störste och protokollföraren

PPP i österled 2011

En glad segrare

 

Onsdagen

Efter morgonflyget till Tallinn så blev vi hämtade av vår chaufför för direkt färd till hotell Telegraaf. Arlanda och/eller SAS hade slarvat bort Melvins. Anders F:s och Den Störstes väskor. Dock kom golfutrustningen fram.

 

Efter incheckning och efter att Johan R kom från Köpenhamn så bar det av till golfbanan och inspel samt final i match-slipsen. Första start var 15:00. Vädret var bra och banan var, enligt alla, mycket bra och klart PPP-mässig.

 

I slips-finalen så böljade det upp och ner för att på 19:e hålet avgöras till Zingos fördel, se referat. Anders B var markör och sporrade till bra spel från både Melvins och Zingos sida.

Alla spelade snabbt och det gällde både på onsdag och torsdag. Säkerligen se snabbaste PPP-runderna.

 

Efter återkomst till hotellet och spa-/bastu-/poolbesök från en del så bar det av till en sen middag på La Bottega som låg snett över gatan. Det var en fantastisk middag i italiensk anda med utsökta rätter och viner. Undertecknad, som vistats mycket i Italien, har aldrig ätit så god italiensk mat i Italien! Högsta kvalitét.

 

När vi återvände till hotellt vid 23-tiden fanns de borttappade väskorna och väntade på att bli öppnade och Johan F, Anders F och Melvin hade nu, till allas gädje, åter tillgång till nya kläder och hygienartiklar.

 

Torsdagen

Perfekt frukost på hotellet och avfärd kl 09:00 till golfklubben. Uppvärmning och start från 10:e tee  kl 11:00.

Conny i klar ledning på 40 poäng tätt följd av Johan F med 37 poäng. Sedan ett varierande resultat ner till HC som sparade sig till sista dagen och således pausade efter 7 hål.

 

Tyvärr tycks PPP vara utsatt för renommé-snyltning i och med att Audi följer efter oss varthän vi spelar. Efter att ha upptäckt sin kraftigt ökade försäljning efter deras snyltning på PPP på Penina i Portugal förra året var det så dags att följa efter oss till Tallinn.

 

Efter uppladdning på hotellet bar det så ut på rysk restaurang, Trojka (den ryska motsvarigheten till De Stora) med massa mysko mat i ”rystik” källarmiljö. Trots flitig traktering av brandfarliga vätskor – mest vodka – så lyste brandsäkerheten med total frånvaro. Vi lyckades stiga upp till stora torget och där blev det bl.a. Estniskt kaffe - också brandfarligt - och, för en del, besök på musikbaren Clazz, som var av hög klass.

 

Fredagen

Start kl 11:00 för första bollen, Melvin, HC och Johan R. Därefter Lacke, Zingo och Bobby tätt följd av ledarbollen med Conny 40, Johan 37, Anders B 36 samt Anders F 34 poäng.

 

Conny var, enligt egen utsago, inte nervös inför finalomgången.

 

Melvin spelade mycket bra och uttryckte i tidigt refererat att han, med sina 38 poäng, spelat bäst finaldagen. Detta fick han lida för och kallas nu – med inte så lite smälek - för Den Bäste.

 

Det var jämnt i ledarbollen men Conny knep segern med 35 poäng. Johan F:s 36 poäng räckte inte och han var tvungen att lämna ifrån sig pokalen till Conny. Grattis Conny för fantastiskt spel!

Prisutdelning skedde på sedvanligt sätt med Champagne ur R:sons Vandringspris i rätt nedstigande led från vinnaren till jumbon. Resultat kan ses här.

 

 

Anders B tog hem Bruttopokalen med 82 slag. Bobby tog hem Melvins Runnerup pris (2-3).

 

Vinnarna i de olika tävlingarna

 

Färd till hotellet och sedan ut på avslutande middag på Restaurang Alterego. Maten var mycket bra och gick i spansk stil med tapas till förrätt. Genomgående spanska viner av högsta klass.

 

 

Lördagen

Sovmorgon och shopping på stan med efterföljande utfärd till flygplats och flyg hem. Vi landade med allt bagage och alla pokaler kl 13:40 och så var en lyckad och trevlig PPP-samvaro 2011 till ända.

 

Tallinn-vistelsen var överlag mycket bra och allt höll högsta klass.

 

Tack alla för fyra trevliga dagar tillsammans!

 

Fler bilder, filmer mm kommer inom kort.

Melvin

 

Slipsen 2011  knöts färdigt av Zingo på 19:e

Zingo tog hem Match-pokalen och slipsen 2011 efter en rafflande match på sea course på Tallinn Golf & CC den 31 augusti.

Se referat om den matchen och om alla andra i Slipsen

Tallinn onsdag fm 31/8-Lördag fm 3/9

Vi åker med flyg (SAS) från Arlanda på morgonen onsdagen den 31 augusti. Vi flyger hem förmiddag eller tidig eftermiddag lördagen den 3 september. Vi var tvungna att flytta spelschemat en dag eftersom SAS inte flyger på söndagar fr o m september.

Full info finns här.

 

Håll er alltid uppdaterade via kalendariet.

Se också ställningen i Slipsen

Guldpeggen 2011

Guldpeggen spelades på WGCC istället för på Djursholms GK. Anledningen därtill är en av PPP:s mest sekretessbelagda. Inte ens den vaksamma och snokande pressen lär kunna luska reda på denna hemlighet.

 

Väl ute på banan så spelades det bra golf. Tyvärr var pojkfallet stort. Den yngre generationen klarar inte av att ha många bollar i spel samtidigt och prioriterar dessutom fel saker i sina liv. PPP skall ju alltid gå i första boll även på livets bana.

Det blir liksom lite mer PPP-mässigt då.....

 

Som vanligt en trevlig tillställning. Detta år i kombinerad regi av Olorna.

Maten, en variant av originalet "Biffblå", var bra, trots att "Blå" fattades. Prisbordet var fullt av alkoholaktiga drycker. Månne kunskapen om detta kan locka den yngre generationen till bättre deltagande nästa år. Boka redan nu nästa års Guldpeggdag: Söndagden den 3 juni 2012.

 

Vi gartulerar vinnarna Ola M och Hans H, som även nästa år kan pegga upp med en guldpeg.

 

Årets och förra årets vinnare

 

Det traditionella gruppfotot fick tas inomhus och efter spelet. Detta pga att Adde saknades inför fotografering straxt före första start. När så gruppfotot skulle tas före middagen var Daniel borta eller kvar i duschen. Anita S tog gruppfoto utan Daniel. Men så efter middagen så togs ett nytt gruppfoto. Också detta av Anita S. Trots att det var efter middag med vin så kommer man ooooosöööökt att tänka på ett visst fotograferingstillfälle i Bornholm 1988 (förövrigt det år som Webmastern vann PPP-mästerskapet).

 

Gruppbild  före middagen (Foto Anita S)

 

Gruppbild efter middagen (foto Anita S)

 

Klicka på respektive bild så blir spelarna (men inte resultatet) större.:

Segrarna igen:

Ola M + Hans H, 40 p

Tvåorna:

Adde + Olle H, 38 p

Treorna:

Bobby + Richard, 36 p

Fyrorna:

Ola S + Daniel, 35 p

Femmorna:

Melvin + Ulrica, 32 p

 

 

Webmaster har för övrigt en idé till nästa års prisbord. Varför inte ge vinnarna vardera en hink med guldpegs att spela med under kommande året.

                    

Slipsen dras ännu en knut

Lottningen är klar och spelet om den åtråvärda slipsen och tennbucklan är nu i full gång. Spelschema finns här.

Glöm inte att rapportera in till Melvin och skriv gärna en lite eller längre berättelse om matschen.

Resultat för 2011. Följ matcherna (nästan) live.

Årsmöte 2011 och spelort och speldag

Årsmöte hölls hemma hos den Störste. Goda drinkar, god mat, viner inledde den traditionella festen som i år inte urartade i sk polsk riksdag. Men med dårars envishet så försökte ledamöterna övertyga varandra om att just deras förslag var bäst.

Tallinn segrade vad avser spelort. Speldagar skjöts fram till straxt före och första helgen i september. Torsdag den 1/9 till söndag den 4/9. (OBS! Ändrat till onsdag-lördag).

Anders utsågs till protokollförare och det uppdraget skötte han med den äran, se här.

I protokollet kan man bl.a. utläsa att Conny är ny ordförande. Johan F utsågs till golfrepresentant. Bägge dessa utnämningar skedde för ovanlighetens skull med acklamation. Värre strid på greenhålet var det mellan alla de självutnämnda festrepresentanterna. Efter trixande och myglande enades Johan R och Melvin om att tillsammans vara festrepresentanter och ledamöterna accepterade utmattade detta. Så fick det alltså bli.

PPP firade triumfer i västerled mot MMG

MMG lever och kanske dom kan växa sig starka igen och verkligen utmana PPP som i fornstora da'r.

För tredje gången spelades en informell tävling mellan tvåmannalag från PPP och MMG. Naturligtvis vann PPP med 3-0. PPP:s lag, Johan F och Zingo, är nu på väg hem efter att ha tvålat till MMG med de gamla uvarna Örjan Strandberg och Claes Olsson. Årets möte skedde på Göteborgs GK i Hovås.

Tidigare har två informella tävlingar skett: 2006  i Göteborg slog MMG PPP med 2-1 och förra året slog PPP MMG på Djursholms GK med 3-0.

PPP:s 39/40 årsjubileum i Portugal

Johan F dominerade på PPP-mässig anläggning

Johan F vann överlägset sin egen pokal i jubileumstävlingen. Melvin kom tvåa. Johan vann också PPP Open Mug. Melvin vann The Runner Up Mug.

Efter första rundan så ledde Johan R:son överlägset. Dock inte så överlägset att han skulle kunna vinna s.a.s "i kavaj". Johan måste alltså ta och gå en runda till för att inte, mot all förmodan, missa att ta hem sitt eget pris så här på 40-årsdagen av dess skapande.

Värmen är slående och PBI-indexet är högre än någonsin, inte bara värmen utan också åldern ser till att höja indexet.

Man kan väl ge hela golf resorten ömdömet PPP-mässigt. Så även tisdagens middag som åts på hotellets grillrestaurang och ute på altanen . God mat och god stämning.

Onsdag

På onsdagen hade vi en informell lagt-match-tävling. Lag Johan F, Melvin, Anders B samt Johan R vann, precis som tidigare meddelats. Parallellt med detta spelades matchslipsen som ju Adde vann, se tidigare artikel.

Den stora poolen hjälpte till att tillsammans med ölen svalka av oss efter golfrundorna.

På onsdagskvällen var det middag vid pppoolområdets italienska restaurang.

Torsdag

På torsdagen startade så mästerkapet. Resultaten var, med ett undantag, mediokra. Väl inne så ledde Johan F med stor, ja mycket stor, marginal.

Kvällen avåts på restaurang Titanic inne i grannorten Portomaô. En megnifik förrätt serverades med en sisådär huvudrätt. Namnet på restaurangen fick symbolisera den stora olyckan som, liksom olyckan för nästan 100 år sedan, nådde världen först några dagar senare.

Fredag

Fredagens finalomgång förvaltade Johan F bra men nästan lika bra spel som han hade på torsdagen. Övriga spelare hade bättre spel nu än första rundan. Melvin spelade synnerligen bra och avancerade från 8:e till andra plats, nytt rekord för Runner Up-priset.

Festmiddagen avåts på hotellet med god mat och en fantastisk stämning ute på altanen i den varma portogisiska sommarnatten. Det fick sätta punkt för en fantaskisk resa och ett allmänt uppskattat arrangemang som gav mersmak.

Statistik

Lite statistik inskickad av siffernissen Lacke som dykt djupt ner i resultatlistorna:

"Den störste v ann med 16p marginal. Dock har Lacke rekordet från Åbo 1989 med hela 21p marginal och Bobby vann med 17p marginal 1984 (Lustigt att det är de stora som har rekorden). Mest poäng av alla har Bobby 1984 med 76p, Conny 1979 med 74p, Melvin 1988 med 73p, Tobi 1976 med 72p, Johan 1979 och 1971 och 2010 och Lacke 1989 med 71p samt slutligen HC 1985 med 70p."

 

Portugal  Senaste Nytt

Två finalister i Slipsen

Spelet på Le Méridien Penina Golf & Resort respektive på Sir Henry Cotton Championchip Golf Course har börjat. Vi har markerat reviret genom att PPP-flaggorna är hissade på såväl hotellet som på golfklubben. PPP:s fans och groupies är så väluppfostrade så vi behöver inte, likt klubbar som AIK, frukta för dess uppförande.

PPP:s matchslips färdigspelades i dag den 1/9. Det var en synnerligen hård kamp mellan Anders F och Adde. De följde varandra hela tiden och ingen var mer än 1 hål upp. Efter 16 hål låga Anders F ett upp. Adde vann emellertid 17:e hålet och det hela kom att avgöras på 18 hålet där Adde vann efter det att Anders varit i bunker. Flosses magnifika bunkerslag till straxt vid pinnen hjälpte inte. Grattis Adde och Flosse till otroliga prestationer i stekhet portugisisk värme.

Gårdagens spel var i form av lag-match där det eminenta laget med Melvin, Johan F, Johan R och Anders B naturligtvis vann.

Här är hela Pornugalgänget på Italiensk restaurang.

Klicka så växer vi

I dag den 2 september startar så, för fyrtionde gången kampen om det stora priset. Spänningen stiger i hela Algarve regionen. Vi hoppas att vi spelare inte kommer att störas av all uppståndelse.....

Jubileumsåren

Det börjar så stort att dra ihop sig till Portugal och den stenhårda kampen om att vinna den 40:e årgångens spel om den åtråvärda PPP pokalen och alla övriga småpokaler. Vi skall ju bo och spela på Le Méridien Penina Golf & Resort respektive på Sir Henry Cotton Championchip Golf Course.

För det är alltså jubileum i år men även nästa år. PPP nöjer sig inte med bara ett jubileumsår, nej två skall det vara. Som undertecknad så vist framhöll i min årsredovisning i min egenskap av förra årets ordförande så är det år 2011 40 år sedan PPP bildades.

40 år är en lång tid för ett slutet golfsällskap. I somras var jag på Sardinien i Italien och kunde där följa förberedelserna inför nästa år då landet Italien firar att det är 150 år sedan landet bildades.

Italien har alltså bara funnits 110 år längre än PPP; tanken svindlar. Och om man jämför med länderna på balkan (varför man nu skall göra det) så ter sig PPP som lastgammalt.

Kanske skall vi förlägga PPP:s 40-årsjubiléum till Italien!? Förslagsvis på den mycket bra banan nära farbror Silvios residens i Porto Rotondo (Pevero Golf Club) på Sardinen. Där finns det mycket att beskåda.....

Årets knytkalas har börjat

Slipsknytandet har startat. Här kan ni som brukligt följa den spännande utvecklingen. Resultat.

Vi ber er att snarast efter spel rapportera utgången med en lång eller kort redogörelse för matchen.

År 2010 tycks vara ett riktigt wo-år. Men nu är det bara de riktigt hårda killarna kvar.

Finalen i årets Slips kommer att spelas i Pornugal.

Familjedagen med Guldpegg och Guldbrutto

Som sig traditionen bjuder så hölls familjedag den första söndagen i juni månad, detta år på självase nationaldagen. Föregående års segrare väljer bana och är värd för dagen. I år valde således Anders F WGCC och arrangemangen var goda. Lite synd att många spelare ställde in och att startfältet inte var så stort i år.

Att märka är att den yngre generationen inte ställer upp i samma utsträckning som tidigare. Vi bör inskärpa för den kommande generationen hur viktigt det är i deras CV kunna nämna vinst i PPP:s Guldpegg och på så sätt vinna framgång i arbetslivet.

Nu till det viktigaste. Spelet och resultatet. Vackert väder och ganska bra kondition på banan. Anders F sveks av sin vinnarpartner från förra året. Kalle straffades troligen hårt för detta i och med en häftig baksmälla efter en svensexa.

 

Enda smolken i bägaren var att caddiemaster inte hade full respekt för PPP:s flagga och att vi bara fick ha den upp under viss tid. En kraftig reprimand till WGCC:s styrelse är på sin plats. Caddiemastern skall halas för gott....


Årsmöte 2010 hos Melvin

Årets årsmötet hölls hos Melvin. Vissa visa beslut fattades och det verkar som att de, för ovanlighetens skull, kommer att genomföras. Vi skall inte ge Lacke rätt när han efter beslut om spelplats yttrade "Ja då vet vi var vi inte skall spela i år". Protokollet.

 

Johan F (DS) blev jubileumsordförande och Anders F och Adde blev fest- resp. golfrepresentanter.

 

Hela 14 stycken var närvarande. Det var länge sedan vi var så många. Pornogals södra kust skall bli skådeplatsen för golftävlingar i dagarna fyra. Det verkar bli stor uppslutning även till mästerskapet.

Julmiddag

Årets julmiddag aväts traditionsenligt på The Londoners, PPP:s hemvist på Öfre, den 17 december kl 18:30. Särskild inbjudan har sänts.

Adde slog Den Störste i en buske
Adde slog Den Störste på WGCC när slipsfinalen spelades om. Nu i strålande väder. Se referatet.

PPP-Mästerskapet och Slipsens final spelades på Sand GK

Mästerskapet om PPP pokalen om Johan R:sons Vandringspris ledde efter två hårda dagar till en seger för Anders B. Under synnerligen svåra väderleksförhållanden och på en extrem och svårspelad bana använde Anders B  156 slag netto och hela 11 slag bättre än tvåan Johan F. Detta säger en hel del av banan och Anders B:s förkärlek för denna sorts banor.
Anders F tog efter 18 hål en tredjeplats och lyckades i placera sig på en fantastisk fjärdeplats. Här är alla resultaten.


Anders begrundar lyckad månlandning


"Finalen" i slipsen avbröts efter 12 hål på ett regnigt och blåsigt Sand GK. Johan F, även kallad DS, och Adde kunde helt enkelt inte slå bollarna i den blöta terrängen.
Matchen skall spelas om helt i Stockolm. De sportintresserade allmänheten kommer att meddelas resultatet så snart kombattanterna lyckats spela färdigt det antal hål som behövs för ett en vinnare skall koras.

Guldpeggen fick en ny segrare och Guldbrutto antar ett nytt namn

 

Klicka för större....

Anders F fick sin första seger i PPP

Anders F med sin stabile son Kalle kammade hem segern i PPP:s Guldpeggen. Resultaten var mycket bra, alla över 30 poäng och segraren på 39 poäng. Precis som förra året kom försvarande paret som god tvåa, vilket det här året innebar att Johan F och Erik F fick stryka på foten med bara ett poäng med sina 38.

Bobby konstrade till det med att först lämna återbud för att sedan dyka upp ändå. Uppenbarligen blev suget efter en PPP-dag så stor att både Rickard och Bobby helt enkelt sögs till tävlingen och kunde genomföra den på ett bra sätt, Bobbys ryggskott till trots.

 

Guldbrutto blev PPP Foursome Open och vanns åter av Johan och Erik F

Namnbytet till trots så hamnade den åter hos Johan och Erik med deras 26 poäng. Bobby och Rickard "tog rygg" på dem 25 poäng, en bedrift av en spelare med ryggskott; ett fenomen som får Försäkringskassan att dra in alla eventuella ersättningar till Bobby.

Vi förutsätter att Johan har skrivit sådana statuter för PPP Foursome Open att den förblir ständigt vandrande. Johan har ju en fäbless att på tre raka erövra alla pokaler i muggform och om det fortsätter så är nog alla namnkombinationer för priser inom PPP slut.

Varför namnet Guldbrutto borttogs var nog att det påminde för mycket om den informella PPP-tävlingen Guldbrutta. Till skilland från Guldbrutta är PPP Foursome Open en familjetävling.

WGCC blev med Guldpeggen

En klassiker har återvänt till sin födelsebana

I och med att Erik och Johan F tog hem förra årets Guldpegg på Drottningholm så är dessa båda herrar nu värdar på WGCC. Guldpeggen har därmed återvänt till sin födelsebana.

Söndagen den 7 juni kommer PPP ledamöter med barn till Wermdö. Förhoppningsvis har de lagt sina kulor i valurnorna i EU-valet dessförinnan.

Välkomna alla till stat kl 14 men den informella lunchen och uppvärmningen får man inte missa. Missa inte heller att ta med fina priser!

Lottningen klar för Slipsen

Så tar sig den årliga slipstävlingen sin början igen. Som de trendsättare vi är så avskaffade vi själva slipsen redan för flera år sedan och slipsen symboliseras nu av en tennpokal. Under hela den varma sköna sommaren skall det spelas bra och spännande marscher! Och glöm inte att rapportera in resultatet och en liten berättelse till web-mastern. Spelplanen

Lidingö blev till Sand

Har Ola Sand kuppat?

Ola Sand hade knappt hunnit avgå som ordförande förrän Sand åter blev aktuellt. Framröstad bana, Lidingö GK, kan tyvärr inte ta emot oss eftersom de har en nationell tävling aktuell helg (månne Frälsningsarmé - mästerskapet). Styrelsen fattade raskt beslut om att Jönköping skulle stå värd och att Sand GK, som nyligen korats som Sveriges näst bästa bana, skulle få njuta av PPP-ledamöternas swingar. Jönköping kom ju på andra plats i omröstningen.

Alltså, fredag och lördag den 4 och 5 september  spelar vi på Sand GK. Inbjudan

2009  års årsmötet hölls i nya klubblokalen

För andra året i rad var Anders F värd.

Anders F ställde åter upp som värd för årsmötet. Förra årets möte blev så vilt att han var tvungen att flytta till ny lägenhet.

PPP passade på att inviga Anders' nya lägenhet med ett hejdundrande årsmöte i sann PPP-anda: Totalt kaos med ständiga avbrott och utbrott, men som ändå steg för steg förde oss vidare till konstruktiva (nå ja) beslut. Detta har genom åren fostrat PPP-ledamöterna till fullfjädrade krishanterare färdiga att skickas ut på tunga medlingsuppdrag i vilken krishärd som helst ute i världen.

Den riktige ordföranden Ola S bjöd på italienskt (passade bra till den höga italienska stämningen) och vi lät oss väl smaka. Vidare lotsade Ola oss genom nästan hela kaoset fram till allt det som Zingo på ett eller annat sätt lyckades få på pränt i mötesprotokollet

Bland de viktiga besluten kan märkas spel första helgen i september på Lidingö GK samt att Melvin blev ordförande.

Tack Anders F och Ola S!

PPP har vind i seglen

Anders vann dubbelt

 

Två tuffa dagar på PPP:s "stambana" ledde fram till att Anders B vann. Så som varit vanligt detta år avgjordes tävlingen först på sista green. Tobi avgjorde slipsen den 14/8 på sista och Anders B lyckades gå förbi Lacke just på sista hålet!

 

Tio spelade om R:sons pokal. Födelsedag samt skröplighet satte hinder i vägen för en respektive fyra. Den så snillrikt utformade PBI:n (PPP:s Bil Index) visade ett glädjande lågt värde: PBI 1 första dagen och PBI 2 andra dagen. Detta att jämföras med slipstävlingens PBI 3.

 

Hela resultatlistan kan ses här.

 

 

"Den störstes" ande svävade över tävlingen. Med motoriserat kansli for han omkring och administrerade. Han hade så mycket att stå i att han inte hann vara med på gruppbilden före start så vi har varit tvungna att klistra in honom i efterhand.

 

Anders F ordnade traditionellt kräftkalas på Kalvsvik. Massor av kräftor, öl, nubbar, historier och sång. Johan F toppade med PPP-statistik på längden och tvären.

 

 

Efter spelet var det prisutdelning på Kalvsvik. Därefter bar det iväg till Seglarhotellet i Sandhamn. Vi rörde oss alltså i gamla kända farvatten..........

 

 

Här är alla bilderna.

 

Ett stort tack till Styrelsen (Olas S, Johan F och Adde) samt Anders F för ett fantastiskt arrangemang.!

 

Snabblänk till Match-slipsen som i år vanns av TOBI !!!!

Tobi vann för fjärde året i rad

Man undrar vad det ligger för speciellt i Tobis matchspel? Han kan tydligen det där på ett bättre sätt än vi andra. PPP-historia igen: ingen annan har vunnit slipsen fyra ggr i rad.

 

Den här gången var det spännande värre. Först lite hjälp med an wo från Den Störste, som hade ambitionen att ta alla pokalerna i år! Han började ju bra och tog de två första och var uppe i semifinalen i slipsen. Men diskbrocket lade hinder i vägen och Tobi fick bra skjuts upp till finalen.

 

Ganska dåligt spel i finalens första hälft, jämnt dåligt. Bättre spel andra hälften och lika efter 17:e, vad mer kan man begära i en PPP-final spelad av två gamla rävar!

 

Addes utslag på 18:e var nästan out och bollen låg under buskage och andra hinder. Ett fantomslag behövdes. Tobi hade ett bra utslag. Adde slog ett fullkomligt fenomenalt slag rakt in på green och rullande över men låg puttningsbart. Tobi slog två slag för att komma på green.

 

Så vid två för Adde och tre för Tobi så puttade bägge och lade sig båda på sänkarläge. Tobi var övertygad att Adde skulle sänka och vinna. Han missade. Så sjabblade Adde till det ännu mer och missade även nästa putt. Tobi hade bara att putta i, vilket han också gjorde!

 

1/0 till Tobi alltså. Grattis Tobi.

Kolla alla resultaten.

Greensome- foursome på Kungl Drottninghoilms GK 1 juni 2008 - för 10:e gången!!!

Glada dubbla dubbelvinnare

 

Guldpeggen spelades på Kungliga Drottningholms GK i fantastiskt väder. Spelet var över lag bättre än de senaste åren. Banan fick bra omdöme men ansågs vara lite långhårig. Tyvärr noterades att det nyinförda PPP:s bilindex (PBI)* stigit från 2 till 3, ett första tecken på att vi håller på att kanske bli äldre.

 

Johan var lite handikappad med krämpor i ena benet. Men med Eriks hjälp spurtade de i mål med 39 poäng straxt före Melvin och Ulrica på 38. Resten av resultatet kan ses här.

 

Efter spel var det middag i klubbhuset. Lax till förrätt. Denna gång serverades "Biff Gul" som huvudrätt, en barnanpassad variant av den gamla hederliga "Biff Blå" som såg dagens ljus någon gång på 1960-talet på Torpa (officiellt WGCC). I samband med middagen var det traditionell prisutdelning där antalet vinflaskor stadigt stiger i takt med våra barns ålder.

 

Denna gång så spelades det om ett nytt pris om bästa brutto-scoren på foursome-tävlingen. Priset, som skall vara ständigt vandrande, sattes upp av Johan R:son och vanns omedelbart av honom och Eric med 28 poäng! Vi avvaktar med spänning på namnet på det nya fina priset!

Foton från årets Guldpeg

 

*) PBI avser det antal golfbilar som används under en PPP-tävling. Lågt värde skall eftersträvas.

 

Inbjudan till Greensome- foursome på Kungl Drottninghoilms GK 1 juni 2008

Så är det då dags igen. Den första söndagen i juni är snart här och den yngre generationen skall åter guida oss erfarna PPP-ledamöter fram till oanade resultat. Denna gång är det Kungl Drottningholms GK som står värd för spel och "Biff Blå" i samband med prisutdelningen. Krögaren har redan börjat provsmaka sin "Biff Blå" så att den skall vara PPP-mässig.

 

I år är det tionde gången vi spelar om Guldpeggen! Stor uppslutning förväntas detta jubileumsår!

Alltså, väck upp era sönderfestade respektive sönderarbetade (beroende på skede i livet) avkomlingar och gör stordåd: Vinn Guldpeggen!

 

Anmälan senast den 15 maj (men helst tidigare) till lars.alvestrand@alterego.se.

Inbjudan, se här.

 

Lite kuriosa: PPP mästerskapet spelades på Drottningholms GK den 3 september 1982 . Efter 36 hål stod Lacke som vinnare tätt följd av Johan och Ola S.; Klubben döptes om till Kungliga Drottningholms GK år 2002, alltså exakt 20 år efter den stora PPP dagen. Klubben och banan torde vara PPP-mässig.

Banguide

 

 Slipsen för 2008 är nu lottad

Den nya styrelsen har formerat sig och lottat matchslipsen. Se lottningen och förbered er!

       

Vi ser nu fram emot en fantastisk golfsäsong. Den som vill ta en äkta PPP-klassiker måste tänka som följer. Tidig golfträning i match och foursome, för nu på våren och försommaren gäller det att börja klättringen i matchslipsen och att vinna Guldpeggen den första söndagen i juni ute på Kungliga Drottningholms GK.

 

Sedan träning och vinster i matchspel för ännu högre klättring i slipsen för att vinna den. Parallellt hårdträning i vanligt slaggolf för vinst av R:sons vandringspris.

 

All ovan redogjord träning och match-, foursome- och slaggolfsspel medför ju också att man blir en eminent allround golfare och då har man stor chans att även ta hem PPP Open Mugg.

 

Nu tror den ivrige att PPP-klassikern är fixad, men så är det inte riktigt. Taktik får inte fattas en bra golfare. Det gäller att  lägga sig i mittfältet den första dagen på R:sons vandringspris för att sedan, på andra dagen, klättra upp till förstaplats och vips så har man tagit en PPP-klassiker: vinster i Guldpeggen, matchslipsen, R:sons vandringspris, PPP Open Mugg samt Melvins Runner-up pokal. Lätt som en plätt!

 

Vi ser fram emot att någon tar den första PPP-klassikern!

 Årsmötet 2008

 

       

Klicka på bilderna så växer de....

Så har du det nya PPP-året startat med sedvanlig rivstart: PPP:s årsmöte med stor middag med god mat och goda viner samt sammanträde med stort kaos. Den kanske största nyheten blev att WGCC, PPP:s vagga, skall stå som spelplats för kampen om vår nygamla pokal. Två gamla skönheter möts alltså igen efter deras respektive total makover. Vi hoppas att den nya styrelsen kommer att skapa ett riktigt skärgårdsarrangemang av högsta klass!

Vi tackar radarparet Lelle och Anders F för ett bra arrangemang. Lelle stod för mat och vin och stod följaktligen en del vid grytorna. Anders iklädde sig sin hyresvärdsroll eftersom han var lokalvårdare för Lelles arrangemang som s.a.s var centraliserat till hjärtat av Östermalm. Bra ordnat Lelle och Anders!

Protokollet innehåller det mesta.

God Jul och ett Gott Nytt PPP År !

Alla PPP-ledamöter önskas en riktigt

God Jul och Gott nytt år

 

 

Vi blickar tillbaka

PPP är i slutet av dess 36: år men också i slutet av dess 37:e hål. Vi bildades 1971 har alltså ”firat” att vi funnits i 36 år men även att vi i år spelat vårt 37:e PPP Mästerskap. På typiskt PPP-vis så kan vi därför fira dubbelt!

Året har bjudit på sedvanligt spel och får väl anses som en typisk mellansäsong. Vi avslutade med en trevlig julmiddag på The Londoner. Trots att den var lagd lite nära fardagarna innan julafton kunde sju ledamöter komma. För somliga blev det sent….. Johan visade upp en putsad pokal som genomgått a total makeover och som fått ny fot och nya ytterkläder i form av en träfrack av bästa ädelträ med mässingsbeslag och allt. Flygbolagen kan jubla eftersom de lär inkassera dryga avgifter för övervikt när PPP är ute på sina turnéer runt om i vida världen. Tack Johan! Nu finns det plats för 45 nya segerplaketter och det föder ju en del tankar om livet efter detta och vad som skall hända när antalet ledamöter så småningom går nedåt mot noll…………. PPP Museum, Deponering i Skattkammaren på Slottet, Monter på Riksidrottsmuseet??? Frågorna är många och angelägna.

 

Vi blickar framåt

Vi ser fram emot en fantastisk säsong som bl.a. har följande ingredienser:

Årsmötet fredagen den 1 februari 2008. Ny styrelse, ny spelplats, nya föresatser och nya djärva hål……..

Sedan Match-slipsen som kommer att lottas av den nya styrelsen.

Den traditionella familjedagen med greensome foresome och kampen om Guldpeggen spelas i år söndagen den 1 juni (spelas alltid den första söndagen i juni). Vi vet att våra ungdomar gillar denna dagen mer än alla andra under året………

Så har vi naturligtvis årets höjdpunkt PPP Mästerskapet och spelet om Johan R:sons Vandringspris, och alla andra pokaler. Var vi kommer att spela nästa år är fördolt och vi hoppas på visa beslut av den nya styrelsen.

Så blir det höst och uppladdning inför PPP:s julmiddag som i år preliminärt aväts tisdagen den 16 december kl 18:00.

 

Det ryktas

Det kom ett trevligt telefonsamtal till mig för någon dag sedan. Stefan knystade något om att han nog skulle vara fit for fight igen när sommargreenerna öppnar i vår. Välkommen ut på banan igen Stefan, vi har saknat Dig!

 

Mot nya djärvare hål 2008!

 

2007 års styrelse

gm

Melvin

 

Julmiddagen torsdagen den 20:e!

Så är det då dags för den numera traditionella julmiddagen (en gång är ingen gång men två är en vana....). Vi samlas på centralt belägen festplats för en trevlig och festlig julmiddag helt befriad från julmat och fullkorn. Förra året var vi på The Londoner på Karlavägen. I år kommer vi att vara på lokal som är minst lika bra. Meddelas inom någon dag. Förhandlingar pågår.

Johan R:sons Pokal har genomgått a total makeover i ordets rätta bemärkelse och den kommer i sin fulla prakt, inklusive den nya skyddskostymen med rätta PPP-känslan, att visas upp under middagen.

På pokalens sockel finns nu 45 plakett-platser kvar...........................

 

PPP Mästerskapet i Gävle!

 

 

Så är alla samlade i Gävle för att spela om tre pokaler: R:sons vandringspris, PPP Open Mug samt Runner Upp Trophy.

 

Segrare: Johan F vann såväl R:sons vandringspris som Open Mug. Tobi vann Slipsen och Melvin vann Runner Up

 

Slipsen färdigknuten på ett sport- och PPP-historiskt sätt

Tobi besegrade Anders B på 20:e hålet och blev därmed historisk: vann för första gången i PPP:s historia slipsen för tredje ggn i rad. Grattis Tobi som slog in en fantastisk pitch från vattenhinder. Bollen lade sig dös vid pinn. Anders hade att sänka putten för delat hål. Han missade. Fantastisk match som inleddes i hällande regn och slutade i sol. Bannan Avan är otroligt bra. Så ladda för spel i morgon killar!!!

Ställningen i Slipsen

Spänningen stiger med alla matcher som spelas på olika ställen uti Riket. Här kan Du följa ställningen. Glöm inte att rapportera in resultat samt en liten eller stor berättelse till Melvin.

Även foursome 2007 fick kvinnlig segrare!

Det korades ännu en kvinnlig segrare i PPP:s foursome tävlig i och med att Melvin och Ulrica A knep segern straxt före Ander B och Anna B. Ungherrarna i PPP bör ladda inför nästa års familjedag annars så permanentas nog den kvinnliga toppen! Starfältet bestod av 8 par och sedvanligt så avslutades arrangemanget med fin middag och prisutdelning. Anders B svarade för ett utmärkt arrangemang! Banan var i toppskick och det östes idel lovord över den. Bilder (som Adde och Lelle tagit) och resultat.

Familjedagen Söndag den 3 juni 2007

Täby blir även i år arena för spelet om PPP:s Guldpeg, den numera anrika foursome-greensome tävlingen där våra juniorer försöker att driva ut oss erfarna PPP-ledamöter. Det hoppas vi att de kan för vi har nog ganska stor nytta av deras slagkraft.

Förra året togs Guldpeggen hem av Kristina B med viss hjälp av pappa Anders. Spännande att se om formen håller i sig. Det ryktas om ett stort och starkt startfält. Inbjudan.

Matchslipsen lottad

Såsom sanna Retrogardister vill vi bevara slipsen som ju verkar vara utrotningshotad. Å andra sidan införde vi redan för flera decennier sedan en modern virtuell slips att spela match om. (Vår riktiga slips försvann och ersattes ju av en tennpokal)

En del tycker nog att det är lite out att slita en hel golfsäsong för att vinna en slips.  Men i tider, då de sista slipsarna ute i samhället håller på att knyta sig för den eviga nattvilan, så vill vi inom PPP ära slipsen och alltså fortsätta att tävla om den. Därför har lottning skett och spelplanen ser ut som så här.

Spelet om R:sons vandringspris äger i år rum i Gävle

Gävle Golfklubbs bägge banor, Avan, samt Gamla Banan, blir skådeplatsen för 2007 års PPP-mästerskap om R:sons vandringspris med flera priser. Speldagar blir fredag till lördag; 17-18 augusti med hemfärd den söndagen 19:e. Vi bor på anrika CH Hotell med dess Guldbar. Mer om arrangemanget finns i inbjudan. Vidare information kommer under senvåren.

Årsmöte hos Adde med fisksoppa och visa beslut

Årsmötet hölls under sedvanliga solenna och något kaotiska förhållanden. I år avåts soppa, en verkligen god fisksoppa som Adde hade lagat, men besluten blev inte den soppa de brukar bli. Vissa förslag var konstigt nog ganska förståndiga.

Förslagen om spelplats handlade om den svensktalande delen av världen och Åland blev så småningom avknoppat till Östersunds fördel. Vi hoppas att ortsbefolkningen i Östersund också kommer att tycka det är en fördel att i slutet av augusti få så solent besök som av upp till 15 PPP ledamöter.

 

Klicka på bilden för större bild

Klicka här för fler gruppbilder

Lelle blev ny ordförande och han kommer att styra PPP under kommande året tillsammans med två andra gamla Östra Realare Bobby och Melvin. Mötesprotokollet ger en ganska bra men glättad bild av vägen fram till de visa besluten. Adde avtackades som ordförande och speciellt som värd, kock och munskänk.

Julmiddagen avåts med jul-knappar till alla !!

Som en solenn avslutning på jubileumsåret 2006 avåts julmiddag på The Londoners. Hög stämning och godkänd mat i trevlig pub-miljö. Inga flugor i soppan......

"Alla" var nästan där, bara Bobby och Ola S saknades. Jultomten i Johan F:s skepnad var i högform och utdelade "jul-knappar" till alla, vilket måste betyda att vi alla varit snälla under jubileumsåret. Särskilt snälla har nog ända donatorerna varit, så stora tack till Bobby, Anders F samt Johan F! Nya Wind-stoppers, tröjor, medlemsnålar samt manschettknappar. Kanske blir det flaggor nästa år???.....

Styrelsen, Den Magnifika, har låtit konvertera smalfilm och gammal analog video till DVD. Här två små smakprov. Färdig DVD beräknas vara klar till årsmötet hos Adde fredagen den 2 februari 2007.

PPP:s Julmiddag år 2006

Julen firas in och ett jubileumsår firas ut av ledamöterna torsdagen den 14 december kl 18:00 på the Londoners, Karlavägen 52-54. Alla kommer, som det brukar heta. T.o.m. tomten har lovat att komma!! Det är ju jubileumsår. Inbjudan.

Hjärtligt välkomna!

35 år sedan första PPP Mästerskapet spelades den 9 oktober 1971

I dag den 9 oktober är det exakt 35 år sedan det första PPP Mästerskapet spelades på Wermdö Golf & Country Club i ganska bra höstväder. Detta skall vi fira i dag genom att publicera den första delen av PPP Årsbok i Web-format. Det som nu publiceras är de första 25 sidorna fram t.o.m. 1977 års mästerskap.

Styrelsen - Den Magnifika - har för avsikt att detta kopieringsarbete skall vara klart till PPP:s jullunch går av stapeln torsdagen den 7 december varvid exemplar av årsboken skall delas ut till PPP ärade medlemmar.

Det är en fantastisk uppgift som Ola S har gjort genom att ta initiativet till och förandet av PPP:s Årsbok. Tack Ola S!

PPP Mästerskapet blev lyckat med ny vinnare och allt!.

Johan Robbert blev flugornas herre i Kalmar

 

 

Alla vinnarna samt tvåa och trea i R:son

 

Det blev tydligen outsidrarnas år i år: Johan R vinner med klar marginal efter strålande spel och en, av vissa, ringaktad styrelse svarar för ett lysande arrangemang i Kalmar! Grattis Johan till en populär seger, nu är du en av de som har en liten ikon i PPP:s adressbok.

Johan sätter segerputten

Varmt och ganska soligt väder med några små stunder av regn omgav spelet på Kalmars två bra banor. De flesta tyckte att den blå var snäppet bättre än "den andra". Vinnarresultatet blev exakt detsamma som förra året i Skottland, 148 slag.

Mästerskapet bjöd på två andra nyheter: Anders F som skakande bartender samt hans och Bobbys donation av svarta PPP tröjor och Windstoppers. Tackar!!! Fler storartade donationer emotses och det ryktas av PPP flaggor till nästa år. Resultat samt lite mer bilder.

 

Tobi knöt slipsen

Efter en bra och spännande match så vann Tobi slipsen på torsdagen på Kalmar GK. Conny blev slagen med 2/1.  Resultat

 

Övriga resultat

Muggen vanns av instiftaren själv, Anders B, i hård strid med Bobby, resultat.

Runner-up vanns av Conny som avancerade två steg från 13:e till 11:e placering. Tidigare vinnare har bara avancerat 1 placering. Resultat.

 

Uteliv

Flugskämten surrade under hela helgen och vi fick använda Radar för att värja oss. Tre goda middagar på Kalmars tre bästa restauranger samt vissa små strandhugg på pubar gav oss en hygglig inblick i Kalmars uteliv. Vinkännarna hade bråda aftnar och detta kulminerade i ett underkännande av en Jeroboam på 3,5 liter, synd på så rara druvor!

Till nästa år så kanske vi skall välja någon av de ännu större flaskorna, det är ju ändå PPP det handlar om!: Rehoboam (4,5 liter = 6 helflaskor), Methusalem/Imperial (6 liter = 8 helflaskor), Salamanazar (9 liter = 12 helflaskor ), Balthazar (12 liter = 16 helflaskor), Nebuchadnessar (15 liter = 20 helflaskor) Merchior (18 liter = 24 helflaskor), och "Maximus" (230 liter = 173 helflaskor). Själv skulle jag dock inte vilja sitta med vid bordet när ett förnämt franskt vin av bästa årgången i Maximus-kostym blir underkänt och tillbakaburen...... (Varför flaskorna fått sina namn efter bibliska kungar vet inte ens jag med min sakrala bakgrund)

 

Segrarens Krönika

Segrarens Krönika 2006 författad av Johan Robbert

Slipsen är snart färdigknuten! Final mellan herre och dam.

Snart är slipsen färdigknuten! Final kommer att spelas av en herre och en dam för enligt insända spelarberättelse så spelade den ena finalisten tidvis som en kärring och den andra hade verkligen hår på bröstet(n) en fin mix att se fram emot så här när prideveckan har startat........

Finalisterna är utsedda av sig själva och eller av deras motståndare vilka berett finalisterna väg fram till finalen genom att ömsom vika sig i förväg (s.k. WO) och ömsom dukat under av det svåra motståndet. Vi ser fram emot att få se vem av de båda finalisterna – i år en herre och en dam! – som så här i dataåldern virtuellt skall knyta den virtuella slipsen samt IRL (in real life) tar emot bucklan.

 Resultat

 

Slipsen har börjat knytas igen!

Adde är först ut att rapportera vinst i slipsen. Här kan ni fälja slipsvinnarnas framfart fram till pokalen. Resultat

 

Historiskt på  Familjedagen på Täby GK

För den som är kalenderbitare så ser årets resultattabell ut att vara lite upp och ner, en åsikt som troligen delas av herrar Cleason som i år kom sist efter att förr om åren ha varit cementerade i toppen. Kanske var de lite cementerade i knoppen i år?

 För första ggn vann en kvinna PPP:s Guldpegg och alltså ett officiellt PPP pris: Anders och Kristina B vann. Ett stort grattis! Anders har  varit och nosat på PPP:s alla olika priser och tyckte uppenbarligen att det i år var dags att även ta hem Guldpeggen för att hjälpa Kristina med heminredningen, för det blir väl hos henne som Guldpeggen övervintrar!? Anders har nu vunnit alla utom en av PPP:s olika eftertraktade pokaler eller priser.

Årets familjedag hade bra väder och avslutades med sedvanlig prisutdelning efter att "Pripps-Blå" hade intagits. Resultatet. Bilder.

 

Inbjudan till PPP:s Familjedag och spelet om Guldpeggen 4 juni 2006

PPP:s medlemmar med egna och/eller andra PPP-medlemmars barn är hjärtligt välkomna till foursome-greensome på Täby GK söndagen den 4 juni med första start kl 13:00. Se inbjudan.

Inbjudan till PPP:s 36 Mästerskap den 18-19 augusti 2006

PPP:s ärade medlemmar är hjärtligt inbjudna till det 36:e mästerskapet som spelas på Kalmar GK den 18-19 augusti. Allt är klappat och klart för en rafflande helg.

I samarbete med Kalmar GK och PPP:s Golfkommitté har så starttider bokats i enlighet med denna uppställning vari även banguider återfinns.

I år spelar vi om slipsen för 32:a gången - lottat och klart

Och så skall slipsen knytas i år igen - för 32:a gången! Lottat och klart av styrelsen ("Den Magnifika")

Årsmötet hållet i lugn och ro hos Lacke

Årsmötet hölls i lugn och ro och med glad stämning. Maten och dryckerna var utmärkta.

Lacke bjöd på utmärkt mat och dryck och själva årsmötet flöt fram med dess hjälp snabbt och odramatiskt och vi nådde fram till visa beslut i rekordtid. Detta underlättade för Zingo som slog rekord med protokollskrivning. Aldrig förr har protokollet funnits utskrivet och distribuerat redan när PPP:s ledamöter vaknade nästa dag och aldrig har det varit så kort och koncist!

Zingo Sekreterare

Inga kommentarer

Gruppbilden togs i och med att det första rykande exemplaret av PPP:s nya almanacka presenterades. Fler bilder och film kommer inom kort.

PPP Mästerskapet jubileumstävlingen 2005- Anders B vann på 148 slag

Mästerskapet spelades på Prestwick St Nicholas Golf Club i Skottland den 26-27 augusti.

Anders B vann efter att favoriten Tobi inte infriat skottarnas - eller mer exakt skotskans - kanske för höga förväntningar. Det har sina skotskrutiga skäl med kanske för mycket tandborstning både i baren och annorstädes......

Johan F tröttnade på de fyra sista hålen och kunde inte svara upp mot Anders fina links-spel. Det är ju inte för inte som Anders har Ljunghusen som hemmabana.

Omväxlande väder, där toppluvor var åtråvärda, på en härlig skotsk golfbana som faktiskt var något äldre än PPP (banan grundades 1851).

Segrarens Krönika för 2005

Klicka på denna teleöverförda bild

Ledamöter med Den enda godkända

 

Hela Resultatlistan.   

 

Bilder från mästerskapet (byggs på vart efter de kommer in..)

 

Kalenderbitaren klickar och de allra flesta resultaten från PPP:s första 35 år finns i databasen. Alltså bara att klicka sig fram.

 

Liten rapport från Johan F från första dagen

Som Johan uttryckte det: Många har placerat sig för ett bra utgångsläge att ta hem Runner-up priset, men ansåg ändå att fyrklövern i täten nog var de som skulle göra upp om segern.....

Det kan noteras att Två av De Stööörste ramar in spelfältet, vilket förvånar.

I dag på den andra dagen är vädret lite sämre. c:a 15 grader, blåst och regnskurar. Spännande att se vilken som klara detta väder bäst i kombination med banans karaktär.

 

En liten fundering....

En liten fundering kring det formella eller det informella, beroende hur formell man skall vara.

Under ett antal år har vi hanterat uttryck som "De stööörsta" och "Den stööörste av de stööörsta". Alla vet vi vad som menas. Alla tycks också har accepterat innebörden.

Vi som har en viss juridisk skolning associerar med någon sorts sedvanerätt. För inget finns stadgat om "De stöörsta".

Ingen av oss tvivlar att "De stööörsta" är tre till antalet och att dessa tre är Johan F (för övrigt "den stöörste av de stöörsta"), Bobby samt Lacke. Så långt helt glasklart. Glasklart är också att alla accepterar och ganska pietetsfullt vårdar företeelsen.

Jag tror också att alla vi är nästan helt säkra på att epitetet "den stööörste" hänför sig till antalet segrar. Helt klart är det dock inte vilka slags segrar, men jag tror att pokalsegrar väger otroligt tungt, ja kanske är det enda som räknas. Lite mer osäkra blir vi nog om antalet segrar för att räknas till "de stöörsta". Ännu mer osäkra är vi nog om vikten av att ha vunnit den gamla pokalen eller R:ssons pokal. Och ännu ännu mer osäkra är vi nog huruvida fler än de tre nu "stööörsta" kan utnämnas eller rentav automatiskt bli till eller om det alltid skall vara just tre.

Alltså ganska intressanta frågor nu när Anders B tagit sin fjärde inteckning i pokalen vilket är lika många som Lacke har. Jag tror att "de stööörsta" har något att tänka på. Eller är det rent av så, att vi alla har något att tänka på. Formellt eller informellt.................

Sedan det där med jubileum. JUbileumstävlingen gick av stapeln. I sann PPP-anda sitter man inte och väntar utan tar för sig av det goda. Alltså både tjuvstartar vi och drar ut på jubileerna. I år spelades den 35:e tävlingen, men nästa år det ju det "riktiga" 35-års jubileet!? (1971-2006). PPP är alltid värt att firas men kanske extra mycket i år och nästa år.

/Melvin

Svar och med-/mothugg väkomnas till webmaster

Slipsen åter knuten

I år spelades finalen i slipsen på den skotska banan Prestwick St Nicholas Golf Club 

Snabbreferat (mer följer senare): Finalen gick i dåligt väder med regn och blåst. En svår bana blev ännu svarare. Men Tobi tog trots allt hem spelet och en av de stöööörste fick se sig besegrad.

Resultat.

 

PPP familjedag - Foursome vanns av Melvin och Christoffer

I år spelades foursome-tävlingen på Täby GK den 5 juni.

Eftersom WGCC byggs om så har foursome-tävlingen flyttats. Täby GK visade sig vara en utmärkt bana och alla trivdes fint i duggregnet. Tävlingen vanns av de två (t)unga spelarna Melvin och Christoffer Källén. Den förste kort/rakt-slående och den andre väldigt långtslående. Banan verkar vara designad för detta par!

Vacker bana. Grön som alla svenska golfbanor i år. Evenemanget avslutades med traditionell meddag med oxfilé och prisutdelning. Vissa yngre deltagare hördes grymta en del över att bearnaisesen och pommes fritten saknades..... men annars var det ett ypperligt anordnat evenemang!!! Tack Adde!

Bilder och Resultat.

Slipsen har börjat att knytas

Matchslipsen är så nära PPP kan komma ett knytkalas.

Lottningen för jubelåret 2005 är nu klar. Se spelschemat.

Som vanligt gäller - förutom att vinna själva matchen - att vinnaren skickar in resultatet till Melvin samt också en liten berättelse om vad sig förevarit före, under och efter matchen.

 

Årsmötet avlöpte stillsamt men varade länge

Årsmötet varade ovanligt länge. Vi för se om detsamma är fallet med besluten detta år.

 

Årsmötet varade ovanligt länge. Deltagarna skingrades först sent på nattkröken. Inga hade "brådskande ärenden" ute på stan. Tobis arrangemang var allmänt uppskattade. God mat och dryck gjorde att flera medlemmar senare i veckan fick ringa runt och fråga vad som egentligen avhandlades och, framför allt, vad som beslutades.

 

Som tur är har vi vår ständige sekreterare som med sitt fotografiska minne ger oss en, låt vara vinklad,  ögonblicksbild av händelserna och besluten. Se protokoll. PPP-besluten är lika flyktiga som den yvigt inmundigade mötesdrycken. Så det kanske inte hjälper med Anders B:s fotografiska minne. När dimmorna lättar framåt augusti så kanske vi finner oss stå på första tee på Arboga GK eller någon annan hemtrevlig familje-bana. Besluten brukar ju på senare år "slica" en aning........

Lite bilder från årsmötet.

Årsmöte fredagen den 4 Februari 2005 hos Tobi i Stockholm

Årsmöte kommer att hållas stadgeenligt ("första fredagen i februari") på Tobis kontor i centrala Stockholm fredagen den 4 februari. Kallelse kommer att sändas ut. Hitta rätt till Oxtorgsgränd 2

 

Årsmötet kanske kan betecknas som ett av de viktigare eftersom den tidigare utsedda kommittén som skulle utreda och ge förslag om 35-årsjubieumet äntligen kanske kommer med förslag. Vi alla (andra) hoppas att vi kanske skulle få någon fingervisning om de eventuella visa förslag som kommittén kommer att presentera. Vi hoppas också att förslagen är genomförbara i praktiken så att inte jubileet firas på typ Alec's Golf i enlighet med fin tradition av yviga beslut som fram på tidig sommar bantas ner till lokala arrangemang - ofta kanske väl så bra!

Men lite festligare kanske det skall vara ett sådant här år!?!!

Johan vann ännu en seger ! Nej, två var det!Johan F vann en dubbelseger på Åda Golf & Country Club i värdens och värdinnans ände. På fredagen (27/8 2004) spelades nitton hål, varav 18 tillhörde PPP-mästerskapet, medan det nittonde hålet var utslagshålet (sic!) i Match-Slipsen. Johan låg tvåa efter Adde när arton hål spelats men vann det 19:de mot Anders B och därmed Match-Slipsen. Låter kanske lite invecklat för den oinvigde, men så skall det ju vara. Johan vet i alla fall hur slipsen skall knytas!  Han har ju knutit den 10 ggr nu. Se mer om Match-Slipsen i artikel här nere.

Så på lördagen avancerade Johan upp och vann sin nionde pokalvinst! Det var åtta år sedan senaste vinsten. Grattis Johan till en fantastisk återkomst upp till toppen. Resultat.

I år utdelades det fler bucklor än någonsin. Förutom R:sons pokal: Slipsen till Johan F. Muggen till Adde. Runner-upp till Ola S samt PVP, Pullornas Virtuella Pokal, till Lene. Den sistnämnda pokalen av mer dagslände-karraktär.

Ja, apropå PVP så duggade nyheterna tätt i Trosa. För första gången deltog en hund (voff, voff på dig Tiggy) som skötte sig kanske bättre än de flesta andra... Sedan slog en PPP-ledamot ut från röd tee för första gången. Lelle testade pensionärslivets privilegium. Sedan försöker Conny att komma försent så att han skall kunna "glida in" i ledarbollen. Snyggt jobbat. Och så dricker damerna champagne ur R:sons pokal!

Ett stort tack till velour-styrelsen för ett bra arrangemang på Åda och i Trosa. Ett ännu större tack till Galamiddagens värdar för en utmärkt avslutning. Äntligen fick vi lammkött. Låt vara inte levererade med helikopter. Men ändå............

Bilder an masse

Slipsen är lång - får knytas på två olika banor

Här en första rapport från finalen, som fortsätter på fredag:
 

Finalen startade på Kevinge 23/8 vid 16.30-tiden i utmärkt väder.

 

Matchen var jämn de första 9 hålen med liten fördel Anders. Anders ryckte dock på 10:e och 11:e med bra pars och gick till 3 upp. Johan kontrade direkt, bl.a. med sin tredje birdie för dagen, och efter 14:e var det all square. På både 15:e och 16:e hade Johan chans att gå 1 upp men när vi drev i skymningen på 18:e var det fortfarande square. Johan slår i fairwaybunker medan Anders får en klocka mitt i banan (115 m från flaggan). Johan slår ett utsökt träslag och får efter en knepig pitch sin bogey. Anders blir lite adrenalinstinn och hamnar på green men säkert 25 meter förbi flaggan. Matchputten på cirka två meter blir lite kort och vi är all square efter 18!

 

Nu har mörkret lägrat sig rejält och vi beslutar att fullfölja finalen på fredag efter första PPP-ronden. Vi är båda nöjda med matchen som var välspelad, spännande och trevlig.

 

/Anders

 

Matchen slutspelades efter första dagens spel i PPP-Mästerskapet. Herrar Anders och Johan gick ut med en nyfiken skara åskådare på Åda G&CC:s första hål. Johan vann hålet och därmed slips och pokal. Grattis! Slutresultatet för 2004.

Slipsen har sakta börjat knytas!

Zingo zegrar - och zätter ztandarden
Först ut i matchspelet blev Zingo och Anders F. En spännande match som Zingo refererar på ett föredömligt sätt. Zingo zätter ztandarnden för matchreferat. Flera sådana vill vi ha! Och flera sådan har vi fått, Bra!!!
Så titta in på matchslipsens resultatsida lite då och då för att följa spelet!

Familjedagen som vanligt lyckad

PPP Foursome tävlingen vanns i år igen av Adde och Olle.
En sedvanligt trevlig och bra arrangerad tävling som nu nått traditionsstatus - på många sätt.
Vinnarna kommer för att stanna. Clesons vann de tre första åren. Efter mellanspel av Sandströms verkar Hägglunds ha kommit för att stanna. En uppgift för oss andra att försöka förändra!
Resultat

Roligare än så här är vi inte om inte det finns en dansk fotograf.
Spelet och resultaten var mycket bra. Snabbaste rundorna på de sex åren som vi spelat om Guld-peggen.
Efter sedvanlig Biff Blå förrättades så prisutdelningen.
Bildgalleri där stolta fäder visar upp sina PPPPåläggskalvar.

Bobby hyllades förtjänstfullt för initiativet att starta denna illustra tävling och han fick också i uppgift att rycka in som prisutdelare eftersom arrangören Adde inte kunde dela ut Guldpeggen till sig själv och Olle. Men Bobby verkar vilja stjäla showen - och priset.... Se själv på denna lilla videosnutt:

En liten föraning om vad som komma skall..........

Golfens historia i Vetenskapsradion

Inom en snar framtid kommer en ny sluten, spännande värld att öppnas för PPP:s medlemmar. Den efterlängtade lösenordsskyddade delen är under test. Dessutom kan rörliga bilder lagras och visas på siten.
Här ett litet test-alster i sann PPP-mässig stil. Njut! Om Du inte kan se videon så måste ladda hem RealPlayer (gratis)
Sveriges golfrötter
Sändes Torsdagen 13 maj 13.20 i Sveriges Radio P1, Vetenskapsradion Historia
Lyssna!

PPP-Mästerskapet i Trosa 27 - 29 augusti 2004

Ja, så skall vi så äntligen och samfält besöka Trosa, världens ände - ett mål som PPP länge haft .
Fredagen den 27 augusti till söndag morgon den 29 augusti blir inte Trosa sig likt.
Styrelsen har valt att mästerskapet skall spelas på Åda Golf & Country Club, en bana som förhoppningsvis skall vara PPP-mässig.
Valet av bana har nog också påverkats av det faktum att Tobi och hans familj är medlemmar i Trosa GK och medlemmar av familjen Widemar behöver alltså inte besöka Åda G&CC efter PPP:s härjningar där, vilket i sin tur medför att PPP kan ta ut svängarna lite extra. Så att säga.
 
Trosa lär ha ett ganska välutrustat sjukhus och en väl fungerande  ambulans-service så även Conny kan känna sig säker under måltiderna.

Mer om PPP-mästerskapet 2004
Fler PPP aktiviteter

Hitta till Widemars Alphydda
Hitta till Åda G&CC

Artikel om Åda G&CC i tidningen Allt om Golf

PPP Foursome på Wermdö söndagen den 6 juni

Välkomna till 2004 års PPP-Foursome på WGCC
Söndagen den 6 juni 
Kl 12.30  Lunch för de som vill (egen betalning)
13.30 Träning för de som orkar
Kl 13.55   Samling och information vid puttinggreen
Kl 14.05 Första start
Kl 20.00 Serveras ”Biffen med tillbehör” (egen betalning)
Därefter Prisutdelning!

Spelform: Foursome-Greensome, 18 hål, poängbogey, full hcp.
Vem får deltaga? PPP-medlem + PPP-medlems barn.
 
Bidrag till prisbordet mottages tacksamt.
Välkommen till en heldag på Wermdö Golf & Country Club.
O.S.A. 20 maj 2004
  Adde Hägglund 0734-43 99 05

Adde1@bonetmail.com

Matchslipen framlagd för knytning

Matchslipsen är inte knuten, men framlagd, nypressad och klar att bli knuten av den bäste av alla PPP:s medlemmar.
Det kan väl sägas rent ut: slipsen är i sig inget att försöka erövra. Inte heller den medföljande bucklan är i sig någon höjdare trots dess resliga utseende. Men det är däremot äran och möjligheten att spela flera spännande matchrunder tillsammans med PPP-medlemmar. Själv har jag bara, som högst, förmått spela en match per år.
 
Som vanligt kommer vi att kunna se utvecklingen av slipsspelet genom att besöka PPP-siten regelbundet.
Detta förutsätter att vinnaren via mail till undertecknad rapporterar resultat direkt efter spelad match; gärna med en trevlig berättelse om bana, motspelare och spelet.

Här är årets lottning.

/Melvin

Nyheter på det nya året

Årsmöte hölls fredagen den 6 februari kl 19:00 på Litorinavägen hos Anders F
Den skrockfulle och sedermera allmänt fulle värden ville till en början inte duka för tretton vid middagsbordet. Alla fick så småningom vara med om den goda middagen bestående av sill/ägg-röra på gott grovt bröd, god gryta samt ngt till efterrätt som redaktören inte kommer ihåg trots att han tillhörde den illustra skara av tre personer som var nyktra.

"Det är bra som det är"
Förhandlingarna tog sedvanlig tid trots att inga inval eller uteslutningar var på tapeten. Det hördes faktiskt ett allmänt muttrande  "Det skall varken komma in några eller uteslutas några; det är bra som det är!" - yttranden som naturligtvis ingen efteråt känns vid, trots att det är helt PPP-mässigt (Att kunna men inte vilja).

Vad som avhandlades i detalj kan läsas i protokollet, som detta år redan är justerat.

Historiskt beslut
För första ggn i PPP:s anrika historia klubbades en årsavgift igenom. Detta väckte starka känslor hos många. Tyvärr får väl undertecknad web-redaktör ta på sig en liten liten skuld i det att jag bara ville att vi gemensamt skulle betala en kommande faktura för årshyra (c:a 500 kr) för web-servern.

Passaren från skoltiden tas fram
Vi skall spela PPP-mästerskap inom en radie av 10 mil räknat från Kungliga Slottet (det i Gamla Stan alltså och inte det i Brunei). Skolatlasen kom inte fram i och med att Åland helt frankt förklarades ingå i denna 10-mila radie.

Bilder från årsmötet.

Segarens Krönika. Ny tradition inleds
Anders Bladh inleder nu en tradition, att PPP-mästaren skall sammanfatta såväl årets tävling som det gångna PPP-året sett ur segrarens synvinkel.
Först på plan blev alltså Anders B, som kanske lite väl mycket koncentrerade sig på själva PPP-mästerskapet, men det kan man ju förstå så här efter nästan tre raka PPP segrar. Anders har hunnit med krönikor för både 2001 och 2003. Tack Anders!

Isabella finns på nätetet
Till allas (?) glädje finns nu Isabella och andra lite mer udda alster på nätet. Kolla, och livet och festen blir med ens lättare att leva. Leta under snusk.

Lätt att skicka grupp-mail till alla i PPP
Högst upp på sidan Adresser finns en samling mailadresser. Kopiera alla och klistra in i adressfältet på ert mailprogram, så får alla mail. Förhoppningsvis är den listan alltid uppdaterad.

Anders B vann igen!

   

Anders B vann 2003 års PPP Mästerskap och tog hem Johan R:sons Vandringspris för tredje gången på fyra år.

 

Man kan fråga sig vad som ligger bakom denna framgång. Redaktionen för PPP:s hemsida har emellertid luskat ut en av anledningarna:

Anders spelar nu förtiden alltid i Lacoste-tröja - företrädesvis röd - på finaldagen; en satsning som visar sig gå hem. Vid sidan av detta spelar han fantastisk golf på svåra banor, vilket också kan bidra till de bra resultaten på senare år. Grattis Anders! Du kan gå in på adress-sidan och kontrollräkna dina bucklor.

 

Som god tvåa kom den störste, som redan på fredagen hade visat framfötterna. Trea blev Ola S och Bobby. Se resultatet


Vi spelade på Långe Erik, som verkligen var lång och med stora greener.

Muggen togs också hem av Anders B.

Anders vann PPP Open Mug med resultatet +6.
Resultatlista:
Anders B +6
Ola S +12
Adde +15
Bobby +15

Alla pokalvinnarna

Detta foto (det går som vanligt att förstora om ni klickar på det) avslöjar en helt ny företeelse i PPP:s anrika historia; en företeelse som vi nog kanske får räkna med om vi inte tar tag i problemet med allvar. En ny medlem (?), herr Altzheimer, har smugit sig in i våra led.

JohanF markerar tydligt att han har vunnit PPP Slipsen men inte har fått mottaga ngn buckla och slips. Anders B markerar med ett ölglas att han vunnit men heller ej tagit emot ngn mugg. Skärpning föregående års Mugg- resp. Slips-vinnare men ett stort tack till DHL.

Det kanske är passande i detta sammanhang att upplysa om att man kan skriva till PPP:s sittande ordförande genom att använda följande adress: chairman@pappaspp.com. Mail till den adressen går alltid fram till ordföranden. Man behöver alltså inte komma ihåg vem som är ordförande........

Fantastiskt arrangemang.

Årets PPP Mästerskap avlöpte i ett lugnt tempo på Ekerums Golf & Resort på Öland. Inga kända skandaler har hittills rapporterats in. Flosse är förtjänt av en lagerkrans:

 Flosses arrangemang var synnerligen bra trots två grava missar (att inte Flosse hade bäddat sängarna samt visst regnväder under lördagen). Men han är värd en lagerkrans ändå!

Arrangemanget toppades av goda middagar och kanske speciellt kräftmiddag uppe i tornrummet med magnifik panoramautsikt över golfbanan och Kalmarsund.

Vår egen ganymed Tomas passade upp oss förträffligt vilket kanske gör att kommande årsmötes dagordning utökas med en punkt, nämligen frågan om inte Tomas skall utses till PPP:s Försteganymed och sålunda skall följa med på alla PPP:s resor runt om i golfvärlden.

Johan R tog sin första pokal

Den nyuppsatta bucklan PPP Mevins Runner-up Trophy togs hem av Johan R som bitvis var i synnerligen god form på den långa banan. Det blev Johans första inteckning i ngn PPP buckla.
Resultat

Danska bilder
Efter exakt 15 år har vi åter en danska som grupp-fotograf. Årets danska är dock lite bättre än den föregående men kanske inte lika rolig....

 

Hemsidan kommer nu att uppdateras löpande under ett antal dagar med bilder och text. Det finns många bilder att iordningställa för publicering. Vänta bara......
se bl.a. fotogalleriet

 

   

Johan knöt slipsen

Johan är i synnerligen god golf-form igen. Först en knapp seger över Zingo på artonde hålet (1/0) i slipsen och sedan en andraplats på själva mästerskapet. se resultaten för 2003

 

 

Nytt vandringpris instiftat

Melvin har satt upp ett nytt vandringspris i syfte att öka spänningen i PPP Mästerskapet. De spelare som efter första dagen har låga placeringar skall få ett submål: att erövra PPP Melvins Runner up Trophy. Läs mer

 

Störst är ändå störst......

Störst är ändå störst! Johan F kommer igen och spelar final mot en annan gammal räv (dock bara tvillingbror till en av De Stora): Zingo. Det artar sig att det den 22 augusti blir en av årets stora sporthändelser på Ölland. Se slipsen!

 

Ölland i stället för Klockrike

Enligt god tradition ändrades ett lockande utlandsalternativ - framröstat i demokratisk anda - till ett enväldigt beslutat svenskt alternativ. Det känns tryggt att veta att beslutsstarka personer är beredda att fatta såväl bekväma (=kort resväg) som obekväma (=sämre väder) beslut! Vi ses på Ölland! Kolla Ekerum: http://www.ekerum.com samt banguide.

 

PPP:s Familjedag söndagen den 1 juni

PPP:s traditionella familjedag hölls den 1 juni med god uppslutning av såväl gamla som unga. Mer Vinnare familjen Häggström. Spelform: Foursome-Greensome. 18 hål, poäng-bogey, fullt hcp.
 

Grattis Adde till seger och till uppladdningen inför nästa års arrangemang. Tack Ola S för ett trevligt arrangemang!!

Se fler bilder

 

Lättare att korrespondera med rätt ordförande

Förenklat sätt att skriva till vår ordförande:

chairman@pappaspp.com

Det går naturligtvis bra att skriva till sittande ordförande på hans ordinarie mailadress, men denna adress går automatiskt till rätt sittande ordförande. Kan vara bra för de som glömmer saker och ting, såsom pokaler, muggar och slipsar.

Slipslottningen klar

Nu är lottningen klar i slipsen. Här finns länken till det interaktiva spelschemat.

 

Liksom förra året så meddelas resultatet till Lacke och Melvin via mail tillsammans med några träffande kommentarer om spelet. Se förra årets schema med en del kommentarer.

 

PPP-Årsmöte 2003

Vi tackar för trevlig afton hemma hos HC. God mat och dryck!

Vad som beslutades där, ser vi alla fram emot att få ta del av. Vi väntar med spänning på Anders protokoll!

 

Dock kommer vissa ihåg att vi skall spela Mästerskapet i Verbier c:a 20-24 augusti. Planeringen lär redan ha startat, så vi väntar på vad Bobby, Anders F och Melvin (adjungerad) skall lägga fram för aptitretande förslag.

 

Här några bilder så länge. Bilderna tagna av HC.

 

Rakt framifrån

Från Höger

Också från höger

 

 

2002 års PPP Mästare

 

Bobby Vann Pokalen och Muggen.

 

 

Klicka!

 

Resultaten kan ses här.

Vill ni se alla resultat genom alla åren - inkl. 2002 - så klicka här.

Bilder.

 

Två fantastiska dagar och två mindre fantastiska kvällar i Linköping!

I strålande sol och med medelhavsvärme (den Norra Banan kanske var svalare?) spelades så 2002 års PPP-mästerskap på Landeryds Södra Golfbana. Slutresultaten var skrämmande lika förra årets. Vinnaren Bobby på 147 slag och tvåan Lacke på 151 slag, alltså exakt samma som förra årets ett resp tvåa!

 

Uttrycket "den störste av alla stora" måste nu skrivas om eftersom Bobby gått upp på 8 segrar, precis som Johan F har. "De största av alla största" heter det tills vidare.

 

Banan ansågs av en del som "inte PPP-mässig". HC kom med progressivt förslag att tävlingen, så här i efterhand, skulle ogiltigförklaras och att en ny mer PPP-mässig tävling skulle hållas i Verbier nu i oktober. Så talar en värdig och innovativ jumbo. En hake är kanske att en av de tilltänkta värdarna är just årets vinnare.................

 

10:e hålet gillades inte av så många. De flesta tyckte istället om det 18:e där birdies haglade. Men det var just på 18:e som locket lades på för Lacke i hans försök att hinna ikapp Bobby. Lackes inspel hamnade långt förbi green och bedömdes, efter mycket om och men, för out. Därefter utspelades en märklig scen.

 

Tävlingsledning och den ständigt ilande ordföranden ska en eloge för bra arrangemang.

Linköping visade upp ett nästan exotiskt ansikte på kvällen. Mycket folk och musik, alltså mycket att titta på. Eller som en PPP medlem uttryckte det: "Så nära och ändå så långt ifrån."

 

 

2002 års slipstävlings resultat.

 

Familjedag i förändring

Segersviten för Claesons bröts

För första gången så blev Richard och Bobby snuvade på segern i greensome-foursome-tävlingen. Ola S, med inlånad spelare - Hans -  från Hägglund-stallet, spelade in hela 41 poäng och tog hem Guldpeggen.

 

Tävlingen gick i ett strålande väder och hade som vanligt förnämligt administrerats av Bobby, som emellertid ser sig tvungen att lämna över arrangemanget till de nya vinnarna. Ola S ser med glädje fram emot arrangörskapet för nästa år.

 

Resultatet i korthet (mer kommer):

 

1. Ola Sandström - Hans Hägglund

2  Lelle och Sara Falkenberg

3.Anders och Kalle Florén

 

Bilder. mer kommer

 

Flytt-traditionen håller i sig! - PPP Mästerskapet i Linköping 16-18 augusti

De fyra senaste årsmötena har vi klubbat igenom utlandsäventyr. För tredje gången backar vi hem till de svenska golf- och dansbanorna. Så nu vet väl alla att Linköping är årets slagfält.

Ola-Hans-Christer är golfens svar på fotbollens Lars-Tommy och de har ordnat ett bra reservalternativ istället för Tyskland.

PPP:s Familjedag på Värmdö

 

Årsmöte

För fjärde året arrangeras PPP:s familjedag på WGCC söndagen den 9 juni.

Första start sker kl 14:00. Efter spel sker prisutdelningen i samband med den traditionella söndagsmiddagen på klubben.

Vem skall bryta familjen Cleasons dominans, för det är väl inte så att Bobby och Richard skall vinna en fjärde gång på raken!? Alltså skärpning grabbar, ni som är så bra på parning. Para ihop er till bästa mix så att några nya friska kan ta hem segern i år!

 

Glöm inte att anmäla er till Bobby

 

Lite bilder från förra året

 

Årsmöte har hållits och här en kort rekapitulering för de som har kort minne...... i avvaktan på Anders B:s protokoll.

Ordförande HC, Festrepresentant Zingo, Tävling Lelle med bisittare, Lacke och Anders B. Spelplats Nordtyskland enligt HC:s förslag. Slaggolf som förra året.

Vi tackar Johan för det gångna välskötta ordförandeskapet samt för en förnämlig avslutning i arrangemang kring årsmöte med god stämning och god mat och dryck!

Bland nyheterna kan nämnas att OlaS verkar ha fått internet!!! Snart kan vi maila även till honom!

Fler Nyheter

PPP:s site kommer att struktureras om enligt önskemål med skyddade delar. Detta sker förhoppningsvis i början av februari.

Match slipsens resultat kommer löpande att läggas in på startsidan så att man alltid grafiskt kan se den aktuella situationen. För att detta skall vara möjligt så skall segraren i varje match också skicka mail till Melvin och meddela resultatet och datum.

Bilder från Årsmötet           Protokoll

Pokalens alla resultat

 

 Inscanningen tar tid

Nu finns alla årens resultat inlagda.

Det är bara att söka på år eller på PPP-medlems alla resultat genom åren. I vissa fall en enastående läsning i andra fall lite si så där....

Kvar att lägga in är alla slips- och mugg resultaten och jag hoppas att  det finns medlemmar som är villiga att hjälpa till med gamla resultat.

Så SÖK!

  Inscanningen

av årsboken tar längre tis än beräknat. Men vi håller skat men säkert på att nu föra över allt till Acrobat filer. Snart klar (vilket år som helst.....)

Jo det stämmer, snart är den klar!

2001 års PPP mästerskap

För andra året i rad så vann Anders Bladh  "Johan R:sons vandringspris". 

Efter två underbara dagar på Visby Golfklubb med bästa tänkbara väder och en strålande bra bana så tog Anders hem spelet för andra året i rad.  Där ser man hur bra det är att komma ihåg vad man hade för färg på tröjan förra året så att segerfotot ser annorlunda ut! Bra att Du tänkte på det Anders!

Golf- fest- och tävlingskommittén skall ha många eloger för en enastående helg i Visby.

Resultat

Läs mer om hela arrangemanget

 

 

Foursome tävlingen på WGCC

Vinnare: För tredje året i rad: Richard och Bobby.

För tredje året spelades Foursome-tävlingen.  Liksom tidigare var uppslutningen stor. Den traditionella gruppbilden visar att andra PPP generationen är många. Vi får se upp!

Resultatet blev alltså inte överraskande, Richard och Bobby har skapat sin egen tävling i dubbel bemärkelse. Alltså: Träna tillsammans med Era barn under vintern och våren, så kanske vi får andra vinnare i juni 2002.

läs mer

 

Lacke vann PPP Slipsen

Efter en spännande början så tog Lacka snabbt hand om matchen och vann en ganska betryggande seger över Tobi med siffrorna 7/6

Slutresultatet

Om Du inte har Acrobat så ladda ner det från Länksidan.

Den nya siten

PPP:s dolda sidor

PPP har fått egen web adress.

PPP:s nya webadress www.pappaspp.com är ju nu igång. Annars skulle Ni ju inte kunna läsa det här. Mycket av det gamla innehållet har och skall föras över med viss ansiktslyftning.

Årsboken har skannats in och kommer att läggas in i siten via Acrobatfiler. Dessa måste krympas en del innan de läggs in men, som sagt, årsboken finns snart att bläddra i och kan också skrivas ut hemma i valda delar.

En annan nyhet blir att alla resultaten, som finns i en databas, skall kunna presenteras på ett bättre sätt. Man skall kunna klicka på år och se resultat, på namn och ser då den medlemmens resultat år för år (hu!!!).

 

Våra dolda sidor kan nu nås via den träffande länken "länkarna" på länksidan. Man når dessa dolda sidor bara om man har lösenord.

Ni ombedes att inkomma med förslag vilka delar som skall finnas dolt. Förslag sändes till melvin.

 

Ottenfrüh ist zurück

Ett synligt bevis på att Lelle är tillbaka. Allt är som vanligt igen........

 

 

 

 

 

 

 

Ó 1999-2015, PPP, Pappas Präktiga Pojkar, Stockholm, SWEDEN